Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > Creativiteit (knutselen, kleuren, etc) > Gemmies, knutselen en friemelen met diamantjes

Gemmies, knutselen en friemelen met diamantjes

Gemmies Design Studio – Knutselpakket voor kinderen vanaf 7 jaar. Wat een geluk dat mijn dochter van de zomer 7 jaar is geworden en ontzettend van friemelen en knutselen houdt. Ontwerp leuke figuren met diamantjes, welk klein meisje wil dat nu niet?

Productbeschrijving

Gemmies zijn glimmende kraaltjes, waarmee ‘kristallen’ figuren van bijv. dieren en bloemen, maar ook eigen ontwerpen kunnen worden gemaakt. In de Gemmies Design Studio bevinden zich alle onderdelen die daarvoor nodig zijn. Door het het patroon te volgen en de kraaltjes te verbinden, komen de fonkelende creaties tot leven. De ontwerpen kunnen worden getoond op de meegeleverde showdisplay met licht.
Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De 2 AAA-batterijen zijn niet inbegrepen.

Aan de slag met de Gemmies

Eindelijk hebben we de verjaardag van mijn dochter kunnen vieren met haar vriendinnetjes en een van de cadeautjes was dit super pakket van Gemmies. De dag na het feestje is het nat en geen buitenspeeldag, dus wat wil ze doen? Aan de slag met de gemmies. Natuurlijk moet eerst alles uit de plastic zakjes gehaald worden en in de verschillende bakjes en de opberg la worden gedaan. Daar zijn we eerst wel even zoet mee en op een regenachtige dag is dat geen straf.

Dan gaan we de bijbehorende “recept”kaartjes eens bekijken. Wauw, wat zijn we blij dat papa thuis is en dat hij snapt hoe het werken moet. We gaan aan het werk, de gemmies zijn ronde kraaltjes die we om elastiekjes moeten friemelen. Er zit een soort punnik ding bij dat ze een Luxe gem hulpstuk noemen. Dat scheelt want zonder is het nog veel meer gefriemel. De elastiekjes trekken we om het hulpstuk en dan kan je de “kraaltjes”om de elastiekjes klikken. De diamantjes hebben een opening. Je volgt de plaatjes op tot je al je onderdeeltjes hebt gemaakt. Natuurlijk beginnen we weer veel te moeilijk met de blauwe hond. Je hebt niveau 1 tot 4 op de kaartjes staan, de blauwe hond is niveau 3.

Wat vinden wij van de gemmies

Het woord komt al een paar keer voor in deze blog, een gefriemel. Dat is het echt, je moet echt een engelen geduld hebben. Mijn dochter is van het knutselen en rustig spelen maar ook zij had er na twee gedeeltes kraaltjes klikken wel genoeg van. Dus toen we de onderdeeltjes samen hadden gemaakt mocht mama het afmaken.

Gelukkig is papa in huis want de achterkant van de kaart lijkt wel hogere wiskunde. Kraaltje A moet op plek komen van oranje hulpkraaltje A en zo verder. Helaas schieten de kraaltjes tijdens het verzetten en vastzetten aan andere elastiekjes nogal eens los. En dan kan je opnieuw beginnen met zoeken waar dat kraaltje precies moet komen.

Maar dan is hij af, hij ziet er ongeveer uit zoals op het plaatje op de doos. Maar de oortjes willen niet mooi blijven staan en het lijfje zakt zonder support in als een plumpudding. Dat maakt dochter lief niet uit, ze vindt hem geweldig en zoon wil dat ik voor hem de vis maak. Nou, hij is bijna 10 en nu mama weet hoe het moet mag hij gewoon op een andere regenachtige dag zelf aan de slag. Want ik ben de los schietende kraaltjes na een middag wel even zat. Ons oordeel, het is leuk om te doen. Mama vindt het eindresultaat maar matig, dochter is blij. Zoon wil ook een keer dit proberen en we hebben een leuke middag gehad. Tip:

Hebben jullie nog leuke knutsel of seizoens ideetjes voor op regenachtige dagen?

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics