Thuisleven.com
Eiersalade uit de losse pols

Eiersalade uit de losse pols

Ken je dat, dat je ineens enorme zin heb in iets. Dat heb ik vandaag met eiersalade. Omdat ik in een gewaagde bui ben, besluit ik het zelf eens te maken. Zo uit de losse pols met wat we in huis hebben, want in boodschappen doen met drie dochtertjes heb ik dan weer geen zin.

Ik kook vijf eieren hard en neem ondertussen een kijkje in onze koelkast en voorraadkast. Ik zie augurken en zilveruitjes, die kunnen er toch wel bij? En om het smeuïg te maken een klodder mayonaise. Ook spot ik gedroogde basilicum, altijd leuk als garnering. Omdat ik schijnbaar de frisse kant ingeslagen ben, valt kerriepoeder af. Peper en een snufje zout kunnen altijd. Ik denk aan het ‘Van Oma geleerd: Gevulde eieren’ recept, maar ook tomatenketchup past er niet bij.

Eiersalade

Ik denk eigenlijk dat ik genoeg heb, dus ga aan de slag. De gekookte eieren zijn inmiddels afgekoeld en ik pel er vier. Ik doe ze zonder dooier in de Bosch ErgoMixx staafmixer en schep er een volle lepel zilveruitjes bij en één zoetzure augurk slice. Eén klodder Zaanse mayonaise maakt het alvast mogelijk om tussendoor te proeven, omdat ik werkelijk geen idee van de verhouding heb. Het staafmixen gaat trouwens erg eenvoudig mede omdat er zuignappen onder het bakje zitten en het dus niet verschuift op je aanrecht. In feite sluit je de staaf aan op het keukenmachientje. Dit aan vier zijden geslepen hakmes is in 12 snelheden te regelen en bevat ook een turbo functie. Ik mix op standje twee omdat het niet vloeibaar hoeft te worden. Weetje: met de grote geïntegreerde hakker kan je o.a. kruiden, kaas, pesto en zelfs noten hakken!

Eiersalade uit de losse pols

Dit gaat de goede kant op, lekker dat frisse smaakje op de achtergrond. Zo zonder eigeel is het maar saai, dus die doe ik er wel bij. Ik voeg nog een schep zilveruitjes, een klodder mayonaise en een slice augurk toe en doe de ultieme smaaktest. Ja hoor, geslaagd met nog een snufje zwarte peper en gedroogde basilicum.

Ik geloof dat ik zojuist een recept bedacht heb, een master-chef in de dop. Helaas moet ik nog wel de deur uit voor een stokbrood en bolletjes, want het is per ongeluk een maaltijdsalade geworden.

Inhoud Linnie’s eiersalade:

 • 4 gekookte eieren;
 • 2 zoet/zure augurk slices;
 • twee eetlepels zilveruitjes;
 • twee klodder mayonaise (yoghonaise of natriumarme kan ook);
 • snufje zwarte peper;
 • gedroogde basilicum naar smaak.

Lees ook:

Maak jij ook wel eens een gerecht uit de losse pols?

Nb. wellicht ten overvloede maar dit gerecht is niet bijzonder lang houdbaar …

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

 • Gevulde eieren… .jeugdsentiment!!!!!! Die ga ik binnenkort weer eens maken 🙂 Is wel erg lang geleden!

 • Ik maak vaak preisalade .
  De buitenste laag van de preistengels gaat in de soep .
  De binnenste , zo’n vinger dik , snipper ik zo fijn mogelijk , met een heel scherp mesje .
  Hard gekookte eitjes pletten , gesnipperd preitje er bij , mayo naar keuze .
  Lekker pittig en fris .

 • Ja eiersalade maak ik uit de losse pols. Of tonijn salade. Zo blikje met majo en augurken. Beetje ui erbij. Zout en peper.
  Maar moet eerlijk bekennen ik zoek veel dingen op. Lange levensduur internet. Zo moesten mijn eieren voor de roti gisteren hardgekookt zijn. Uh…hoe lang duurt dat ook al weer?

 • Ja, eiersalade maak ik ook wel ’s uit de losse pols.
  Ik doe er naast mayo ook wat mosterd bij. En ik gebruik bieslook ipv basilicum.
  Augurkjes en uitjes laat ik altijd achterwege, maar het kan natuurlijk prima.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics