Selecteer een pagina

Mijn jongste zoon zit in groep 4. Hij maakt heel wat leesmeters maar zo nu en dan wilt hij graag een boekje lezen waar iets meer plaatjes in staan, zo heeft hij het gevoel dat hij meer leest. De ene keer kiest hij een boek omdat de titel hem aanspreekt en de andere keer kiest hij juist heel bewust een boek met heel veel plaatjes erin. Kortom ook hieruit blijkt maar weer dat veel verschillende boeken een must is.

De Smoezels zijn samen sterk

De grond is nat door het vieze weer buiten en hier en daar kruipt een worm. Ja de Smoezels zijn blij! Smoezels zijn namelijk gek op alles wat maar vies is. Zo ook modder soep, die mama Smoezel in een pot aan het maken is. Oma Smoezel legt de kleine Smoezel in een kar en wilt dat hij gaat slapen, dan heeft ze eindelijk wat rust. Opa Smoezel helpt haar en zingt een Smoezelig liedje. Broer en zus Smoezel spelen met hun dieren, ze willen de dieren kunstjes leren maar hier hebben de dieren geen zin in. Dan gaan ze een spelletje spelen “Wie is de beste”, of is het toch ruzie maken?  Ze gooien met modder, banden en kastjes. Springen over dingen heen en eten zelfs stenen op…
Mama Smoezel is nog steeds met de moddersoep bezig en vraagt waar de graten van de vis zijn. Die liggen onder Vuurkontje, de huisdraak. Vuurkontje is erg zwaar en wordt niet wakker zodra hij eenmaal slaapt… Hoe krijgen ze de graten van de vis onder hem vandaan???

Mijn mening

Wederom een geweldig verhaal van De Smoezels. Het leest lekker vlot weg, er zit een mooi verhaallijn in en ook zoonlief begrijpt goed waar het over gaat. Dat blijkt uit het feit dat hij alle vragen, die achter in het boek staan, keurig kan beantwoorden. De illustraties zijn heerlijk om naar te kijken en een lust voor het oog! Wij kijken uit naar het volgend boek van De Smoezels!

Informatie

De Smoezels zijn samen sterk
Auteur: Erhard Dietl
Illustrator: Erhard Dietl
ISBN: 9789051164053
Uitgever: De Vier Windstreken
De Smoezels zijn samen sterk is hier te koop.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics