Thuisleven.com
Dagje uit in Gent, België.
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Winkelen > Dagje Gent: voor elk wat wils!

Dagje Gent: voor elk wat wils!

In het weekend even de stad in, wie houdt daar nu niet van? Alleen kan het gebeuren dat je na enkele bezoekjes aan je favoriete steden in Nederland er een beetje op uitgekeken geraakt. Het voordeel aan leven in Nederland is dat tal van steden in het buitenland eigenlijk niet zo ver weg zijn en tegelijk een bezoekje waard zijn. Heb je ooit al eens gedacht aan het Belgische Gent? In dit artikel lees je wat het historische Gent te bieden heeft en waarom het dus een bezoekje waard is!

Voor de cultuurliefhebbers

Als je het in prachtige Gent vertoeft, dan moet je een bezoekje gebracht hebben aan het Gravensteen, een middeleeuwse waterburcht, pal in het centrum van de stad. Hier kun je ronddwalen in de burcht en heb je meteen het gevoel dat je wordt gekatapulteerd naar de middeleeuwen. In de ticketprijs is ook een audio guide inbegrepen die je meer vertelt over de rijke geschiedenis van dit gebouw. Vergeet zeker niet om de smalle trapjes in de torens te beklimmen, want deze leiden naar de top van het Gravensteen waar je kan genieten van de Gentse skyline. Net zoals elke grote stad heeft Gent ook enkele kerken, maar als je er eentje moet uitkiezen, ga dan naar de Sint-Baafskathedraal. Deze kathedraal biedt namelijk een unieke experience: zo kan je met een Augmented Reality-bril de kathedraal doorwandelen, om te eindigen bij het Lam Gods, het wereldberoemde religieuze veelluik geschilderd door de gebroeders van Eyck. Jong of oud, dit is een beleving die alle leeftijden kan bekoren! Als je van het Gravensteen naar de Sint-Baafskathedraal stapt, loop dan zeker even langs de Graffiti Street, een smal straatje met street art en graffiti van lokale kunstenaars. De locatie is dus perfect om een kiekje te nemen van je leuke outfit en bijpassende Michael Kors handtas om aan je volgers te tonen dat je vertoeft in het gezellige Gent!

Voor de foodies

Gent heeft leuke plekjes in overvloed om lekker te eten. Stap bijvoorbeeld de Korenmarkt op, hier heb je allemaal gezellige restaurants in oude pittoreske gebouwen. Wil je liever genieten van een uitzicht op het water? Eet dan iets in een restaurant op de Graslei, dit is een kade op de Leie waar het altijd bruist van het leven. Indien je dé Gentse klassieker wil proeven, ga dan naar brasserie Keizershof op de Vrijdagmarkt. Hier serveren ze onder andere Gentse waterzooi, een stoofpotje met kip, wortel, prei en selder. Klaar met eten? Spring dan zeker even een bootje in om samen met andere toeristen Gent vanop de Leie te ontdekken. Hou je meer van een romantische wandeling? Doe dan de lichtplan wandeling: tijdens valavond loop je langs het Gentse erfgoed dat op een esthetische manier belicht wordt. Zo zie je de stad vanuit een ander licht, letterlijk en figuurlijk. Als je Gent bezoekt naar aanleiding van een speciale gelegenheid, zoals een huwelijksverjaardag, kan je ook altijd dineren in een van de Gentse sterrenzaken met een Michelin ster, zoals Oak. Maak je eens helemaal op, trek je mooiste outfit en het horloge Tank van Cartier aan en geniet van een culinair hoogstaande avond. Wie Gent zegt, zegt trouwens ook cuberdons. Cuberdons, in de volksmond ook wel ‘neuzekes’ genoemd omwille van hun vorm, zijn Gentse snoepjes op basis van frambozenaroma. Hard aan de buitenkant, en zacht en gelatineus aan de binnenkant. Echt om van te smullen!

Voor de shoppers

Ten slotte moet je ook even slenteren langs een van de vele winkelstraten die Gent te bieden heeft. De Veldstraat is de drukst bezochte winkelstraat van Gent, met de winkels die iedereen kent. Let hier wel op dat je niet struikelt over de kasseien en het tramspoor. Ja hoor, je leest het goed: de tram rijdt hier gewoon dwars door de winkelstraat. Als het regent kan je gelukkig ook een bezoekje brengen aan het overdekte winkelcentrum in het zuiden van de stad. Hou je liever van boetiekjes of winkeltjes met leuke prullaria? Die zijn er ook, stap gewoon een van de smalle zijstraatjes in! Tik je liever unieke stukken op de kop? Bezoek dan de brocantemarkt bij het Sint-Jacobs en Beverhoutplein van vrijdag tot zondag of de kunst- en ambachtenmarkt op de Groentenmarkt op zaterdag en zondag.   

Lees ook:

Ben jij wel eens in Gent geweest?

Afbeelding van Dimitris Vetsikas via Pixabay 

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics