Brobot van De Eenhoorn

Brobot van De Eenhoorn.

Zoveel mensen, zoveel wensen. De één houdt van dikke pillen met veel stof om te lezen en de ander vind juist een klein boekje prettiger om te lezen. De een is gecharmeerd van illustraties (of foto’s) en de ander is daar juist helemaal niet gevoelig voor. Zo geld dat ook met schrijvers. De een schud een dik pil uit zijn mouw en de ander is juist veel creatiever met een potlood en tekent zo een boek vol en past daar de tekst op aan. En dat is leuk want zo ontstaan er vele soorten verschillende boeken en is er eigenlijk altijd wel iets te vinden voor de (beginnende) lezer.

Brobot.

Soesja Tinker is ’s wereld belangrijkste uitvinder onder de twaalf. Ze heeft alleen een groot probleem en dat is haar broertje Jim. Jim zit namelijk vol met ontwerpfouten. Zo heeft hij een korte batterijduur, duurt het jaren voor zijn hardware-/ software upgrades zijn geïnstalleerd en heeft hij geen volumebeheersing. Gelukkig weet S. Tinker daar wel raad mee en ontwerp ze haar eigen broertje: Brobot. Brobot heeft wel alles wat een broertje moet hebben en doen. Zo is Brobot uitgerust met een Afvalprocessor, een Onderarm-gereedschapselementen en een Microprocessor & broederbord. Kortom Brobot is dat wat een broer moet zijn. Mocht je denken dat dat alles is wat Brobot kan dan heb je het mis want Brobot is uitgerust met een ingebouwde oven voor het maken van cupcakes, dus hij ruikt heerlijk uit zijn uitlaat. En het allermooiste is wel het feit dat Brobot aan te sturen is met een Brobo-afstandsbediening. En zo komen er heel wat demonstraties waarbij je je lach niet in kunt houden!
Maar is Brobot wel echt veel beter dan een echt broertje?

Mijn mening.

Dit boek is eigenlijk het tegenover gestelde van wat ik normaal gesproken (voor)lees. Het boek bevat namelijk heel veel illustraties en in verhouding weinig tekst. Het is dan ook met een klein uur uitgelezen / uitgekeken. Vind ik het een leuke afwisseling? Ja, zeker wel.
Het verhaal loopt namelijk vlot en makkelijk. Juist omdat het lekker leest en kijkt zit je al vrij snel in het verhaal en is het jammer zodra het boekje uit is (maar volgens mij geld dat bij zo’n beetje elk boek). Ik kijk uit naar een tweede verhaal van dit boek waarbij Broertje Jim net iets groter is en een volgend, gezamenlijk avontuur gaat beleven met zijn zus.

Info en waar te koop.

Auteur: James Foley
Illustrator: James Foley
ISBN: 978-94-6291-213-7
Vanaf 8 jaar
Uitgeverij: De Eenhoorn
Brobot is hier te koop

Lees ook:

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

2 reacties