Korea! Het Koreaanse kookboek van klassieke bibimbap tot spannende ssamjang.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Korea! Het Koreaanse kookboek van klassieke bibimbap tot spannende ssamjang

Korea! Het Koreaanse kookboek van klassieke bibimbap tot spannende ssamjang

De ouderwetse Hollandse pot vind je bij ons thuis maar zelden op tafel. Niet zozeer omdat we het niet lekker vinden, maar vooral omdat er zoveel meer in de wereld is dan alleen maar aardappels, groente en vlees. Zeker nu er zoveel kookboeken te vinden zijn en je in de supermarkten haast alle ingrediënten kunt krijgen is de keuze reuze. Aangezien we het boek Korea! afgelopen week ontvangen hebben ter recensie staat er deze week Koreaans op het menu. Hoe ons dat bevalt lees je verderop in dit artikel, eerst vertel ik je namelijk graag wat meer over het nieuwe kookboek van Caroline Hwang.

Korea!

Koreaans eten is spannend, heeft contrasterende smaken en wordt bereid met gezonde en pure ingrediënten die de Koreaanse keuken te bieden heeft. Je kunt je dan ook voorstellen dat Koreaans eten populairder is dan ooit.

In het boek Korea! verras je iedereen aan tafel met een tafel vol banchan (smaakvolle gerechtjes die je eindeloos kunt combineren). Ook kun je de lunchtrommel vullen met dosirak (gezond en verslavend lekker streetfood). Het boek staat boordevol gerechten van soepen en rijstgerechten tot noedels en desserts. Sommige recepten zijn traditioneel en andere juist met een moderne twist. Met meer dan 100 toegankelijke recepten zet je, zoals het de Koreaanse keuken betaamt, in een mum van tijd de hele tafel vol met lekkere gerechtjes!

Wat vinden wij ervan?

Gezond en lekker eten zijn wij in huis dol op. Gelukkig voor ons is de Koreaanse keuken gericht op een goede maaltijd. Want gezondheid is voor hen heel belangrijk en goed eten hangt daarmee samen. Als ik bij de ingrediëntenlijst kijk zie ik veel verse ingrediënten die hier standaard in huis liggen: knoflook, bosui, gember, uien, paprika en tofu bijvoorbeeld. Niet standaard in huis, maar wel makkelijk mee te nemen uit de winkels zijn chinese kool, kiemgroenten en garnaaltjes. En dan zijn er nog een aantal dingen waarvan ik nog niet eerder heb gehoord, laat staan dat ik weet waar ik het haal. Maar dat mag de pret niet drukken. Ook bij “vloeistoffen” en “voorraadkast” zijn dergelijke taferelen een feit.

Om niet gelijk moeilijk te doen besluiten we een gerecht te zoeken waarbij alle ingrediënten in huis (of tuin) te vinden zijn. Ik stuit met de tienerdochter op JEON (pannenkoeken) met bieslook. In plaats van spuitwater gebruiken we water met koolzuur en dat werkt prima. De truc is vooral om een flinke scheut olie te gebruiken in de pan en op een iets lager pitje de JEON gaar te laten worden aan beide kanten.

Na een hap te hebben geproefd weten we meteen waarom er normaliter een dipsaus bij geserveerd wordt.

We kijken uit om nog meer gerechten uit dit kookboek te gaan bereiden.

Informatie

Korea!
Auteur: Caroline Hwang
ISBN: 9789023016984
Uitgever: Becht

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics