Thuisleven.com
vloerverwarming onder een houten vloer
Thuisleven.com > Woning > Warmtebronnen > Vloerverwarming en een houten vloer

Vloerverwarming en een houten vloer

Als er iets is dat de meeste moderne huizen met elkaar gemeen hebben, is het vloerverwarming. Een nieuwbouwwoning met radiatoren in de woonkamer? Het komt bijna niet meer voor. Ook in oudere huizen die worden opgeknapt, ligt steeds vaker verwarming onder de houten vloer.

Waarom is de combinatie van een houten vloer en vloerverwarming zo populair? Een veelgehoord argument: duurzaamheid. Vloerverwarming is namelijk een energiezuinige manier van verwarmen. De vloer blijft een tijdje warmte afgeven, zelfs wanneer de aanvoer van warm water door het vloerverwarmingssysteem is gestopt.

Comfortabel wonen met vloerverwarming

De combinatie vloerverwarming en houten vloer betekent genieten vanaf de eerste stap. Want naast dat je duurzaam verwarmt, is vloerverwarming ook vooral ontzettend comfortabel. Vloerverwarming verdeelt de temperatuur in je huis op een gelijkmatige manier. In plaats van plotselinge pieken, zorgt dit systeem gedurende de hele dag voor een heerlijk constante temperatuur in huis. Let er wel op dat je de juiste houtsoort kiest voor je vloer. Hoogwaardig eikenhout is zo’n voorbeeld van houten vloeren die perfect samengaan met vloerverwarming. Met vloerverwarming loop je het liefst de hele dag op sokken of blote voeten door je huis.

Houten vloeren met karakter

Dat houten vloeren een woning karakter geven, is één ding dat zeker is. Ze zijn sfeerbepalend, veelzijdig en bovendien een investering waar je nog jarenlang van geniet. Houten vloeren van Europees eikenhout zijn wat dit betreft de crème de la crème. De Friese houten vloeren-specialist Dutzfloors maakt ze al jaren volledig op maat. Vol met natuurlijke elementen voegen hun vloeren warmte toe aan een huis. En elke plank is uniek, je hebt dus altijd een one-of-a-kind vloer.

Showroom met houten vloeren voor vloerverwarming

Het kopen van houten vloeren is niet iets dat meestal over één dag ijs gaat. De meeste mensen zoeken een vloer die perfect bij hun huis past en aansluit op hun specifieke wensen. Je wilt er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Om die reden heeft Dutzfloors een grote showroom, inclusief houten vloeren voor verwarming.

Bezoekers bekijken de houten vloeren niet vanaf hun computer- of telefoonscherm, maar kunnen door volledig ingerichte stijlkamers lopen. Je bekijkt het hout van dichtbij, raakt het aan en loopt erop. Er is zelfs een stukje transparante houten vloer voor vloerverwarming, zodat je precies ziet wat zich onder het hout bevindt. Heb je vragen over vloerverwarming? De experts in de showroom beantwoorden je vragen graag.

Lees ook:

Hoe verwarm jij je huis?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • wij hebben hete luchtverwarming geen radiatoren maar roostertjes in de vloer, ideaal om je meubilair neer te zetten, bovendien word de hele dag door verse lucht aangezogen en verwarmd wat in deze coronatijd natuurlijk ideaal is

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics