Selecteer een pagina

De grootste nachtmerrie van elke ouder: een ernstig ziek kind hebben. In het boek Eenhoorns in het ziekenhuis heeft Ava leukemie en neem je een kijkje in haar gedachtewereld.

Eenhoorns in het ziekenhuis

Toen ik ziek werd, kon ik niet meer naar school. Ik zat in groep 2. Ik ga dit jaar niet meer terug, denk ik. In de herfst ga ik naar groep 3. Als het mag van de dokters.

Ava heeft kanker. En hoewel het leven heel anders is als je ziek bent, gebeuren er gelukkig ook nog gewone en zelfs hele leuke dingen in het ziekenhuis. Het fijnste is spelen met Noah. Het stomste is dat haar broer Jesse niet vaak op bezoek wil komen. Misschien komt hij voor haar verjaardag eindelijk weer eens langs?

Wat vinden wij ervan?

Eerlijk is eerlijk, bij het lezen van dit boek liepen de tranen wel over mijn wangen. Sinds ik moeder ben is mijn grootste angst toch wel dat mijn kinderen iets overkomt. De gedachte dat één van hun iets overkomt vind ik toch erg angstaanjagend. Tijdens het lezen van dit boek realiseer ik mij dat er genoeg ouders zijn die wel worden geconfronteerd met een ziekte zoals kanker. Het is dan ook goed dat er dergelijke boeken op de markt worden gebracht.

Eenhoorns in het ziekenhuis is een boek dat laat zien wat er (gedeeltelijk) in het ziekenhuis gebeurd. Maar ook de gedachten die het desbetreffende kind heeft. In plaats van een happy end is er een open eind waarbij alle mogelijkheden besproken of gefantaseerd kunnen worden.

Informatie

Eenhoorns in het ziekenhuis
Auteur: Mariangela Di Fiore
Illustraties: Lisa Aisato
ISBN: 9789051169041
Uitgeverij: De Vier Windstreken

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics