Griekse mythen voor beginnende lezers Odusseus.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Griekse mythen voor beginnende lezers: Odysseus

Griekse mythen voor beginnende lezers: Odysseus

In de serie ‘Griekse mythen voor beginnende lezers‘ kwamen de boeken van Hercules, Theseus en de Minotaurus en Zeus al aan bod. Nu is het tijd voor het laatste boek in de serie: Odysseus. Uiteraard hopen we dat er nog meer boeken van deze serie verschijnen want er zijn nog veel meer Griekse mythen die de moeite waard zijn om meer van te weten.

Odysseus

Odysseus is beroemd omdat hij een slimmer krijger is die altijd klaar is voor een nieuw avontuur. Hij wilt alles weten, reist veel en bemoeit zich overal mee. Soms is dat heel handig, zoals bij het Trojaanse paard. Maar soms brengt het hem ook wel eens in de problemen. Gelukkig loopt het altijd weer goed af en komt hij na de strijd met Polyphemus, de betovering van Circe, de zang van de Sirenes en de grote uitdaging met Scylla en Charybdis weer thuis in Ithaca. Hier laat hij nog even zien dat hij de sterkste is van iedereen.

Conclusie

Ook dit boek heeft weer alles netjes vorm gegeven. Van illustratie tot tekst. En van kaft tot de laatste pagina. En dat alles in taal dat begrijpend is voor de beginnende lezer.

Informatie

Griekse mythen voor beginnende lezers: Odysseus
Auteur: Eleonora Fornasari
Illustraties: Anna Lang
ISBN: 9789462916432
Uitgever: De Eenhoorn

Griekse mythen voor beginnende lezers.

Lees ook:

Welke Griekse mythe spreekt jou het meest aan?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

23 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics