Thuisleven.com
Apple watch 7
Thuisleven.com > Entertainment > Gadgets > Apple Watch 7 review

Apple Watch 7 review

Eind 2021 was ik wel toe aan een nieuwe smart Watch. Ik gebruikte al weer een hele tijd de Fitbit Versa Special Edition Lavender. Het was dan ook een flinke zoektocht naar wat ik wilde dat de smartwatch kon doen. En of ik bij Fitbit bleef of toch voor een Apple Watch zou gaan.

Versa vervangen voor een Apple Watch 7 of een Fitbit Sense?

De Apple Watch kwam uit in oktober 2021 en ik was aan het dubben of ik de Fitbit Sense zou aanschaffen om mijn Versa te vervangen. Op zich voldeed die Versa nog best, maar ik wilde wat meer functies. Zowel de Sense als de Apple Watch hebben een zeer nauwkeurige hartslag sensor met een ECG functie. Daar kom ik later op terug. Beide hebben een fijne gebruiksapp en een ingebouwde GPS en zijn ze ook goed waterdicht. Dat is wel fijn als je wekelijks in het zwembad aan het werk bent. Wat gaf nu de doorslag om te veranderen van de fitbit naar de Apple Watch? Het gebruiksgemak. Zeker omdat ik ook een Iphone heb is die heel compatible met de Apple watch 7. Soms had ik nog wel dat ik geen berichten doorkreeg op de Fitbit van de telefoon, ook kon ik er soms niet mee opnemen. Met de Apple Watch ben ik er 100% zeker van dat ik kan zien wie er belt, wat de berichtjes en zijn en ook handig ik kan een (spraak) bericht terug sturen zonder de telefoon erbij te pakken.

Gezondheidsfuncties

De Apple heeft een aantal hele goede gezondheidsfuncties ingebouwd. ECG. Deze meter maakt hartfilmpjes als je je vinger op de crown legt en hij kan atriumfibrilleren detecteren.

  • Zuurstofsaturatiemeter. Je kan op het moment dat je dat wilt het zuurstof niveau van je bloed meten.
  • Hartslagmeting. Tijdens je workout, tijdens je herstel en je kan het op het moment dat jij wilt inschakelen en meten.
  • Slaapmeting. Is je batterij niveau hoger dan 30% als je gaat slapen dan meet hij je slaap. Ook geeft hij een bericht als het tijd is om te gaan slapen en kan je je wekker (met geluid en trillingen) heel gemakkelijk zetten.
  • Valdetectie. Val je en reageer je niet meer dan belt de Apple watch de hulpdiensten. (Mits je telefoon in de buurt is of je er een losse sim kaart in hebt zitten).
  • Bewegingsringen. Drie ringen die je dagelijks vol kan maken om te zorgen dat je genoeg beweegt per dag. De rode ring geeft je beweging aan.

Mijn ervaring

Bij mij wordt 290 Cal gevraagd per dag aan beweging, daar kom ik vaak ruim overheen en dan wordt voor de week erop meer gevraagd. De groene ring geeft je trainingen weer. Per dag wordt aan mij 30 minuten actief trainen gevraagd. Ook dat krijg ik vaak vol. Zeker als ik een dag werk op het zwembad zit ik daar soms 100% overheen. De blauwe ring geeft je staan weer. Per dag wordt gevraagd om 12 uur een paar keer te staan per dag. Die heb ik niet altijd helemaal vol. Daarnaast geeft hij natuurlijk je stappen per dag weer. Je totaal afgelegde afstand en je gelopen trappen. Je kan heel veel apps gebruiken om je workout nog specifieker op jouw lichaam af te stellen. Voor mij is het belangrijk dat hij mijn zwem baantjes telt. Ik kan de lengte van de banen instellen en hij houdt onder water alles bij. De hardlopers onder ons hebben veel aan de ingebouwde GPS functie en de hoogte meter. Je krijgt een melding als je een onregelmatige hartslag krijgt of over je hartslag grens heen gaat. Hij kan voor de dames onder ons je menstruatie cyclus bij houden.

Apple watch 7

Valdetectie Ja, met de laatste gladheid heb ik helaas ook die getest. En hij doet het! Je Watch begint na een val te piepen en te trillen en als je niets doet dan belt hij zelf de hulpdiensten. Ik had mijn telefoon in mijn tas dus dat had hij kunnen doen als ik niet op was gestaan en op de Appel Watch was gaan kijken. Je Watch vraagt je of het klopt dat je bent gevallen en of er iets aan de hand is en of je de hulpdiensten wilt bellen. Gelukkig had ik die niet nodig en kon ik invoeren dat het ging. Helaas kan je later niet een rapportje terug kijken, hoe laat je viel en dergelijken.

Wellness

Wat ik zo heerlijk vond aan de Fitbit was dat hij een ademhalingsoefening had. Gelukkig heeft de Apple Watch ook een mindfullness functie. Deze heeft twee programma’s, het 1 minuut ademhalen en de 1 minuut reflectie. Beide geven je ook tips om zo veel mogelijk uit je ademhalings of reflectie sessie te halen. Nog nooit zo gemakkelijk (Muziek luisteren en wisselen van nummer. Alles wat ik stream via bijvoorbeeld Spotify zie ik ook op de Apple watch en kan ik doorspoelen, terug gaan naar een nummer, pauzeren of stoppen.) wisselen tussen schermen, met een swipe naar links of rechts krijg ik een ander scherm te zien. Je kan via de telefoon een aantal schermen uitkiezen en daar dus gemakkelijk tussen wisselen.

Een workout starten

Je tilt gewoon je pols op en zegt wat je gaat doen. Ik ga hardlopen, ik ga zwemmen of ik ga fietsen en hij telt af van drie naar een en je start. Zo simpel is het. Natuurlijk kan dat ook gewoon door de workout in de app te kiezen en te selecteren. Het enige waar ik nog niet achter ben is waarom hij soms mijn hartslag klopt. Dan voel en zie je je hartslag in je Watch, dat kan zijn als ik rustig zit of als ik wandel. Misschien dat ik dat nog eens bij een Apple Genius neerleg want bij aankoop van je Watch mag je bij zo iemand aankloppen om zoveel mogelijk uit je watch te halen. handig toch? Ik ben in ieder geval blij met mijn switch van FitBit naar Apple Watch en mijn dochter is blij met mijn “oude” Fitbit.

Lees ook:

Ik ben benieuwd welke functie’s jou het meeste aanspreken in je SmartWatch.

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics