Thuisleven.com
Dyson Pure Cool Link™ luchtreiniger.
Thuisleven.com > Huishouden > Schoonmaken > Review: Dyson Pure Cool Link™ luchtreiniger

Review: Dyson Pure Cool Link™ luchtreiniger

Elk jaar weer ben ik tientallen euro’s kwijt aan medicijnen voor mijn allergie en dan heb ik het nog niet gehad over de allergie bij mijn dochter en partner. Ik zal er dan ook niet omheen draaien dat ik erg enthousiast was na het mailtje van Dyson of ik de Dyson Pure Cool Link™ luchtreiniger wilde testen. Intussen staat het apparaat al een paar maanden bij mij in huis en heb ik zeer uitgebreid kunnen testen. Of dit hielp in mijn strijd tegen de verschillende allergieën lees je in hieronder.

Uitpakken en handleiding lezen

Het apparaat zit keurig verpakt in een doos. In de bijgevoegde handleiding staat beschreven hoe je het apparaat zonder moeite in elkaar kunt zetten en hoe je de app kunt installeren op het desgewenst apparaat. Je moet er alleen voor zorgen dat je de code van je wifi beschikbaar hebt en op je wifi netwerk van huis zit (dus niet van je telefoonprovider). Kortom RTM (Read The Manual) zoals mijn partner altijd zegt, ze zitten er immers niet voor niets bij. En inderdaad het heeft zich weer bewezen dat wanneer je de stappen uitvoert zoals beschreven staat je binnen een mum van tijd klaar bent.

Gebruik

Het testen kan beginnen en gek genoeg hoef ik daar niet zo heel veel voor te doen. Het apparaat is te besturen via de bijgeleverde afstandsbediening, die bovendien aan de bovenkant van het apparaat vastplakt als een magneet. Een andere manier van besturen is via de geïnstalleerde app. Deze is uitgebreider dan de afstandbediening zo kun je namelijk, in tegenstelling tot de afstandsbediening, kijken in de statistieken hoe de kwaliteit van de lucht in de ruimte is. Je hoeft geen geleerde te zijn voor deze statistieken want de kleuren en de pieken geven al genoeg informatie weer om je hiermee te “confronteren”. Ook staat in de app de producthandleiding, altijd handig bij onverwachte momenten (ik heb het overigens nog niet hoeven gebruiken in de afgelopen maanden).

Verschillende standen

De Dyson Pure Cool Link™ luchtreiniger is op verschillende standen in te zetten. Zo kun je er voor kiezen om de luchtreiniger op stand 3 continu aan te laten staan (handig als het warm is en je wel een ventilator kunt gebruiken), maar je kunt hem ook op de automatische piloot zetten. De Dyson meet namelijk de kwaliteit van de lucht, dit kunnen gassen zijn die die vrijkomen door te koken en door de centrale verwarming maar ook schimmels, huisdierharen, pollen en allergenen zijn. Mocht het zo zijn dat de lucht niet schoon genoeg is en de Dyson staat op automatisch dan zal de luchtreiniger zich aanpassen aan de kwaliteit van de lucht. Is de lucht slecht dan zal het apparaat overschakelen naar stand 10, bij een lichte luchtverontreiniging zal de Dyson op een lagere stand in zetten en bij een schone lucht zal de luchtreiniger zelfstandig uit gaan. De luchtreinigende ventiler beschikt over een 360 Glass Hepa-filter en verwijdert hierdoor 99,95% van de allergenen en vervuilde stoffen in huis

Allergieën

Zoals ik al zei hebben we hier in huis last hebben van allergieën. Normaal gesproken ben ik tientallen euro’s kwijt aan medicijnen tegen de hooikoorts en zelfs dan nog loop ik met dichte ogen rond, jaag ik er tientallen zakdoekjes door heen en slaap ik amper van een jeukend gehemelte. Afgelopen maanden heb ik hiermee meer dan €100,00 aan bespaart, toegegeven dat het apparaat natuurlijk ook een aanschafwaarde heeft. Aangezien het apparaat niet alleen werkt tegen allergieën, een betere kwaliteit van lucht maar ook in te zetten is als een ventilator vind ik de prijs / kwaliteitsverhouding uitstekend.

Dyson Pure Cool ™ luchtreiniger kopen

Wij mochten Dyson Pure CoolLinktoren luchtreinigerwit/zilver de testen. Er zijn echter meerdere soorten luchtreinigers en op Dyson site kun je het overzicht terug vinden. Ook staat hier nog meer (zakelijke) informatie die nuttig kunnen zijn bij het aanschaffen van het juiste model. Dyson Pure Cool Link™ luchtreiniger.

Productspecificaties Dyson Pure Cool Link Toren Luchtreiniger.:

 • Filtertype: 360 Glass Hepa
 • Wifi connect
 • Draaicirkel (oscillatie) 70 graden
 • Eenvoudig te kantalen: 10 graden
 • Aantal snelheidsinstellingen: 10
 • Voltage: 230 V – Verbruik Stand-by: 0.5W
 • LED display
 • Sleeptimer: 15 min, 30 min, 45min, 1 uur en 9 uur
 • Maximale luchtverplaatsing: 414 liter per seconde
 • Maximale luchtsnelheid: 2.58 meter per seconde
 • Geluidsniveau: 63 dB
 • Snoerlengte: 2 meter
 • Gewicht: 3.8 kg
 • Afmetingen (HxBxD): 1018x190x110mm
 • 2 jaar garantie

Lees ook:

Heb jij al een Dyson in huis?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

12 reacties

 • Wat een uitkomst als je daar zo’n last van hebt. Beter ook om dan met medicijnen te kunnen minderen. Gelukkig hier in huis geen last van!

 • Wij hebben hem ook gehad allebei huisstofmijt allergie en een kat in huis dus vonden het een goed idee te gebruiken maar toch retour gestuurd ivm de prijs en een goedkopere aangeschaft die eigenlijk tot nu ook super werkt.

 • Lijkt me wel een fijne oplossing te zijn als je inderdaad last hebt van allergieën! Ik gebruik regelmatig een luchtzuiverende spray in huis!

 • Het is zeker wel heel prijzig, maar als het werkt 1000x de moeite waard. Wij lopen hier ook allemaal met het ene pilletje na het andere. Vreselijk

 • Ik zit zo te twijfelen om te gaan sparen voor dit apparaat. Het zou zo heerlijk zijn om minder last van mijn allergieën te hebben!

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics