Thuisleven.com
zwembad in de tuin
Thuisleven.com > Buiten > Buitenspelen > De hoogste tijd voor een zwembad in de tuin

De hoogste tijd voor een zwembad in de tuin

Een korte wandeling in de buurt leert ons dat het aantal trampolines in voortuinen enorm is gestegen. Niet zo vreemd nu we vaker aan huis gekluisterd zijn. Met een speeltuin op de hoek besluit ik om het eens over een andere boeg te gooien. Het is de hoogste tijd voor een zwembad in de tuin!

Een zwembad in de tuin

Tja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Toen de meisjes nog klein waren kwam ik wel weg met een opblaasbadje. De pret was er niet minder om. Nu ze allemaal allang de zwemdiploma’s bezitten en jaarlijks deelnemen aan de Zwem4daagse wordt het een ander verhaal. Het zwembad moet vors groter om de lange benen kwijt te kunnen. En ook dieper anders is er niet veel lol aan. Gelukkig is het assortiment zwembaden aangepast op zijn liefhebbers, dus er is voor ieder wat wils.

Intex zwembad

Met het merk Intex hebben we niets dan goede ervaringen. Zo gaan de meisjes jaarlijks op Scoutingkamp met Intex luchtbedden. Deze worden ook veelvuldig gebruikt bij logeerpartijtjes. Ook hebben we een opblaasbare Intex boot. Niet zo vreemd dus dat ik graag een Intex zwembad kopen wil.
Naast de diameter en de diepte vind ik een filterpomp wel een vereiste. Zo doe je toch langer met je zwemwater en dat juich ik alleen maar toe. En je kunt een tuinslag aan de afvoer aansluiten, dat is pure winst. Ook het opzetgemak speelt een rol. Ik heb niet de behoefte om in de zon een geruime tijd met een pomp of een metalen frame aan de slag te moeten.

Onze keuze

De collectie zwembaden is zeer ruim en de prijzen vallen zeker binnen budget. Het wordt sowieso een rond zwembad met een opblaasbare rand, de Intex Easy Set Pool. Daar kunnen ze gemakkelijk in- en uitstappen. Ik twijfel wat tussen de doorsnedes van ruim drie tot zo’n vier meter. De bijbehorende foto’s geven een inzicht hoeveel mensen er daadwerkelijk in het zwembad passen en dat geeft de doorslag. Het ronde model neemt minder ruimte in de achtertuin in, want ik wil natuurlijk ook lekker in het zonnetje kunnen zitten. Ver genoeg van de spetters in ieder geval!

Veelgestelde vragen over een opblaaszwembad in de tuin:

 • Is een opblaaszwembad veilig voor kinderen? Ja, mits er toezicht is en de nodige veiligheidsmaatregelen worden genomen, zoals het plaatsen van een omheining rond het zwembad en het aanleren van zwemvaardigheden aan kinderen.
 • Hoe lang duurt het om een opblaaszwembad op te zetten? Dit hangt af van de grootte en het type opblaaszwembad, maar over het algemeen duurt het meestal enkele uren om het zwembad op te blazen en te vullen met water.
 • Kan ik een opblaaszwembad het hele jaar buiten laten staan? Het wordt aanbevolen om het opblaaszwembad na gebruik leeg te laten lopen en op te bergen om beschadiging door weersinvloeden te voorkomen. Sommige opblaaszwembaden kunnen echter het hele jaar door buiten blijven staan als ze zijn ontworpen voor langdurig gebruik buitenshuis.
 • Hoe moet ik een opblaaszwembad schoonmaken? Het opblaaszwembad kan worden schoongemaakt met milde reinigingsmiddelen en water. Zorg ervoor dat het zwembad volledig droog is voordat je het opbergt om schimmel- en schimmelvorming te voorkomen.
 • Hoe vaak moet ik het water in een opblaaszwembad vervangen? Het wordt aanbevolen om het water in een opblaaszwembad regelmatig te vervangen, afhankelijk van het gebruik en de mate van verontreiniging. Dit kan variëren van eenmaal per week tot eenmaal per maand

Lees ook:

Heb jij ook een zwembad in de tuin?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

 • Ja, wij zetten in de lente altijd ons grote intex zwembad in de tuin.
  Daar kan ik dan heerlijk even in afkoelen als het te warm is.
  Ze zeggen dat deze zomer de warmste wordt ooit.
  Alleen jammer dat mijn kleinkinderen er nu niet van kunnen genieten, omdat wij in quarantaine zitten. Ik zit door ziekte in de risicogroep, dus ik wil geen risico lopen.
  Hopelijk kan het weer snel!!!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics