Griekse mythen voor beginnende lezers Odusseus.
Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Griekse mythen voor beginnende lezers: Odysseus.

Griekse mythen voor beginnende lezers: Odysseus.

In de serie ‘Griekse mythen voor beginnende lezers‘ kwamen de boeken van Hercules, Theseus en de Minotaurus en Zeus al aan bod. Nu is het tijd voor het laatste boek in de serie: Odysseus. Uiteraard hopen we dat er nog meer boeken van deze serie verschijnen want er zijn nog veel meer Griekse mythen die de moeite waard zijn om meer van te weten.

Odysseus.

Odysseus is beroemd omdat hij een slimmer krijger is die altijd klaar is voor een nieuw avontuur. Hij wilt alles weten, reist veel en bemoeit zich overal mee. Soms is dat heel handig, zoals bij het Trojaanse paard. Maar soms brengt het hem ook wel eens in de problemen. Gelukkig loopt het altijd weer goed af en komt hij na de strijd met Polyphemus, de betovering van Circe, de zang van de Sirenes en de grote uitdaging met Scylla en Charybdis weer thuis in Ithaca. Hier laat hij nog even zien dat hij de sterkste is van iedereen.

Conclusie.

Ook dit boek heeft weer alles netjes vorm gegeven. Van illustratie tot tekst. En van kaft tot de laatste pagina. En dat alles in taal dat begrijpend is voor de beginnende lezer.

Informatie.

Griekse mythen voor beginnende lezers: Odysseus.
Auteur: Eleonora Fornasari.
Illustraties: Anna Lang.
ISBN: 9789462916432.
Uitgever: De Eenhoorn.

Griekse mythen voor beginnende lezers.

Lees ook:

Welke Griekse mythe spreekt jou het meest aan?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

23 reacties