Het droomhuis
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Het droomhuis – De Vier Windstreken

Het droomhuis – De Vier Windstreken

Wij wonen nu iets meer dan een maand in ons nieuwe huis. Dankzij alle Corona-maatregelen hebben wij niet alles afgekregen zoals we gepland hadden en is het merendeel van de verhuisdozen op zolder beland. In een aantal van die dozen zitten de boeken, we waren dan ook erg blij met de brievenbuspost van afgelopen week waarin we het boek “Het Droomhuis” van De Vier Windstreken ontvingen.

Het Droomhuis

Vos is een echte klusser en dat is erg handig zodra hij in het bos een vervallen huisje tegen komt. Het dak is oud en lek, de muren zijn afgebrokkeld, de ruitjes zijn gebroken en er hangt een scheve en versleten deur in het huis. Hij neemt wat maten op en begint een plan te maken. Morgen komt hij terug om ermee aan de slag te gaan.

Vos is nog maar net vertrokken of Das komt uit het struikgewas en ziet het oude huisje staan. Ook hij maakt een plan, want een mooi huisje dat wilt hij wel.

De tweede dag komt Vos terug met een kar vol metselspullen. De hele ochtend werkt Vos vlijtig aan de muren van het oude huisje, in de middag wordt hij moe en neemt de rest van de dag vrij. Zodra Vos weg is, komt Das met zijn spullen aangelopen. Hij begrijpt maar niet hoe het kan dat de muren al zijn gemetseld, dat was hij van plan. Maar ja nu dat gedaan is kan hij beginnen met het dak.

Zo gaat het een paar dagen: Vos komt ’s ochtends klussen, Das in de middag. Aangezien ze elkaar niet zien, weten ze dit ook niet van elkaar. Tot het oude huisje helemaal opgeknapt is. Hoe gaat dat aflopen?

Wat vinden wij ervan?

Het droomhuisWat een heerlijk verrassend boek. Een prachtig verhaal in rijm en vrolijke illustraties. Daar worden wij nou echt blij van. En dan ook nog te bedenken dat het boek geheel in het thema van onze eigen verbouw en verhuisproject past.

Informatie

Het Droomhuis
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Auteur: Maria van Donkelaar
Illustraties: Jan Braamhorst
ISBN: 9789051167238

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics