Selecteer een pagina

Staan jouw vrienden nog aan jouw zijde als zilver op het spel staat? En bezit jij de kunst van het liegen wanneer de situatie erom vraagt? Daag jezelf en anderen uit met verschillende missies om zilver te vergaren. Maar wees gewaarschuwd, want in jullie midden schuilt een verrader met geheime opdrachten! Betreed de duistere wereld van intriges en bedrog met het officiële ‘De Verraders’ bordspel, dat zijn oorsprong vindt in het bekroonde tv-programma. Laat de spanning thuis tot leven komen en ontdek of jij de verrader bent of juist de bedrieger kunt ontmaskeren!

De Verraders het spel (spelregels)

‘De Verraders’ is een strategisch bordspel, van Identity Games, waarin spelers zich tijdens ‘missies’ moeten verenigen om gezamenlijk zilver te vergaren voor de collectieve pot. Elke speler zoekt echter ook naar persoonlijk zilver om de ultieme winnaar te worden. Te midden van de ‘Getrouwen’ schuilt een geheime Verrader, belast met het uitvoeren van een clandestiene opdracht tijdens elke missie. Bij succes kan de Verrader ’s nachts een medespeler ‘vermoorden’, wat hem persoonlijk zilver oplevert.

De ‘Ronde Tafel’ biedt ruimte voor discussie en stemming om de mogelijke Verrader te identificeren. De speler met de meeste stemmen verliest zilver. In de ‘Wapenkamerfase’ strijden spelers tegen elkaar voor een beloningskaart, waarbij de winnaar wordt beloond. De finale onthult de identiteit van de Verrader en bepaalt de uiteindelijke winnaar.

‘De Verraders’ biedt een boeiende spelervaring door onderling wantrouwen jegens de onbekende Verrader, onverwachte wendingen en de constante afweging tussen samenwerken en streven naar eigenbelang. Het spel vereist gerichte aandacht, planning, strategie, sociaal inzicht en een scherp geheugen. Ideaal voor een plezierige en spannende tijd met vrienden of (oudere) familieleden.

Review: De Verraders het bordspel met spelregels.

Wat vinden wij ervan?

Na verschillende seizoenen op zowel televisie als Videoland, is er nu eindelijk ook een bordspel van De Verraders! Fans van het programma zullen veel elementen herkennen, zoals de Ronde Tafel, de dolk en de blinddoeken. Het spel zit boordevol diverse en grappige opdrachten die niet altijd aan tafel kunnen worden uitgevoerd, wat het uniek maakt ten opzichte van andere spellen.

Terwijl de missies gezamenlijk moeten worden voltooid, zijn de opdrachten voor de wapenkamer individueel en zetten ze de verhoudingen tussen de spelers op scherp. De Verraders is een uniek bordspel met inventieve en leuke missies. De doordachte blinddoekmomenten zorgen ervoor dat de Verrader subtiel onder de radar kan blijven door op tafel te tikken. Zelfs de geheime opdrachten voor de Verrader zijn niet te complex, waardoor ze subtiel kunnen worden uitgevoerd.

Het is intrigerend om te zien dat er tijdens een missie meerdere verdachte gebeurtenissen plaatsvinden en spelers elkaar gaan verdenken. Hoewel we de finale persoonlijk iets minder spectaculair vonden, hebben we dit niet als storend ervaren omdat het spel vooral draait om missies, discussies en stemmingen. Het spel is goed ontworpen en vormt een uitstekende vertaling van het tv-programma naar een bordspel.

Een minpunt is dat het spel slechts zes keer kan worden gespeeld. Na deze zes keer heb je alle avontuurdecks gespeeld en zijn de missies en geheime opdrachten bekend. Juist deze aspecten maken het spel uniek, wat het beperkte aantal speelbeurten begrijpelijk maakt. Het bordspel van De Verraders is een fantastische activiteit om met vrienden en familie te spelen. Als je op zoek bent naar een origineel partyspel vol actie en verraad, haal dan zeker De Verraders in huis!

Informatie

De Verraders
Speeltijd: 60 minuten
Soort spel: bordspel / denkspel
Merk: Identity Games
Leeftijd: 12+
Aantal spelers: 4 tot 6
Inhoud: 54× avonturenkaarten, 12× beloningskaarten, 11× rollenkaarten, 6× overzicht/eindspelkaarten, 1× spelbord, 6× standaarden, 45× zilverlingen en staven, 6× oogmaskers, 48, stembriefjes en 1× dolk spinner

Win

Thuisleven mag 1 x De Verraders het bordspel verloten onder de de deelnemers. Deelnemen aan de winactie is heel eenvoudig. Laat onder dit artikel en onder 2 willekeurige andere artikelen op Thuisleven.com een reactie achter.

De winactie liep tot en met 11-2-2024.

Lees ook:

Heb jij De Verraders al eens gekeken op tv?

Foto’s: Miranda de Jong
#spon *affiliate

Geverifieerd door ExactMetrics