Thuisleven.com
Griekse mythen voor beginnende lezers Zeus.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Griekse mythen voor beginnende lezers: Zeus

Griekse mythen voor beginnende lezers: Zeus

Mythologie was voor de oude Grieken belangrijk. Mythen gaven de Grieken verklaringen voor bijvoorbeeld het ontstaan van de wereld, maar ook het bestaan van hemellichamen, kwaad, ziekten en natuurverschijnselen. De verhalen vormden de basis van het geloven en denken van de oude Grieken. Vandaag de dag is het nog altijd handig om kennis te hebben van de Griekse mythologie aangezien veel verhalen hun sporen hebben nagelaten. Denk maar eens aan kunst maar ook aan begrippen en uitdrukkingen. Uitgeverij De Eenhoorn heeft sinds heden in het assortiment de reeks van Griekse mythen voor beginnende lezers. In deze boeken ontdekken de (beginnende) lezers de grootste klassiekers uit de Griekse mythologie in eenvoudige taal. Vandaag bespreek ik het boek “Zeus” met jullie.

Zeus

In de Griekse mythologie zijn er 12 olympische goden: Aphrodite, Apollo, Ares, Artemis, Athena, Hades, Hephaistos, Hephaistos, Hera, Hermes, Hestia, Poseidon en Zeus. Zeus is het hoofd van de goden en woont op de berg Olympus. Je kunt hem herkennen aan de bliksemschichten die hij van de cyclopen kreeg, maar ook aan de adelaar en de eik.

Wat vinden wij ervan?

Dit boekje is goed leesbaar voor de AVI-M4 lezers. Prettig is ook de korte en duidelijke uitleg aan het begin van het boek, zodat de lezer weet wie Zeus, Hera, Athena, Hermes en de Cyclopen zijn. Verderop in het boek zijn de cyclopen afgebeeld met een pictogram. Dat maakt het lezen iets gemakkelijker. Het verhaal zit goed in elkaar, met op elke pagina een mooie grote illustratie.

Informatie

Griekse mythen voor beginnende lezers: Zeus
Auteur: Eleonora Fornasari
Illustraties: Anna Lang
ISBN: 9789462916449
Uitgever: De Eenhoorn

Lees ook:

Welke Griekse mythe spreekt jou het meest aan?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics