Selecteer een pagina

Tijdens onze vakanties in Rome bezoeken wij graag musea. Wie al eens een museum in Rome heeft bezocht weet dat er veel beelden (zonder hoofd) te bewonderen zijn. Omdat de kinderen soms hun interesse verliezen bouwen we vaak een spelletje in. Zo mogen ze zoeken naar het oudste object uit het museum en soms vragen we ze te zoeken naar een specifiek beeld van bijvoorbeeld Hadrianus. Maar ook naar items uit het oude Griekenland, zoals het beeld van Hercules. Naar de beelden van hem hoeven de kinderen niet lang te zoeken, ze herkennen hem over het algemeen van de leeuwenmantel en de knots.

Hercules

In het boek ‘Griekse mythen voor beginnende lezers: Hercules’ maken we kennis met niemand minder dan … tromgeroffel … Hercules! Hij is de zoon van de god Zeus, zijn tweelingbroer heet Iphecles. Hij is gespierd, groot en stevig en gebruikt de huid van een leeuw als zijn deken en heeft in zijn handen een knots. Hercules zijn neef, Eurystheus, is nogal bang voor hem en stuurt Hercules op pad voor 12 gevaarlijke opdrachten. Kan hij ze allemaal volbrengen?

Conclusie

Dit boek is een mooie samenvatting van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van Hercules voor de beginnende lezers. Vooraan in het boek maakt de lezer kennis met Hercules, Iphicles, Eurysteus, de Hydra en de Amazones. Daarna volgt er een stukjes over Hercules en de slangen en hoe hij aan zijn wapens komt. Het verhaal gat verder in begrijpende taal voor de beginnende lezer met op elke pagina een grote illustratie die past bij het verhaal op dat moment.

Informatie

Griekse mythen voor beginnende lezers: Hercules
Auteur: Eleonora Fornasari
Illustraties: Anna Lang
ISBN: 9789462916098
Uitgever: De Eenhoorn

Lees ook:

Welke Griekse mythe spreekt jou het meest aan?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics