Boomstamtafels passen in ieder interieur.
Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > De boomstamtafel, unieke aanwinst voor elk interieur.

De boomstamtafel, unieke aanwinst voor elk interieur.

Over de afgelopen jaren zijn boomstamtafels steeds populairder geworden. Dit komt mede doordat ze steeds vaker worden gezien in hippe woonbladen en op interieurblogs. Boomstamtafels passen perfect in een rustiek of landelijk interieur, maar kunnen ook een mooie aanvulling zijn in een strak en modern interieur. Puurteak.nl is dé specialist op het gebied van boomstamtafels en heeft een mooie collectie van tafels van onder andere suar hout.

Meer over boomstamtafels.

Bij boomstamtafels is het tafelblad gemaakt van een doorsnede van de stam van een boom. Dat is een heel indrukwekkend gezicht en het zien van de schors, nerven en jaarringen zal nooit vervelen. Ze kunnen gemaakt worden van verschillende soorten hout, maar de meest populaire soort is suar hout. Boomstamtafels zijn erg duurzaam en gaan erg lang mee. Het tafelblad slijt niet en door het levendige patroon is een put meer of minder niet hinderlijk. Boomstamtafels zijn net als andere houten tafels makkelijk te onderhouden. Je hoeft ze alleen af en toe af te nemen met een vochtige doek. Een vetvlek laat zich gemakkelijk verwijderen met wat groene zeep en een schuursponsje.

De boomstamtafel past in iedere interieurstyle.

Een boomstamtafel is verkrijgbaar in verschillende maten en designs. De voet is meestal gemaakt van metaal of hout. Hier kan je mee spelen om aansluiting te vinden in je interieurstijl. Denk bijvoorbeeld aan een rustiek of landelijk interieur met een tafel. Of ga je voor een strak en modern interieur met een tafel van eikenhout. Maak dan de keuze voor een stalen onderstel. De keuze voor een boomstamtafel is een echte eyecatcher in je huis en zal zeker niet onopgemerkt blijven.

Boomstamtafels van Suar hout.

Suar hout is een uniek soort hout dat alleen voorkomt in Zuidoost-Azië. Suar hout wordt gewonnen uit de stammen van de suar boom, een boom die tot 50 meter hoog kan worden. Deze karakteristieke bomen groeien voornamelijk in het regenwoud en kunnen wel 100 jaar oud worden. Het hout kenmerkt zich door een vlammend patroon. De suar boomstamtafel is dan ook erg duurzaam en zal goed zijn voor jarenlang plezier tijdens het tafelen of spelen van spelletjes.

Lees ook:

Vind jij zo’n boomstam ook zo indrukwekkend?

Afbeelding van Gerald Lobenwein via Pixabay 

Linda Meester

Mede-eigenaar van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

4 reacties