Heb jij het geluk dat je dit jaar voor een nieuwe keuken kan gaan? Lucky you. 2023 zit vol boeiende en vernieuwende keukentrends! Toegegeven, de keuken is geen gemakkelijke ruimte om te ontwerpen. Het is een plaats die functioneel én gezellig moet zijn, waar de hele familie iets aan heeft, maar waar je ook alleen op je gemak bent. Je wil opbergruimte, maar ook een open gevoel. Pff… moeilijk! Gelukkig zetten wij je met deze trends al goed op weg om helemaal bij te zijn met de keukens van 2023. 

Minimalisme

We beginnen met de gemakkelijkste: minimalisme. Strakke keukens waren al langer in de mode, maar met deze trend gaan we nog een stapje verder. Het werkblad in de keuken blijft bij deze trend helemaal leeg. Eventueel zet je er een mooie (design!) fruitschaal op, maar voor de rest berg je al je toestellen zoveel mogelijk weg, bijvoorbeeld achter rolkasten. 
Verder doen hier ook de gesloten bovenkastjes weer hun intrede. Zo kan je meer spullen opbergen en is je minimale keuken echt een oase van rust. 

Industrieel

Dé topper voor het komende jaar – en wat ons betreft nog vele jaren erna – is de industriële keuken. Geen paniek: je keuken hoeft niet de grootte van een echte industriële keuken te hebben om deze trend te kunnen toepassen! Je leent gewoon enkele stijlelementen en past die subtiel – of minder subtiel – toe in je eigen interieur. Denk hierbij aan staal en chroom om alles een stoere look te geven, gebruik beton en zorg voor grote, kwalitatieve keukentoestellen. In een industriële keuken is het extra vlot koken! 

Zachte kleuren

Een witte keuken past altijd. Je hoort er ons geen verkeerd woord over zeggen. Maar als we de trendvoorspellingen voor 2023 mogen geloven, is de witte keuken wel wat op z’n retour. In de plaats daarvan komen keukenkasten in veel zachtere kleuren. Nog steeds heel licht dus, maar zeker niet fel. Denk aan gebroken wit, muntgroen, beige of greige en lichtbruin. Niets voor jou? Dan heb je wel nog een andere trend die bij je past: want ook het andere uiterste – heel donkere keukens in donkerbruin en zwart – zijn helemaal hip. 
Naast deze trends zijn er natuurlijk ook een aantal keuken must-haves die nooit hun stijl en praktisch nut verliezen. Zo zullen diepe lades altijd de voorkeur blijven krijgen tegenover legplanken en zal de keuken de komende jaren nóg meer het hart van de woning worden. 

Lees ook:

Volg jij de trends op de voet?

Afbeelding van ErikaWittlieb via Pixabay 

Geverifieerd door ExactMetrics