Thuisleven.com
Hooikoorts, tips en behandeling
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Gezondheid en Welzijn > Gezondheid > Hooikoorts is vervelend daarom een hoop tips (en behandelingen)

Hooikoorts is vervelend daarom een hoop tips (en behandelingen)

Elk jaar weer heb ik er enorm veel last van. Jeukende ogen, lopende neus, jeukend gehemelte, hoofdpijn, vermoeidheid… en dat allemaal door hooikoorts! Een aantal jaren geleden kreeg ik een inenting en daarna was ik er een paar jaar vanaf. Heerlijk! Helaas kwam het daarna weer terug, zelfs zo erg dat neusspray’s, oogdruppels, tabletjes (allen voorgeschreven door de huisarts) en alle andere medicijnen niet echt meer hielpen. Ik zag eruit als een zombie en zo voelde ik me ook. Tijd om weer terug te gaan naar de huisarts. Wederom kreeg ik een spuit en zakten de klachten af, helaas voor mij niet zo lang als de vorige keer. Het jaar erop had ik namelijk weer last van hooikoorts en ook nu zijn de eerste tekenen weer daar. ZUCHT. Tijd voor actie!

Dyson Pure Cool Link™ luchtreiniger

De Dyson Pure Cool Link is een torenmodel ventilator en luchtreiniger in één. De luchtreinigende ventilar beschikt over een 360 Glass Hepa-filter en verwijdert hierdoor 99,95% van de allergenen en vervuilde stoffen in huis. De twee sensoren controleren de luchtkwaliteit en het apparaat past zich automatisch aan om de lucht te reinigen. De Dyson Pure Cool Link kan geprogrammeerd worden om na een bepaalde tijd vanzelf uit te gaan. De luchtreiniger is eenvoudig te kantelen en schoon te maken. Het apparaat is via de Dyson Link app of afstandsbediening te bedienen op afstand. Dankzij dit apparaat heb ik veel minder last van pollen in huis en dus ook geen last meer van allergieën, tot er een deur of raam open gaat… Lees de uitgebreide review van de Dyson Pure Cool Link op Thuisleven.

Pollenkalender

Na wat zoeken op internet vind ik een gratis download van een pollenkalender. Op deze kalender staat welke pollen er binnen dat seizoen actief zijn. Zo kun je gerichter zoeken waar je daadwerkelijk last van hebt. Dat is dan weer handig als je eens van plan bent om bloemen/planten/bomen aan te schaffen voor binnen of buitenshuis.

Medical Taping

Ik heb laatst op mijn tijdlijn van Facebook een foto voorbij zien komen met daarop Medical Taping bij hooikoorts patiënten. Medical Taping, ook wel bekend als Kinesiotape, kan de oplossing bieden. Zover ik weet is hooikoorts een overdreven reactie op o.a.: pollen. Ik ben dan ook wel nieuwsgierig naar de ervaringen met Medical Taping bij hooikoorts. Mensen met ervaring… Laat je horen!

Medicatie voor hooikoorts

Pillen, spray’s, druppels, spuiten… Er is een scala vol aan producten verkrijgbaar bij drogisterijen, supermarkten en Apotheken. Een deel hiervan kun je zonder recept krijgen, toch adviseer ik om een bezoekje te brengen aan de huisarts. Hij of zij heeft meer kennis en weet ook beter welke medicijnen goed aan slaan. Bovendien kan het je op deze manier tientallen euro’s besparen en dat is weer mooi meegenomen.

Immunotherapie

Met immunotherapie word je geleidelijk minder gevoelig gemaakt voor allergenen. Doordat je steeds een bepaalde hoeveelheid (opbouwend) allergenen toegediend krijgt gaat je lichaam hier op een positieve manier op reageren. Het is een vrij intensief en langdurig proces om te doorlopen (ik meen ook afhankelijk van het soort allergie), maar wel ontzettend effectief. Wil je hier gebruik van maken dan kun je dit het beste laten voorschrijven door een arts zodat de behandeling gratis is.

Huis, tuin en keukenmiddeltjes bij hooikoorts

Mocht je nu niet aan allerlei medicijnen willen of het schiet allemaal niet zo op met de medicijnen, dan kun je in en rondom huis ook wat toepassingen verrichten. Zo kan een goed aangesloten zonnebril al een enorm verschil uitmaken voor de ogen. Mocht je een dag erg veel last hebben van de hooikoorts kun je je terug trekken binnen in huis, met de ramen en deuren dicht. Vergeet ook niet om beddengoed of kleding binnen te drogen i.p.v. buiten waar de pollen aanwezig zijn…

Pissebedden

Ken je dat verhaal van één pissebed eten en je bent van je klachten af?
Bespaar je de moeite om er een te zoeken, bespaar je de moeite om je over de moed heen te helpen om er überhaupt een te eten en bespaar je de kokhalsneigingen achteraf want het slaat natuurlijk nergens op.

Lees ook:

Persoonlijk ben ik geen fan van het zelf aanrommelen met medicijnen. Echter heeft collega blogger Marstyle oogdruppels tegen hooikoorts verslagen op haar blog en vind ik het dan ook wel de moeite waard om je daarop te attenderen.

Mocht je nog meer tips hebben drop ze dan hieronder, je maakt mij er vast en zeker heel blij mee!

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Ik heb al van kinds af aan, jaarlijks last van hooikoorts en in die tijd wordt mijn astma ook erger. Sinds een paar jaar heeft onze jongste er ook last van. Maar veel erger dan ik. ’s Avonds is het het ergst bij hem. Dan zijn, zijn ogen rood doorlopen, ze jeuken gigantisch (waardoor ervan afblijven moeilijk wordt), doen pijn, daarvan krijgt hij hoofdpijn en ook nog eens de hele tijd niezen en hij klinkt verkouden. Daarnaast is hij ook nog eens extreem moe. Dus wij weten wat je doormaakt. Hooikoorts hebben is echt geen pretje! Hij heeft er wel een drank voor (lijkt of hij hiervoor immuun aan het worden is) en sinds een paar weken nu ook oogdruppels. Binnenkort ook maar eens naar de huisarts. Voor mezelf ben ik heel benieuwd naar de pleisters. Mijn zoontje slaapt nu elke avond met een koud washandje op zijn ogen, dit verzacht zegt hij. En overdag naar school en met buiten zijn draagt hij een zonnebril.

    Ik wens je veel sterkte!

  • Oh, dat lijkt me echt afschuwelijk! Ik heb zelf gelukkig alleen soms in september wat last van een soort hooikoorts.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics