De Kerstmisaurus en de lijst met stoute kinderen
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De Kerstmisaurus en de lijst met stoute kinderen een heerlijk verhaal in deze tijd van het jaar

De Kerstmisaurus en de lijst met stoute kinderen een heerlijk verhaal in deze tijd van het jaar

Na de Kerstmisaurus en het tweede deel de Kerstmisaurus en de Winterheks is nu het langverwachte derde deel van de Kerstmisaurus, De Kerstmisaurus en de lijst met stoute kinderen, gepubliceerd. Wij hebben de eer om het boek als een van de eersten te mogen lezen en onze mening te geven. Snel lezen dus (zowel het boek, als deze recensie).

De Kerstmisaurus en de lijst met stoute kinderen

Je kent de Lieve en de Stoute Lijst van de Kerstman wel, toch? Dit jaar bevat de Stoute Lijst nieuwe namen: Ronnie Halvezool, Irry Tandstra, Marvin Janssen en… Willem Tuffer – de jongen die Kerstmis redde… twee keer zelfs! ALLE KNIPPERENDE KERSTMUTSEN! Maar geen paniek! De Kerstmisaurus heeft een plan om alle kinderen van de Stoute Lijst op de Lieve Lijst te krijgen. Zal dit hem lukken?

Wat vinden wij ervan

We beginnen het boek met een klein persoonlijk woordje naar de lezer toe. Daarna stuitten we al meteen op de lijst van stoute kinderen. De toon is hiermee dan ook meteen gezet en ik ben benieuwd naar het daadwerkelijke verhaal.

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik het eerste en het tweede deel van de Kerstmissaurus heb gelezen. Intussen heb ik wel al velen andere (kinder)boeken gelezen, dus ietwat roestig begin ik dan ook aan het langverwachte derde deel van de Kerstmisaurus. Gelukkig bestaat het eerste hoofdstuk vooral uit een terugblik naar de Kerstmisaurus 1 waardoor ik alweer snel in de stemming kom.

De letters worden stuk voor stuk gelezen en voor ik het weet moet ik de eerste pagina omdraaien om verder te kunnen lezen. En zo lees ik verder en verder tot het eerste hoofdstuk af is en ik aan het volgende begin.
Net zoals in de eerdere delen hebben de letters een prettige leesgrootte en zo nu en dan springen er wat woorden uit. Zeker voor kinderen maakt dit lezen natuurlijk een stuk interessanter.

Ik geniet van de woordgrappen en van de wijze woorden waar ik zo nu en dan op stuit. En ook nu zit het verhaal weer prachtig in elkaar. Het is dan ook een logisch en prachtig vervolg op de eerder verschenen delen en een aanrader om te lezen (voor jong én oud!).

Informatie

De Kerstmisaurus en de lijst met stoute kinderen
Auteur: Tom Fletcher
Vertaald door: Liedwin Biekmann
Illustraties: Shane Devries
ISBN: 9789030508199
Uitgever: Billy Bones
Leeftijd: vanaf 7 jaar

Eerder verschenen: De Kerstmisaurus (deel 1) en De Kerstmisaurus en de Winterheks (deel 2)

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics