Thuisleven.com
Wandel een van de NS-wandelroutes.
Thuisleven.com > Er op uit > Vervoer > Wandelen > Wandel een van de NS-wandelroutes

Wandel een van de NS-wandelroutes

Wandelen is een geweldige manier om te ontspannen, te genieten van de natuur en fit te blijven. En wat is er nou beter dan een mooie wandeling in combinatie met het openbaar vervoer? Daarom zijn de NS-wandelroutes een geweldige optie voor wie op zoek is naar een leuke en ontspannen dag in de natuur.

NS-wadelroutes

De NS-wandelroutes zijn wandelroutes die speciaal zijn ontwikkeld om te combineren met het openbaar vervoer. De routes beginnen en eindigen bij een treinstation en zijn zo uitgestippeld dat je onderweg kunt genieten van de prachtige natuur en de omgeving. En als je vermoeid raakt of geen zin meer hebt om te wandelen, kun je gewoon de trein terugnemen naar het station waar je begon.

Er zijn tientallen NS-wandelroutes verspreid over heel Nederland, variërend in lengte van enkele kilometers tot wel 20 kilometer. Voor iedereen is er wel een geschikte route te vinden. Je kunt kiezen voor een wandeling door de bossen, langs het water, door de heuvels of over de hei.

Van Santpoort-Noord naar Bloemendaal

Een van de populaire NS-wandelroutes is bijvoorbeeld de wandeling van Santpoort-Noord naar Bloemendaal. Deze wandeling is ongeveer 10 kilometer lang en voert je door de duinen en langs het strand. Het startpunt van deze route is station Santpoort-Noord en het eindpunt is station Bloemendaal. Onderweg kom je langs prachtige uitzichten, pittoreske dorpjes en kun je genieten van de frisse zeelucht.

Een ander voorbeeld van een mooie NS-wandelroute is de route van Bilthoven naar Baarn. Deze wandeling is ongeveer 15 kilometer lang en voert je door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en langs het mooie Paleis Soestdijk. Het startpunt van deze route is station Bilthoven en het eindpunt is station Baarn.

Ga goed voorbereid op pad

Als je besluit om een van de NS-wandelroutes te lopen, is het belangrijk om goede wandelschoenen aan te trekken en voldoende water en snacks mee te nemen. Ook is het verstandig om vooraf de route goed te bestuderen en eventueel een kaart mee te nemen.

Al met al zijn de NS-wandelroutes een geweldige manier om te genieten van de natuur en tegelijkertijd te profiteren van het gemak van het openbaar vervoer. Dus waar wacht je nog op? Trek je wandelschoenen aan, neem wat water en snacks mee en ga op pad!

Lees ook:

Wat neem jij mee als je gaat wandelen?

Foto: Pexels

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics