Selecteer een pagina

Ah, de zomervakantie! De periode waarin kinderen de vrijheid proeven van geen huiswerk, geen wekker en vooral: héél veel plezier. Als ouder is het vaak omgekeerde wereld en kan zoveel tijd met de kids een beetje, laten we zeggen, uitdagend zijn. Vooral als je kleintjes hebt die meer energie hebben dan een duracell-konijntje op Redbull. Dus wat te doen? Geen nood! Pak je zonnehoed en zonnecrème factor 50, want we gaan op een reis vol zomerpret!

Avontuurlijke buitenactiviteiten

Eerste stop: de grote buitenwereld! Trek met je kinderen de natuur in, het avontuur tegemoet. Wat denk je van een speurtocht in het bos? Vul een brooddoos met lekkere snacks, en vergeet vooral geen tussendoortje als je zeurpieten wil vermijden. En een drankje, want in de hitte van het moment kan zelfs de meest avontuurlijke ontdekkingsreiziger dorst krijgen. Tuurlijk, speurtochten kunnen ervoor zorgen dat je kinderen denken dat ze zich op de set van een Indiana Jones-film bevinden en het kan er wel wat gewelddadig aan toe gaan. Maar, het zorgt ook voor wat broodnodige buitenlucht en beweging. Bovendien kun je de brooddoos inzetten als schat! Wie weet, misschien is het vinden van een brooddoos gevuld met hun favoriete snacks. 

Creatief binnenspelen

Wanneer de zon een beetje te enthousiast wordt, is het tijd om naar binnen te gaan. En nee, dat betekent niet direct op de iPad duiken. Het is tijd om de drinkfles om te toveren in het gereedschap voor een creatieve middag. Laat je kinderen de drinkfles versieren met stickers, glitters en verf. Deze activiteit heeft een dubbel voordeel: je kinderen worden creatief bezig gehouden én ze zijn trots op hun zelfgemaakte, unieke creatie. Dat maakt de zomer meteen een stuk leuker!

Waterpret in de achtertuin

Heb je geen zin in zand tussen de tenen en lange autoritten naar het strand? Geen probleem, transformeer je achtertuin gewoon in een waterpark! Vul een opblaasbaar zwembad, zet de sproeier aan en laat je kinderen genieten van een verkoelend watergevecht.
Waarschijnlijk eindigt iedereen drijfnat, maar hey, dat is deel van de pret, toch? Serveer wat ijskoude huisgemaakte limonade en de dag is rond. Ah, het zoete geluid van zomerpret! Een leuk kinderliedje erbij en je bent vertrokken! Of je nu buiten in de wildernis bent, binnen knutselt, of geniet van een watergevecht in de tuin, het draait allemaal om plezier hebben. Laat de zomer maar komen, wij zijn er klaar voor!

Lees ook:

Welke activiteiten heb jij op de planning staan?

Afbeelding van Jean-Louis SERVAIS via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics