Selecteer een pagina

Groenten zijn onwijs belangrijk om te eten. Toch merk ik dat ik met het avondeten veelal niet aan de voorgeschreven hoeveelheid voldoe (250 gram). Om dat te compenseren maak ik wel eens een gezond tussendoortje dat bij iedereen in ons gezin in de smaak valt. De groente- en fruitschaal is het meest favoriet omdat deze gemaakt kan worden met de groente en fruitsoorten die we hebben liggen. Denk hierbij aan: appel, peer, ananas, wortels, paprika, komkommer en tomaten. Omdat we niet alle groenten en fruitsoorten lekker vinden probeer ik dat wel eens weg te werken in een salade of iets dergelijke. Vandaag is dat de witte kool.

Amerikaanse koolsalade

Met de basis van een klassieke Amerikaanse koolsalade kun je haast alle kanten op. Je kunt de salade aanvullen met walnoten, pecannoten, stukjes appel en/of peer, geraspte gember, reepjes venkel maar ook gekneusd venkelzaad, stukjes kaas, ringetjes bosui, gedroogd fruit of verse kruiden (uit eigen tuin). Op deze manier kun je dus eindeloos variëren. Wat je ervoor nodig hebt en hoe je het maakt kun je hieronder lezen.

Benodigdheden:

  • 1 witte kool
  • 4 winterpenen
  • 3 eetlepels gedroogde peterselie
  • 1 eetlepel gedroogde dille (je kunt dit ook vervangen voor evenveel dragon, basilicum of marjolein)
  • 8 eetlepels mayonaise
  • halve eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels rode wijnazijn

Bereidingswijze:

Snijd de witte kool in fijne reepjes (ik chop ze meestal nog even na om ze nog iets fijner te maken). Schil vervolgens de wortels en rasp deze fijn in een keukenmachine. Meng vervolgens in een grote kom de mayonaise (ik heb de Belze Majoneis gebruikt), de mosterd en rode wijnazijn. Voeg hier de witte kool en wortels doorheen. Strooi vervolgens de kruiden erover heen en meng het geheel nog eens goed door.

Je kunt het op smaak brengen met wat zout en peper. Zet voor gebruik de salade een uur in de koelkast zodat de kool zacht en sappig wordt. Je kunt de Amerikaanse koolsalade daarna customizen zoals jij dat graag wilt.

Foodybox

Elk kwartaal ontvang ik de nieuwe Foodybox boordevol lekkere drankjes, hapjes en ingrediënten in ruil voor culinaire inspiratie. Hierbij probeer ik altijd zoveel mogelijk rekening te houden met iedereen, door lekkere maar ook makkelijke recepten te bedenken

Welke groente verwerk jij wel eens omdat je het niet puur lust?

Geverifieerd door ExactMetrics