Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De Smoezels in Dinoland van De Vier Windstreken

De Smoezels in Dinoland van De Vier Windstreken

Groene wezens die modderplassen, regenbuien, afval, vliegen, stinkwolken en verjaardagen leuk vinden maar vers eten, schoonmaken, wassen en tandenpoetsen, opruimen en parfum stom vinden zijn Smoezels! En wist je ook dat ze heel goed zijn in gewichtheffen met wasmachines, autobanden werpen, kikkers en muizen trainen, luieren en keiharde dingen stukbijten? Je kunt je nu vast en zeker voorstellen dat verhalen rondom deze wezentjes helemaal leuk zijn voor kinderen. In het boek “De Smoezels in Dinoland” reizen de Smoezels door de tijd en belanden ze in Dinoland. Als dat maar goed komt…

De Smoezels in Dinoland

Nu we een beetje weten wat Smoezels zijn kunnen we kennis maken met baby Smoezel, Opa Smoezel, Oma Smoezel, het ene Smoezelkind, het andere Smoezelkind, Mama Smoezel, Papa Smoezel en hun huisdier: Vuurkontje (draak). De smoezel familie woont op een vuilnisbelt en nu het zonnetje er schijnt is het warm boven Stinkstad. Het is vakantie en nu kan iedereen eens lekker luieren, tot proffessor Proos Sekko in beeld komt.

Proos Sekko is een beroemde uitvinder. Hij heeft een laboratorium in een treinwagon op het station in Gammelzooi. Terwijl hij naar de Smoezels gaat duwt hij een behoorlijk groot ding met een donker zeil eroverheen vooruit. Onder het zeil zit een reismachine, die de Smoezelkinderen de prehistorie inslingert. aar lopen ze al snel een mini-dino tegen het lijf die zijn moeder kwijt is.

Zullen de Smoezel kinderen terug komen in Stinkstad?

Conclusie

Wederom een prachtig boek van Erhard Dietl. De grootste grap is natuurlijk de naam van de professor. Geniaal gevonden!
Het boek leest zich lekker weg en klopt in de verhaallijnen met de andere boeken van de Smoezels. Mooie aanvulling dus op de Smoezel collectie.

Informatie

Smoezels in Dinoland
Auteur: Erhard Dietl
Illustraties: Erhard Dietl
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051167726

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics