Selecteer een pagina

Marcus Pfister is in 1960 in Bern, Zwitserland, geboren. Daar volgde hij een grafische opleiding aan de kunstacademie, waarna hij drie jaar werkte als grafisch ontwerper bij een reclamebureau. Sindsdien werkt hij als freelance illustrator. In 1986 schreef en illustreerde hij zijn debuut. Zijn grote doorbraak volgde in 1992 met De mooiste vis van de zee. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht en is het verschenen in ongeveer vijftig talen. Ook op Thuisleven hebben we hier aandacht aan besteed. Maar Marcus Pfister heeft meer gedaan, zo bracht hij ook het boek “Mick en het monster” uit en kunnen we nu genieten van een geheel nieuw boek: Frans-Ferdinand wil dansen.

Frans-Ferdinand wil dansen

Frans-Ferdinand, een reusachtige walrus, ontdekt dankzij een flamingogroep zijn liefde voor ballet. Maar is het met zijn logge lijf wel mogelijk om een echte, sierlijke balletdanser te worden? Een prachtig prentenboek dat laat zien dat de kracht van dromen sterker is dan de zwaartekracht!

Wat vinden wij ervan?

Alleen al de buitenkant van het boek is een prachtplaat. Het duurt dan ook even voor ik het boek open en begin te lezen. Waar ik bij de kaft moeite heb om het boek open te slaan, sla ik juist nu bladzijde na bladzijde om zodra ik de tekst heb gelezen. Het verhaal leest zich namelijk heerlijk weg en ik ben gewoon nieuwsgierig waar het naar toe gaat.

Elke pagina is voorzien van een prachtige illustratie zoals de kaft ook laat zien. Het is duidelijk dat hier veel tijd en moeite in is gestoken. Het zal mij dan ook niks verbazen als dit boek het record van “De mooiste vis van het water” gaat verbreken.

Informatie

Frans-Ferdinand wil dansen
Auteur en illustraties: Marcus Pfister
Vertaling: Joukje Akveld
ISBN: 9789051168785
Uitgever: De Vier Windstreken

Lees ook

Geverifieerd door ExactMetrics