Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De Smoezels vinden een huisdier

De Smoezels vinden een huisdier

Intussen hebben wij in huis al meerdere Smoezel* boekjes staan. Ook op Thuisleven zijn er al een aantal exemplaren de revue gepasseerd. Zoals “De Smoezels zijn samen sterk”, “De Smoezels gaan samen op schoolreis” en “De Smoezels maken er een potje van” (lees hier de reviews). Nu is er weer een nieuw avontuur verschenen.

Voor mensen die niet weten wat Smoezels zijn

De Smoezels zijn wezentjes die leven op de vuilnisbelt vlakbij Stinkstad. Je kunt ze herkennen aan: – de drie hoorntjes waarmee ze horen hoe mieren en kikkers scheten laten; – de smoezelharen die zo dik zijn dat je ze niet met een schaar kunt knippen; – het feit dat ze gek zijn op afval. Vooral als het stinkt en beschimmeld is; – hun grote knobbelneus; – de spierballen die zo hard zijn als staal en nog heel veel meer vreemde dingen.

De Smoezels vinden een huisdier

De Smoezelkinderen hebben een vuilniskasteel gebouwd. Bij dat kasteel horen natuurlijk grachten en ze beginnen dan ook ijverig en diep te graven. Terwijl ze aan het graven zijn komen ze een enorm groen ei tegen. Opa Smoezel komt eens dichterbij en verteld dat het een drakenei is. Die heeft hij ooit meegenomen uit China. Al snel kraakt het ei en barst het open. Een klein zespotig suisdraakje komt tevoorschijn. De draak groeit snel, sneller en snelst. Tot grote onvrede bij mama Smoezel. De draak maakt er namelijk een potje van. Zo maakt hij de smoezelpannen kapot maar ook de helikopterfiets en de smoezelige meubeltjes. Zo’n draak op de vuilnisbelt is maar niks. Om de smoezeldraak te kunnen houden moeten de Smoezelkinderen voor hem gaan zorgen. Zo moet hij bijvoorbeeld met regelmaat uitgevlogen worden, ook moet de draak met regelmaat goed smoezelig gemaakt worden. Dat willen de kinderen wel. Toch is er de volgende morgen iets goed mis met de draak. Hij ziet er moe uit en zijn neus is ijskoud. Zouden de Smoezelkinderen het lukken om een manier ontdekken om de draak weer beter te krijgen?

Onze mening

Wat is dit weer een heerlijk boek om uit voor te mogen lezen. De hilariteit is groot, het aantal vreemde woorden ook en dat maakt het geheel een top combinatie. Gooi daar boven op nog even de leuke illustraties erbij en je hebt een concept wat je gewoonweg niet niet-leuk kunt vinden!
Onze kinderen zijn 13, 11, 9 en 7 jaar oud en genieten er alle vier met volle teugen van. Ja zelfs de oudste twee kinderen kwamen er vrijwillig bij zitten toen ik begon voor te lezen. Want ook zij vinden de Smoezels helemaal te gek!

Info en waar te koop

Auteur: Erhard Dietl
Illustrator: Erhard Dietl
ISBN: 9789051166286
Uitgeverij: De Vier Windstreken
De Smoezels en vinden een huisdier is o.a. te koop bij De Vier Windstreken en Bol.com.

Lees ook:

*Voor het schrijven van deze recensie ontvingen wij een recensie-exemplaar*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics