Thuisleven.com
Historieboek oude Griekenland
Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Handboek voor Historiehoppers – het oude Griekenland

Handboek voor Historiehoppers – het oude Griekenland

Iedereen leert vroeg of laat iets over de oudheid. Misschien was het op school, of met je ouders tijdens een vakantie? Het kan natuurlijk ook zijn doordat je een interessant boek hebt gelezen of een film hebt gekeken. Voor de een is het saai en de ander vindt het maar wat interessant. Toch hebben we er niet veel aan. Tenzij we een tijdreis maken naar het oude Griekenland. En dan ben je maar wat blij met het Handboek voor Historiehoppers!

Handboek voor Historiehoppers – het oude Griekenland

Tegenwoordig hebben we zo’n beetje alles wat we willen en leven we in een periode waarbij het eigenlijk extreem veilig is. Het mag dan weliswaar niet altijd even veilig aanvoelen of overal op wereld oorlog vrij zijn. Echter zodra je de statistieken gaat vergelijken worden we gemiddeld erg oud. Zeker als je dit vergelijkt met het oude Griekenland.
Afijn we hebben alles en overal is van alles te vinden. Toch is het leuk om eens even terug te hoppen in de tijd, maar ja dan moet je wel weten hoe je dat het beste kunt aanpakken…

Handboek voor Historiehoppers – het oude Griekenland is geschreven om als handboek te kunnen meenemen naar het oude Griekenland. Het leert je waar je wel en niet moet wezen, wat er te eten valt en welke medische zorg er mogelijk is. De slag bij Thermopylae tussen de Spartanen en de Spanjaarden is fenomenaal geschreven, maar of je daar nou getuige van wilt zijn…

Conclusie

Historieboek oude GriekenlandDoor dit boek te lezen merken kinderen niet eens dat ze volgestampt worden met waardevolle informatie. Het boek zit vol met humor, grappige afbeeldingen en bijzondere weetjes.
In de serie “Handboek voor Historiehoppers” kun je terug reizen naar het oude Griekenland, het oude Rome en De Middeleeuwen. We hebben het boek met heel veel genot in een teug uitgelezen. Vooral de recensies zijn briljant!

Informatie

Handboek voor Historiehoppers – het oude Griekenland
Auteur: Jonathan W. Stokes
Illustraties: Xavier Bonet
ISBN: 9789026148392
Uitgeverij: De Fontein

Waar gaat jouw tijdreis/leestijd heen?

Kinderboekenweek 2020

“Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!” Bron: kinderboekenwereld

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics