Selecteer een pagina

De schrijver Jacques Vriens kennen we van de leuke voorleesboeken van Meester Jaap en Tommie en Lotje. Maar hij heeft ook een serie geschreven over de bende van de Korenwolf. In deze serie gaat het over Eefie, Joost, Nina en Pepijn die samen met hun ouders en oma in Hotel De Korenwolf wonen. De vier kinderen noemen zichzelf ook wel “De bende van De Korenwolf’ en oma is het erelid. Daar hebben we nog niet eerder een boek van gelezen, de reis met de vliegende leunstoel is het 10e deel en voor ons de eerste die we lezen. Wat wij ervan vonden lees je vandaag.

Het verhaal

Oma’s jeugdliefde Willem heeft haar uitgenodigd om naar Tanzania te komen ter ere van zijn vijfenzeventigste verjaardag. Ze wil niets liever, maar durft niet te vliegen. Joost en Eefie bedenken daarom een plan om oma te helpen en om haar van haar vliegangst af te helpen. Maar ze moeten daarbij voorzichtig te werk gaan. Niemand mag zien waar ze mee bezig zijn. Aan hun grote broer Pepijn hebben ze niks, hij heeft alleen nog maar oog voor de mooie Aisha die ook in het hotel logeert. Nina helpt gelukkig graag, maar kan die kleuter haar mond wel houden? Het loopt helemaal niet zoals ze bedacht hadden. Gaat het ze lukken om oma in een vliegtuig naar Tanzania te krijgen?

Onze mening

De kinderen beleven samen van alles in en rond het hotel. Dat is erg leuk om te lezen. Er gebeuren genoeg gekke en grappige dingen, er valt regelmatig wel wat te lachen. Voor ons was dit het eerste boek uit de serie ‘De bende van de Korenwolf’ en het was geen probleem om het verhaal te begrijpen. Dit boek kun je dus prima los lezen. De vrolijke tekeningen van Iris Boter passen perfect bij het verhaal. Leuk om in het nawoord te lezen hoe Jacques Vriens op het idee kwam van ‘de bende’, hij is namelijk zelf opgegroeid in een hotel. Het is een leuk boek met humor, leest makkelijk weg en er zitten geen moeilijke woorden in. Hierdoor is het een heerlijk kinderboek.

Informatie

De reis met de vliegende leunstoel
Auteur: Jacques Vriens
Illustrator: Iris Boter
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Leuk en grappig boek om voor te lezen vanaf 7 jaar en vanaf 9 jaar om zelf te lezen.

Geverifieerd door ExactMetrics