Thuisleven.com
Dyson V8
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Schoonmaken > Review: Dyson V8 Absolute+

Review: Dyson V8 Absolute+

Het is me al vele malen gebeurt dat ik aan het stofzuigen ben en vervolgens de stofzuiger uit moet zetten om de stekker in een ander stopcontact te steken, zodat ik weer verder kan. Ofschoon een beetje lichamelijk beweging geen kwaad kan, is het toch best irritant om aan die kleine dingen je energie te verspillen. Zeker in deze tijd waarin we het allemaal maar druk hebben. Dyson had al snoerloze stofzuigers in het assortiment zitten maar is recentelijk met een nieuw toestel op de markt gekomen, die weer een stap verder gaat dan de vorige modellen en wij hebben het geluk deze te mogen testen.

Gebruiksduur Dyson V8 Absolute+

Het allergrootste voordeel, wat mij tot nu toe is opgevallen, is de gebruiksduur. De Dyson V6 Fluffy kon er al wat van door 20 minuten mee te gaan zonder snoer, maar de Dyson V8 Absolute doet dat even dunnetjes over door tot wel 40 minuten door te gaan (tot 25 minuten bij gebruik van gemotoriseerde vloerzuigmond). Daarmee krijg je het huis van boven tot onder schoon en kun je zelfs een auto zonder problemen uit te zuigen. Zijn er lastige taken die je onderweg tegen komt, zoals haren op de mat, dan kun je de stofzuiger op Max modus zetten. Dit levert tot 7 minuten extra hoge zuigkracht voor de lastige taak.

Gebruiksgemak

Een snoerloze stofzuiger is uiteraard een stuk makkelijker in gebruik dan een stofzuiger met snoer. Maar waar ik vooral heel blij mee ben zijn de rest van de vele voordelen. Zo heb ik geen groot lomp ding meer achter me aanrijden waarmee ik tegen meubels kan aanbotsen. Een trap stofzuigen gaat nu ook veel sneller en zelfs een stuk veiliger. En wil ik eens mijn droger in het hok pluisvrij krijgen is er nu eindelijk de mogelijkheid. Zelfs de meest lastige plekken in een auto kan ik nu aankomen door middel van de extra accessoires die meegeleverd worden in de doos. Kortom wij blijven echte Dyson fans.

Prijs

Dyson V8 Het is niet onbekend dat er veel gesproken wordt over de prijs van een Dyson product. Aan de ene kant heel begrijpelijk maar weet u eigenlijk wat er allemaal voor nodig is om een product van dit kaliber op de markt te brengen? Lees hieronder wat James Dyson verteld over de Dyson snoerloze V8-stofzuiger “We hebben meer dan tien jaar en bijna 300 miljoen euro besteed aan de ontwikkeling van onze kleine en krachtige digitale motoren. Onze nieuwste motor vormt de kern van de Dyson snoerloze V8-stofzuiger en is het resultaat van 18 maanden onderzoek en ontwikkeling en van 500.000 uur tests. Dankzij deze motor is de Dyson snoerloze V8-stofzuiger krachtig en multifunctioneel, waardoor mensen hun huis op een andere manier gaan schoonmaken.” James Dyson Maar dit is nog niet alles! Dyson zet zich namelijk in voor nieuwe ideeën. Zo is er een James Dyson Foundation die zich inzet voor o.a. scholen. De wereld kampt namelijk met een tekort aan ingenieurs en wetenschappers. Deze zijn niet alleen hard nodig om nieuwe producten op de markt te brengen maar ook voor andere grote problemen. Denk maar eens aan het milieu, gebruiksduur van een accu en de handigheid waarmee een product gebruikt kan worden. Dus is een product van Dyson duur te noemen? Als ik alle plussen en minnen tegen elkaar afweeg denk ik zeker niet dat een Dyson duur te noemen is. Vergelijk het maar eens met auto’s, een Ferrari is gewoonweg niet met een Renault te vergelijken.

Informatie

Dyson V8 De Dyson V8 Absolute is in de winkels en online verkrijgbaar. De Dyson V8 Absolute+ is exclusief verkrijgbaar in de Dyson shop voor €599,00 (bestellingen vanaf €25 worden gratis bezorgd binnen 1-3 werkdagen). Wil je weten wat het verschil is tussen een Dyson V8 Absolute en Dyson V8 Absolute+ bekijk dan hieronder de tabel.

Lees ook:

Heb jij al een Dyson in huis?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

18 reacties

 • Ook ik wilde erg graag een Dyson V8 maar vond ze eigenlijk net wat te duur. De Absolute pro is nu in de aanbieding voor 499 ipv normaal 599 dus dat maakte voor mij net acceptabel. (blijft nog duur)

 • Wat fijn dat je meteen uitlegt wat de prijs van de stofzuigers van Dyson zo hoog maakt. Ze hebben inderdaad goede initiatieven, maar voor een gemiddelde student zijn zulke prijzen buiten ons budget. Persoonlijk vind ik 40 minuten kunnen stofzuigen niet erg lang. Voor een rijtjeshuis bijvoorbeeld redt je dat denk ik niet.
  Wel een fijne en duidelijke review!

  • Voor een student is dit inderdaad wellicht ietsje te veel. Maar laatst heb ik een studentje blij gemaakt met mijn oude voor een leuk bedragje dus wie weet…

 • Oh wow, haha wat een ding 🙂 Ik heb altijd een beetje moeite met innovaties (én dat zegt een marketeer) dus ik blijf altijd trouw aan de dingen die al jaren zo zijn haha! Lijkt me wel gek, het lijkt wel op een XXL kruimeldief 😉

  • Een XXL-kruimeldief is het zeer zeker. Deze pak je ook gewoon net wat makkelijker tussendoor dan een met een slang en weet ik wat allemaal er niet aan. Zelfs de kinderen gebruiken deze makkelijk als tussendoortje.

 • Ik heb ook een tijdje een Dyson gehad. Maar naar twee jaar zoog hij echt totaal niet meer. Bleek er geen filter in te hebben gezeten. Was een showmodel met korting, maar uiteindelijk duurkoop geweest.

  Nu weer even aan een gewone stofzuiger, misschien in de toekomst weer.

 • Hoe lang duurt het voordat hij weer opgeladen is?
  In 40 minuten kan ik mijn hele huis niet doen #luxeprobleem.
  En ik vraag me af of zonder stofzak een echt voordeel is. Blijft al die stof in je machine?

  • Het duurt zo’n 300 minuten voor hij weer helemaal opgeladen is.
   De stof en alle andere dingen blijven echt goed in de stofzuiger. Tenzij je hem op een hele rare manier vasthoud is mij opgevallen. Maar dat gebeurt eigenlijk nooit, alleen als ik er dus mee experimenteer, haha.

 • Handig dat hij zo lang kan zuigen zonder snoer! En dat hij zo klein is is natuurlijk ook wel fijn, dan bots je inderdaad niet zo gauw op dingen.

 • Ohh, wat een duur ding ja! 😮 Zelf heb ik laminaat en moet ik eerlijk toegeven dat ik alleen een swiffer heb hahhaa. Wel fijn dat je zo positief bent over de stofzuiger 🙂

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics