Selecteer een pagina

Wij hebben inmiddels al heel wat warme dagen achter de rug. En na al dat waterplezier wilde wij wel een binnenactiviteit, lekker koel doen. Het werd naar de bioscoop. Samen met de kids ging ik naar de nieuwste film Duck Duck.

Duck Duck – de film

Duck Duck gaat over een gans genaamd Ben. Ben is echt een flierefluiter, hij geniet van zijn vliegkunsten in plaats van zich voor te bereiden op de vogeltrek. Hij maakt de mooiste vluchten, acrobatische manoeuvres en slooft zich uit voor Lily. Een hele mooie charmante gans. Tijdens zijn laatste “kunstje”die hij aan Lily wil laten zien gaat het mis. Hij vliegt door een groep jonge gansjes heen en daardoor raken Mo en Vie de groep kwijt. Ben raakt hierbij gewond aan zijn vleugel en kan niet meer vliegen.
Mo en Vie zijn broer en zus. Samen zitten ze te wachten tot ze uit een rioolbuis kunnen om achter de groep aan te gaan. Ze waren namelijk op weg naar de fijne vallei. In de boom zit een kat Banzou, hij is sluw/ gemeen. Hij wacht zijn kans af om van Mo en Vie een avondmaaltijd te maken. Ben redt Mo en Vie en zo komen ze bij elkaar.
Met z’n drieën gaan ze op pad naar de fijne vallei. Althans dat denken Mo en Vie, Ben heeft een ander plan. Hij wil naar de haven omdat hij straks naar zijn Lily wil vliegen. Ben gaat lopend op pas met Mo en Vie en komen heel wat dingen tegen. Ze dachten dat ze af waren van Banzou, die was toch in het water gevallen bij de katvis?

Wat vonden wij van de film?

Het is een hele leuke maar op sommige momenten erg spannende film. De kijkwijzer geeft 6 jaar en angst aan. Maar mijn kids oudste 9 vond het soms ook nog best even schrikken! Maar de film vonden ze leuk. Zo vond de oudste de spannende kat, met twee kleuren ogen Banzou heel erg leuk. Hij kan hem erg goed nadoen.
Mijn meisje van 7 vond het een leuke film, wel spannend. Ze vond het vooral zielig dat Ben niet zo goed zorgde voor Mo en Vie ondanks dat het helemaal goed komt.
De jongste vond de film leuk en moest lachen om de kleine Mo. Die loopt weg, doet gekke dingen. Hij spuugde Ben helemaal onder (terwijl ze dit vertelt, ligt ze weer plat van het lachen!)
Het is dus een leuke familiefilm met de mooie boodschap dat je voor elkaar zorgt. Dat je niet eens bij elkaar geboren hoeft te worden om liefde voor elkaar te voelen en je veilig bij iemand te voelen. Heel mooi gebracht. Maar sommige momenten zijn wel spannend, zeker als je kind wat banger is moet je dit in de gaten houden.
Zelf vond ik het een leuke film om mee te kijken. De kat Banzou is echt goed ingesproken door Johnny Kraaijkamp Jr.

Filminformatie

Releasedatum: vanaf juli te zien in de bioscoop
Kijkwijzer: 6 jaar, angst.
Speelduur: 90 minuten

Mocht je deze film leuk vinden dan is de kans groot dat je de film Hoe tem je een draak 3 ook erg leuk vindt. Ook Shaun het schaap en Op jacht naar de schat met Casper en Emma zijn een echte aanrader.

Geverifieerd door ExactMetrics