Thuisleven.com
Opkikker mand
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > D.I.Y.: Opkikker mand maken en hoe ga je met kanker om?

D.I.Y.: Opkikker mand maken en hoe ga je met kanker om?

Een paar weken geleden ontvingen wij het droevige nieuws dat een dierbare de diagnose kanker heeft gekregen. Kanker is een rotziekte waar helaas veel mensen mee te maken hebben. Jong en oud! Aangezien kanker niet alleen een lichamelijk gebeuren is waar je tegen kunt of zelfs moet vechten bied het ook nog eens een hoop andere onzekerheden met zich mee op het gebied van financiën, psychisch en het sociaal gebeuren. Ik denk dat het juist daarom belangrijk is om de persoon in kwestie niet te laten vallen.

Opkikker mand.

Wat wij hebben gedaan is het navraag doen bij haar partner. Omdat onze kennis de kanker niet zal overleven, hebben wij gevraagd hoe ze graag willen dat wij hiermee om gaan. Die vraag wisten ze op prijs te stellen. Het antwoord was ook helder: “We willen niet bij elke visite hoeven te janken maar juist de dagen die we nog samen hebben kunnen vieren. Praat dus over leuke dingen en als je ons iets wilt geven geef dan wat geld zodat we nog wat leuke dingen samen kunnen doen”. Hartverscheurend maar ontzettend mooi.

In andere gevallen is het juist “leuk” om een opkikker mand te maken. Dit kun je heel goed zelf maken.

Hoe doe je dit:

Neem een mooie mand.
Ga naar de winkel en koop verschillende groene producten. Denk aan Cup-a-Soup, groene appels, druiven, chocolade in groene verpakking, zak bolognese chips, ice tea blikjes in het groen, shampoo / douchegel in groene verpakking en ga zo nog maar even door.
een groen washandje en groene handdoek als basis voor in het mandje is leuk en hier kun je vervolgens alle producten op zetten. Kikkertje erbij in de mand en verpakken maar.

Willen ze niks ontvangen maar wil je wel heel graag iets doen kun je ook altijd overwegen om de Kanker stichting financieel steunen.

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

 • vind het altijd heel verdrietig om zoiets te lezen. Misschien een tip, bij stichting colours kan je gratis een regenboogpakket aanvragen (is bedoeld voor kinderen in een gezin waar iemand ernstig ziek is of komt te overlijden). De stichting is opgezet door een moeder die helaas aan kanker is overleden

  (vanwege het respect vind ik het niet gepast om dit bij “gratis aan te vragen” te zetten)
  Misschien voor jullie mooi om hier een keer een blog over te schrijven

  Zie tekst hieronder
  U kunt gratis een regenboogpakket aanvragen.
  Een regenboogpakket is bedoeld om te geven aan jonge gezinnen wanneer ze het moeilijk hebben door een levensbedreigende ziekte of overlijden van een ouder.
  Kent u een gezin die het moeilijk heeft -door ziekte of overlijden van een ouder- en wilt een u regenboogpakket aanbieden?
  Vraag hem dan aan!

  Oja, en wat een leuke tip van de opkikkermand!! een hartelijke groet op deze zondagavond

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics