Thuisleven.com
barkrukken in de woonkeuken
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Keuken > Nieuwe trends voor in de woonkeuken

Nieuwe trends voor in de woonkeuken

Is het weer tijd om de woonkeuken te upgraden, of ga je verhuizen? Dan is het altijd fijn om wat inspiratie op te doen als het gaat om de nieuwste trends en innovaties. Wellicht kom je iets tegen waar je zelf nog niet aan had gedacht, of vind je het leuk om alle opties langs te gaan om een weloverwogen keuze te maken. In deze blog worden een aantal leuke trends en ideeën besproken om jou hopelijk wat inspiratie te bieden.

Hoeksalons

De eerste trend die we willen bespreken is die van de hoeksalons. We zien deze prachtige en praktische meubelen steeds vaker terugkomen in het interieur en dat is niet zonder reden. Hoeksalons kunnen door hun vorm heel goed een gedeelte van de woonkamer opvullen dat normaal gesproken lastig is om te vullen. Door middel van het salon heb je een volledige hoek al opgevuld met wat kleur en textuur.
Vooral wanneer je voor een hoeksalon met een opvallende kleur, zoals okergeel of een opvallende textuur, zoals velvet gaat, kun je jouw woonkamer al snel meer persoonlijk maken. Je kunt juist ook voor een neutrale kleur gaan en het salon decoreren met kussens of dekens in een accentkleur.
Hoeksalons zijn erg functioneel voor mensen met een groot gezin of gezinnen die veel bezoek ontvangen. Op zo’n salon kun je veel mensen kwijt, meer dan wanneer je losse fauteuils zou plaatsen. De leuningen daarvan nemen namelijk ruimte in beslag die je kunt gebruiken voor extra zitruimte van de salon. 

Barkrukken

Als er meubelen universeel zijn in het gebruik, zijn het wel barkrukken. Het zijn bijzondere meubelen die een hele industriële of juist gezellige sfeer kunnen creëren in huis. Je kunt barkrukken plaatsen aan een hoge eettafel. Hierdoor creëer je het gevoel dat de eetkamer apart is van de rest van de ruimte, omdat het zich op een ander niveau bevindt.
Barkrukken zijn ook leuk om aan een kookeiland of barretje te plaatsen. Ontbijten doe je meestal snel in de ochtend. De tafel dekken neemt best veel tijd in beslag en aan zo’n kookeiland kun je snel je ontbijt klaarmaken en eten, omdat dat vaak dichter bij de keuken is.
Afhankelijk van je persoonlijke smaak, zijn er veel leuke modellen op de markt. Als je van een moderne inrichting houdt, is een simpel model met zwart of grijs en metaal een goede optie. Heb je juist een warme inrichting, dan is het leuk om barkrukken te plaatsen met een houten element, of juist verschillende krukken met elkaar te combineren voor een speelse uitstraling. Lees meer over kookboeken op Thuisleven.

Hoe heb jij de woonkeuken ingericht?

Afbeelding van Ryan Doka via Pixabay

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Ik heb écht een heel mooi groot “schiereiland”. Zo noem ik het – want het staat aan één kant vast aan de muur. Ik ben er heel erg blij mee. Als ik aan het koken ben, komen mijn vriend of bonuszoon soms aan de barkruk erbij zitten. Super blij mee! Zo betrek je echt de keuken bij de rest van het huis!

  • Ik heb écht een heel mooi groot “schiereiland”. Zo noem ik het – want het staat aan één kant vast aan de muur. Ik ben er heel erg blij mee. Als ik aan het koken ben, komen mijn vriend of bonuszoon soms aan de barkruk erbij zitten. Super blij mee! Zo betrek je echt de keuken bij de rest van het huis!

  • Wij hebben ook een bartafel met barkrukken. Dit voor het ontbijt en koffiemomentjes. Sinds 2 maanden hebben we dit en zijn er super blij mee.
    Avondeten doen we aan de eettafel,

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics