Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Frans-Ferdinand wil dansen – De Vier Windstreken

Frans-Ferdinand wil dansen – De Vier Windstreken

Marcus Pfister is in 1960 in Bern, Zwitserland, geboren. Daar volgde hij een grafische opleiding aan de kunstacademie, waarna hij drie jaar werkte als grafisch ontwerper bij een reclamebureau. Sindsdien werkt hij als freelance illustrator. In 1986 schreef en illustreerde hij zijn debuut. Zijn grote doorbraak volgde in 1992 met De mooiste vis van de zee. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht en is het verschenen in ongeveer vijftig talen. Ook op Thuisleven hebben we hier aandacht aan besteed. Maar Marcus Pfister heeft meer gedaan, zo bracht hij ook het boek “Mick en het monster” uit en kunnen we nu genieten van een geheel nieuw boek: Frans-Ferdinand wil dansen.

Frans-Ferdinand wil dansen

Frans-Ferdinand, een reusachtige walrus, ontdekt dankzij een flamingogroep zijn liefde voor ballet. Maar is het met zijn logge lijf wel mogelijk om een echte, sierlijke balletdanser te worden? Een prachtig prentenboek dat laat zien dat de kracht van dromen sterker is dan de zwaartekracht!

Wat vinden wij ervan?

Alleen al de buitenkant van het boek is een prachtplaat. Het duurt dan ook even voor ik het boek open en begin te lezen. Waar ik bij de kaft moeite heb om het boek open te slaan, sla ik juist nu bladzijde na bladzijde om zodra ik de tekst heb gelezen. Het verhaal leest zich namelijk heerlijk weg en ik ben gewoon nieuwsgierig waar het naar toe gaat.

Elke pagina is voorzien van een prachtige illustratie zoals de kaft ook laat zien. Het is duidelijk dat hier veel tijd en moeite in is gestoken. Het zal mij dan ook niks verbazen als dit boek het record van “De mooiste vis van het water” gaat verbreken.

Informatie

Frans-Ferdinand wil dansen
Auteur en illustraties: Marcus Pfister
Vertaling: Joukje Akveld
ISBN: 9789051168785
Uitgever: De Vier Windstreken

Lees ook

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics