Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De Kerstmisaurus en de Winterheks

De Kerstmisaurus en de Winterheks

In deel één van de Kerstmisaurus kunnen we lezen dat er ziljoenjaar geleden dinosaurussen leefden. Een meteorietinslag heeft er voor gezorgd dat alle dieren die op dat moment op aarde waren kwamen te overlijden. Toch was er slechts één ei dat zover op de zeebodem terecht is gekomen dat deze is ontsnapt aan de gruwelijkheden van de meteoriet en de ijstijd die daarop volgde.

Heel wat jaren later, als de ijstijd al lang voorbij is, maken we kennis met Willem Tuffer, een jongen in een rolstoel. Willen is een tienjarige jongen die helemaal gek is op dino’s. Voor kerst heeft hij dan ook maar één wens: een eigen dino!
Ofschoon de Kerstman voor heel veel cadeau’s kan zorgen, lijkt een dinosaurus onmogelijk. Of toch niet?

In de rest van het boek maken we kennis met de Kerstmisaurus en de bijzondere vriendschap tussen hem in Willem. Een prachtig verhaal dat je bij blijft en waar je meer van wilt lezen. Het heeft even geduurd maar deel twee, De Kerstmisaurus en de Winterheks, is nu eindelijk verkrijgbaar bij Billy Bones en wij verslaan het boek voor Thuisleven.

De Kerstmisaurus en de Winterheks

Terwijl boek één heel lang geleden begint, speelt het verhaal uti dit boek zicht juist heel ver in de toekomst af. In de proloog kan ik lezen dat kinderen nog steeds elke dag naar school gaan, dat ze ook nog steeds broccoli en doperwten moeten eten, hun tanden moeten poetsen enzovoorts. Het enige verschil is toch wel het feit dat ze GEEN KERSTMIS meer vieren!

Terug naar de tijd van NU. Willem en zijn vader delen hun woning nu met zijn stiefmoeder en stiefzus: Brenda Kwel en Pamela Kwel…
Nu de tijd van Kerstmis aangebroken is, leren Brenda en Pamela dan ook elke Tuffer-kersttraditie. Zo worden er pannekoekjes gebakken die naar vanille en kaneel ruiken (kanille) om ze vervolgens te serveren met een glaasje sinaasappelsap. Er worden kersttruien gedragen en elke dag mag er een hokje van de adventskalender worden geopend. En zo kan ik nog wel even door gaan.

Terwijl Brenda aan het praten is, kan Willem haar op een gegeven moment niet meer horen. Haar stem verdween gewoon. Zomaar weg! Kwijt! Foetsie! Willem probeerde nog te zeggen dat hij haar niet meer kan verstaan maar ook zijn stem was weg. Terwijl ze om zich heen keken merkten ze op dat alle geluiden weg waren. Het was stiller dan ooit. Willem merkte nog iets merkwaardigs op. Door het keukenraam zag hij een paar duiven die net waren weggevlogen, maar nu midden in de lucht stilstonden, alsof ze verdoofd waren. Ook de sneeuwvlokken die uit de lucht dwarrelden bleven in de lucht zweven. Dat kon maar één iemand op de wereld voor elkaar krijgen: de Kerstman!

Ze hoorden een enorme knal uit de wolken en op dat moment merkte Willem op dat hij zijn stem weer had terug gekregen. De wolken werden verlicht door een bliksemflits en er kwam een prachtige rode slee tevoorschijn met vrolijke muziek en milieuvriendelijke glitters. Na een niet zo’n soepele landing, dankzij de Kerstmisaurus die dat nog niet helemaal goed door heeft, begroeten ze elkaar allemaal. Maar Willem en Kerstmisaurus zijn vooral blij elkaar weer te zien.

In de momenten die daarop volgden neemt de Kerstman Willem, zijn vader, Pamela en Brenda mee naar de Noordpool. Op de Noordpool leren ze het best bewaarde kerstgeheim van allemaal: de Winterheks. De Winterheks is ouder dan de tijd, maar nog steeds zo jong als de dag van morgen en zonder haar zou Kerstmis niet bestaan. Willem ontmoet de mysterieuze Winterheks en ontdekt dat het lot van Kerstmis op het spel staat. Om Kerstmis te redden moeten de Kerstmisaurus, de Winterheks en Willem samenwerken.

Wederom een betoverend kerstverhaal voor de hele familie.

Conclusie

Deel één werd bij de kinderen met heel veel enthousiasme ontvangen, ze waren dan ook helemaal door het dolle heen toen ze De Kerstmisaurus en de Winterheks ontvingen. In de afgelopen weken heb ik elke avond twee hoofdstukken voorgelezen en lagen ze aandachtig te luisteren. De eerste paar keren nog lekker languit op de mat, maar gaandeweg kwamen ze steeds dichterbij zitten, zelfs zo dichtbij dat ik ze iets van mij af moest duwen om uberhaupt nog te kunnen lezen, zodat ze de plaatjes in het boek konden bekijken. En laten we heel eerlijk zijn een heel goed verhaal wordt nog magischer, zeker voor kinderen, door prachtige illustraties.

Heerlijk luchtig boek vol met magie, humor, vriendschap en waarheid (of dat laatste toch niet zo helemaal ?!?).

Informatie

De Kerstmisaurus en de Winterheks
Auteur: Tom Fletcher
Illustraties: Shane Devries
Oorspronkelijke titel: The Chistmasaurus and the Winter Witch
Vertaald door: Lidwien Biekmann
ISBN: 9789463850094
Uitgeverij: Billy Bones
Leeftijd: 10-12 jaar, maar heel goed al eerder voor te lezen.

Staan deze boeken al bij jouw op het verlanglijstje of misschien al in de kast?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics