Thuisleven.com
De Smoezels gaan op schoolreis en maken er een potje van
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De Smoezels gaan op schoolreis en maken er een potje van

De Smoezels gaan op schoolreis en maken er een potje van

Als beginnende lezer is er een grote wereld die voor je open gaat. Zeker als je in de bibliotheek bent en je ineens kunt lezen wat de titels zijn van de boeken die er allemaal staan. Je hebt kinderen die wat aangestuurd moeten worden en je hebt kinderen die juist het ene na het andere boek verslinden. Mijn dochter is zo’n typje dat echt het ene na het andere boek verslindt. Heel leuk om te zien en om mee te maken. Gelukkig heb ik twee leuke boekjes van de Smoezels in huis waar ze weer een tijdje mee vooruit kan.

De Smoezels gaan op schoolreis

Het is een rustige dag bij de Smoezels. Iedereen is wel ergens mee bezig (koken, muziek luisteren, badderen enzovoorts). Broer en zus Smoezel spelen met padden. Ze doen wie het verst kan springen. Plots staat er een klein meisje, Geertje, naar hen. De kinderen van haar klas zijn in de stad, op schoolreis. Geertje wilde echter zo graag de Smoezels zien dat ze stiekem is weggelopen. Geertje is erg stoer dat ze dat durft en samen met de Smoezels gaat ze stoeien, modder gooien en nog veel meer tot de juf komt. De juf neemt Geertje mee. De Smoezels zouden ook wel mee willen maar dat mag niet van de juf. Maar daar trekken broer en zus Smoezel zich niets van aan. Ze springen op het dak van de bus en reizen zo mee naar Kasteel Ravenstein waar de kinderen gaan overnachten.
Maar was dat wel zo’n slimme zet…?!?

De Smoezels maken er een potje van

Smoezels zijn wezens die op de vuilnisbelt van Stinkstad wonen. Ze houden van vieze dingen, hoe viezer des te beter dat is. Ook vinden ze het heerlijk als er iets stinkt.  Hun tanden zijn heel sterk, ze kunnen er zelfs glas en metaal mee breken. Ze kauwen graag op oude banden en blikjes met roest is haast favoriet om op te knagen. Yep, Smoezels zijn aparte wezentjes. Dan krijgt papa het idee om eens iets te gaan doen. Een dagje strand! De kinderen hebben daar wel zin in, maar opa Smoezel vindt het helemaal niet zo’n goed plan. Er is bij de zee veel water en hij is bang dat ze allemaal zullen zinken. Oma Smoezel laat opa Smoezel wennen aan het water door hem in een groot vat met water te stoppen. Daarna pakken de Smoezels alle spullen in die ze nodig hebben voor een dagje strand. Vervolgens halen de ze Vuurkontje uit de schuur. Vuurkontje is hun huisdraak.
Zou het dagje strand echt zo lekker ontspannend zijn als de papa hoopt?

Info en waar te koop

De Smoezels maken er een potje van is o.a. te koop bij De Vier Windstreken voor €8,95
ISBN: 9789051169928
De Smoezels gaan op schoolreis zijn o.a. online te koop De Vier Windstreken voor €8,95
ISBN: 9789051165814
Auteur: Erhard Dietl
Uitgever: De Vier Windstreken

Lees ook:

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we recensie exemplaren ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics