Eenhoorns in het ziekenhuis.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Eenhoorns in het ziekenhuis. Een bijzonder boek van De Vier Windstreken

Eenhoorns in het ziekenhuis. Een bijzonder boek van De Vier Windstreken

De grootste nachtmerrie van elke ouder: een ernstig ziek kind hebben. In het boek Eenhoorns in het ziekenhuis heeft Ava leukemie en neem je een kijkje in haar gedachtewereld.

Eenhoorns in het ziekenhuis

Toen ik ziek werd, kon ik niet meer naar school. Ik zat in groep 2. Ik ga dit jaar niet meer terug, denk ik. In de herfst ga ik naar groep 3. Als het mag van de dokters.

Ava heeft kanker. En hoewel het leven heel anders is als je ziek bent, gebeuren er gelukkig ook nog gewone en zelfs hele leuke dingen in het ziekenhuis. Het fijnste is spelen met Noah. Het stomste is dat haar broer Jesse niet vaak op bezoek wil komen. Misschien komt hij voor haar verjaardag eindelijk weer eens langs?

Wat vinden wij ervan?

Eerlijk is eerlijk, bij het lezen van dit boek liepen de tranen wel over mijn wangen. Sinds ik moeder ben is mijn grootste angst toch wel dat mijn kinderen iets overkomt. De gedachte dat één van hun iets overkomt vind ik toch erg angstaanjagend. Tijdens het lezen van dit boek realiseer ik mij dat er genoeg ouders zijn die wel worden geconfronteerd met een ziekte zoals kanker. Het is dan ook goed dat er dergelijke boeken op de markt worden gebracht.

Eenhoorns in het ziekenhuis is een boek dat laat zien wat er (gedeeltelijk) in het ziekenhuis gebeurd. Maar ook de gedachten die het desbetreffende kind heeft. In plaats van een happy end is er een open eind waarbij alle mogelijkheden besproken of gefantaseerd kunnen worden.

Informatie

Eenhoorns in het ziekenhuis
Auteur: Mariangela Di Fiore
Illustraties: Lisa Aisato
ISBN: 9789051169041
Uitgeverij: De Vier Windstreken

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics