Thuisleven.com
Ravensburger Bracelets Factory
Thuisleven.com > Kinderen > Ravensburger Bracelets Factory.

Ravensburger Bracelets Factory.

Als Ambassadeur van Ravensburger kreeg ik een tijd geleden Ravensburger Bracelets Factory thuisgestuurd. In de doos zit het volgende: 1 weefgetouw 1 zuignapje 2 ronde stickers. Ongeveer 1000 kleine kralen in 5 verschillende kleuren, 12 grote gefacetteerde kralen, 20 gefacetteerde kralen, 1 zilverkleurige ster, 3 doodshoofdkralen, Lichtroze draad, Donkerroze draad, Paarse draad, Witte draad, Turquoise draad, Gele draad, 1 m lint, Hangertjes, Decokralen, 2 paar slotjes voor armbanden met meer rijen, 1 zakje lak, 1 droogvlies, 1 afsluitbaar potje en 1 gedetailleerde handleiding.

Hoe werkt het?

Het weefgetouw is eenvoudig in elkaar te zetten, ook de rest spreekt voor zich. En dat komt, uiteraard, door de duidelijke handleiding die bijgeleverd zit in de doos. Hierin staat niet alleen hoe je het moet doen in woorden maar ook met voorbeeldplaatjes. Zo wordt het visueel zichtbaar en hoef je het slechts na te doen.

De kinderen hebben allang in de gaten waar in het boekje de voorbeelden van armbandjes staan en voor ik er erg in heb zijn de touwtjes op lengte geknipt en gaan ze ermee aan de slag.

Na een half uur frunniken, merk ik wat frustratie. Het lukt ze niet echt goed om de armbandjes de vorm te geven die ze voor ogen hebben. Ik ga erbij zitten en haal alles weer uit elkaar. We proberen het nu samen stap voor stap, na zo’n 5 – 10 minuten is de concentratie bij de 5 jarige kleuter weg (niet geheel onlogisch gezien het pakket voor 8 jaar en ouder is). Ze pakt haar kleurboek en begint te kleuren, tijdens het kleuren kijkt ze af en toe op om de vorderingen bij haar grote zus en moeder te bekijken. Ofschoon het toch wel een pittig klusje is (ze hebben naar mijn gevoel de moeilijkste uit gezocht) slagen we er toch in om van de touwtjes en de kraaltjes een prachtige armband te maken.

Hoe verder?

Zodra je door de garen heen bent kun je dit zelf aanvullen bij een garen winkel. Ook de kraaltjes zijn aan te vullen. Je zou ook kunnen overwegen om de armbandjes die in een hoek zijn beland te recyclen. Wellicht dat de garen niet meer bruikbaar zijn maar de kraaltjes wel.
De grote meid hier in huis heeft in elk geval de smaak goed te pakken. Ze nodigt vriendin na vriendin uit zodat ze hun eigen vriendenarmbandjes kunnen maken. Wat een vrolijkheid en gezelligheid op die manier zeg en dat allemaal door een doos die ik heb gekregen omdat ik ambassadeur ben.

Ravensburger Bracelets Factory is o.a. te koop bij Ravensburger

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

 • Is een leuk ding.
  Hier ook in huis.
  Gemerkt dat het goed werkte dat ik eerst de gebruiksaanwijzing had gelezen zodat ik mijn 8 jarige dochter meteen goed kon helpen bij het opzetten. Na de start lukt de rest helemaal zelf.

  • Spelen jullie er nog wel eens mee?
   Is hier zo’n gevalletje van het was interessant en we kijken er niet meer naar om… Oeps!
   Maar voor de tijd dat ze er wel naar omkeken was het fantastisch.

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics