Selecteer een pagina

Nadat de kinderen hier vaak de “oude” verhalen van de Smoezels moesten lezen omdat er maar geen nieuwe in aantocht was, kunnen ze dan eindelijk de boeken weer in de kast zetten en beginnen aan een nieuw avontuur. In de Smoezels en de reuzeninktvis duiken ze terug in de tijd. Wat gaan de Smoezels daar doen en wat de kinderen van dit nieuwe avontuur? Lees snel verder…

De Smoezels en de reuzeninktvis

Ook in dit Smoezel boek is de familie Smoezel nog hetzelfde en leven ze op de zelfde, stinkende, manier. Hoe mooi kan het leven zijn? De Smoezelkinderen denken er echter anders over en wilt wel eens iets meemaken. Samen vliegen ze op hun huisdraak, Vuurkontje, naar professor Proos Sekko.

Zodra ze aankomen bij het uitvinderslaboratorium staat de professor al voor de ingang van zijn laboratorium, maar hij is niet alleen. Naast hem staat namelijk Ton Handig, ook een professor en uitvinder. Ton en Proos hebben samen al superveel wereldberoemde uitvinden gedaan.

Voor het laboratorium staat de professors allernieuwste uitvinding: een grote platte schaal op wielen. De schaal is van donker, glanzend metaal. Aan de zijkanten zitten snoeren en kabels die naar een schakelkastje lopen. De Smoezelkinderen kennen de uitving natuurlijk al. Het is een tijdreismachine waarmee je naar alle landen van de wereld kunt reizen. En je kunt ermee naar het nu-van-vroeger. Maar vandaag staat er vreemd ding op de schaal: een duikcapsule.

Waar die voor dient en wat je ermee kunt lees je verder in de Smoezels en de reuzeninktvis.

De Smoezels en de reuzeninktvis

Wat vinden wij van dit boek?

Erhard Dietl weet wederom in detail te omschrijven wat de Smoezels zien en beleven. De kinderen hier vinden het verhaal erg leuk en de bijbehorende illustraties een aanwinst in het boek. Zodra ze aan het lezen zijn hoor ik ze wel eens lachen. Met regelmaat nemen ze me even mee het verhaal in door een stukje hardop voor te lezen. Omdat ik het boek al van te voren zelf heb gelezen weet ik precies waar het over gaat en waar ze in het boek zijn. Dat brengt natuurlijk een hoop gespreksstof met zich mee, wat weer goed is voor het begrijpend lezen…

Informatie

De Smoezels en de reuzeninktvis
Auteur: Erhard Dietl
Illustraties: Erhard Dietl
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051168327

Ook verschenen bij De Vier windstreken over de Smoezels: de Smoezels vieren een verjaardag, de Smoezels en de nieuwe oppas, de Smoezels gaan naar school, de Smoezels avonturen van opa Smoezel, de Smoezels vinden een huisdier, maak spaghetti met de Smoezels, de Smoezels zijn samen sterkde Smoezels gaan op schoolreis, de Smoezels maken er een potje van en de Smoezels in Dinoland.

Welke boeken van de Smoezels heb jij al eens (voor)gelezen?

Geverifieerd door ExactMetrics