Griekse mythen voor beginnende lezers Zeus.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Griekse mythen voor beginnende lezers: Zeus

Griekse mythen voor beginnende lezers: Zeus

Mythologie was voor de oude Grieken belangrijk. Mythen gaven de Grieken verklaringen voor bijvoorbeeld het ontstaan van de wereld, maar ook het bestaan van hemellichamen, kwaad, ziekten en natuurverschijnselen. De verhalen vormden de basis van het geloven en denken van de oude Grieken. Vandaag de dag is het nog altijd handig om kennis te hebben van de Griekse mythologie aangezien veel verhalen hun sporen hebben nagelaten. Denk maar eens aan kunst maar ook aan begrippen en uitdrukkingen. Uitgeverij De Eenhoorn heeft sinds heden in het assortiment de reeks van Griekse mythen voor beginnende lezers. In deze boeken ontdekken de (beginnende) lezers de grootste klassiekers uit de Griekse mythologie in eenvoudige taal. Vandaag bespreek ik het boek “Zeus” met jullie.

Zeus

In de Griekse mythologie zijn er 12 olympische goden: Aphrodite, Apollo, Ares, Artemis, Athena, Hades, Hephaistos, Hephaistos, Hera, Hermes, Hestia, Poseidon en Zeus. Zeus is het hoofd van de goden en woont op de berg Olympus. Je kunt hem herkennen aan de bliksemschichten die hij van de cyclopen kreeg, maar ook aan de adelaar en de eik.

Wat vinden wij ervan?

Dit boekje is goed leesbaar voor de AVI-M4 lezers. Prettig is ook de korte en duidelijke uitleg aan het begin van het boek, zodat de lezer weet wie Zeus, Hera, Athena, Hermes en de Cyclopen zijn. Verderop in het boek zijn de cyclopen afgebeeld met een pictogram. Dat maakt het lezen iets gemakkelijker. Het verhaal zit goed in elkaar, met op elke pagina een mooie grote illustratie.

Informatie

Griekse mythen voor beginnende lezers: Zeus
Auteur: Eleonora Fornasari
Illustraties: Anna Lang
ISBN: 9789462916449
Uitgever: De Eenhoorn

Lees ook:

Welke Griekse mythe spreekt jou het meest aan?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics