Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Foolproof uit één pan – 60 waanzinnige eenpansgerechten die niet kunnen mislukken

Foolproof uit één pan – 60 waanzinnige eenpansgerechten die niet kunnen mislukken

Recepten die niet kunnen mislukken klinkt natuurlijk al geweldig. Maar dat je na het koken maar één pan hoeft schoon te maken is natuurlijk ook even mooi meegenomen toch? In het boek Foolproof uit één pan staan maar liefst 60 diverse recepten waar jij vast en zeker veel kookplezier aan gaat beleven. 

Foolproof uit één pan

Alle recepten uit het boek zijn zo gemaakt dat ze niet kunnen mislukken. In het eerste hoofdstuk, Alle in de pan, vind je heel eenvoudige recepten waarbij je alleen maar dingen in stukken hoeft te snijden en in de pan hoeft te gooien, waarna je ze stooft. Het hoofdstuk, Van het vuur, staan recepten die wat meer aandacht nodig hebben maar die in maximaal 45 min. klaar zijn. In, Vol met granen, transformeren water en stroom eenvoudige, droge ingrediënten tot een verrukkelijke maaltijd. Slow is voor de vleeseters en bevat vooral veel recepten voor stoofpotjes en vlees. Uit de oven is een hoofdstuk vol heerlijke, handige recepten die weinig aandacht nodig hebben als ze eenmaal in de oven staan. In het laatste hoofdstuk, Zoet & verleidelijk, tref je eenvoudige desserts die absoluut overheerlijk zijn. 

Wat vinden wij ervan?

Als er iemand een doorgewinterde vegetariër is, dan ben ik het wel. Mijn eerste herinneringen met eten zijn niet zo zeer van restaurants, speciale gerechten of andere bijzonderheden maar meer die van strijd omdat ik vlees zo zielig vond voor dieren. Die strijd had ik niet alleen met mijn ouders maar ook met opa en oma en anderen. Beetje bij beetje mocht ik steeds meer vlees laten staan en uiteindelijk at ik bij het avondeten voornamelijk aardappelen en groente. Soms eens wat augurk, zilveruitjes, sla, komkommer of paprika erbij. Maar dat was dan een feestje, want vleesvervangers 30 jaar geleden dat zat er niet in. Ik vraag me überhaupt af of dat toen al was. 

Enfin intussen ben ik mezelf aan het ontpoppen als een ware keukenprinses en tover ik het ene gerecht na het andere gerecht op tafel. Behalve vlees want daar ligt mijn passie niet. Het feit dat we ook steeds meer bezig zijn met het klimaat en vlees daar toch een boosdoener voor is, motiveert mij alleen maar meer om veel vegetarisch op tafel te toveren. 

Echter nu de feestdagen eraan komen en we weer mensen mogen en kunnen uitnodigen voor feestjes zal er toch weer wat meer gemaakt worden. Om het mijzelf makkelijk te maken vind ik het dan ook wel zo prettig om wat kookboeken in huis te hebben waarbij ik makkelijk wat culinairs op tafel kan zetten. Foolproof uit één pan voldoet daar geheel aan.

Informatie

Foolproof uit één pan
Auteur: Alan Rosenthal 
ISBN: 9789023016762
Uitgeverij: Becht

Lees ook

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

37 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics