Thuisleven.com
Wat te doen met ons interieur
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonkamer > Wat te doen met ons interieur?

Wat te doen met ons interieur?

Vlak voor Kerst zijn we dan eindelijk verhuist naar een huis met voor iedereen een slaapkamer. Dat was best hectisch met al die korte schooldagen en familiale bijeenkomsten, maar het is gelukt en weer achter de rug. We maken van de gelegenheid gebruik om schoon schip te maken. Wat scheelt is dat we Kerstvakantie hebben en alle tijd om ons te verdiepen in al het moois dat er aangeboden wordt. “En wat vind jij mooi?”, vroeg mijn man op een avond.

Wat is nu eigenlijk mijn smaak?

Tja, eh, eh. Jeetje, dat is moeilijk. Wat vind ik eigenlijk mooi? Ik houd wel van beton en ook van staal. Het mag best robuust en industrieel getint zijn. Ook houd ik van groen, planten en donkere kleuren vind ik gezellig. Maar het totaalplaatje moet niet te somber worden. En ik wil hier een botanische kast. “Een wat?” Een kast vol met spulletjes en (hang)plantjes. Een weelderig tafereel in onze huiskamer. Wacht ik zoek er online een plaatje voor hem bij en we schrikken eigenlijk van de prijs. Dat komt natuurlijk omdat het nu helemaal hip en in de mode is. Ik laat het idee wat varen totdat we in het tuincentrum zijn. Ik zie allemaal leuke op te knopen glazen vaasjes en flesjes te koop. En diverse soorten luchtplantjes en kleine vetplantjes voor in mijn botanische kast. Het enige dat nu nog mist is de kast, het botanische heb ik reeds, want ik kon mezelf niet beheersen.

Bijzettafel

Wel willen we voortborduren op het thema staal in de vorm van draadstaal die bij onze banken passen. We hebben nu twee verschillende bijzettafels uit ons appartement. Ze zijn vierkant, van hout en lekker stevig voor de meisjes. Bij de interieurprogramma’s op televisie zie ik de laatste tijd steeds van die leuke bijzettafels van staal. Sommige hebben een houten (dien)blad. De vormen zijn prachtig en helemaal de zwarte varianten vind ik erg mooi. Ze passen bij onze diamant gevormde hanglampen. Ook worden onze dochters iets ouder en hoeven we niet alleen meer voor oerdegelijk gaan.

Of een bijzetkastje?

Dan breekt mijn klomp als ik de bijzetkastjes spot, want een organische banken zijn ook wel heel mooi. Het is alsof alles bij elkaar komt: het handzame van een bijzettafel maar dan gecombineerd met de opberg- en uitstalfunctie van een kastje. Op deze wijze kan ik heel eenvoudig leuke spulletjes tentoonstellen en tegelijkertijd altijd bij mijn kop koffie, een pennetje of het leesboek. Sterker nog, van de bijzetkastjes is op zeer eenvoudige manier een botanisch kastje te maken. Bijkomend voordeel is dat dit botanische bijzetkastje beter geschikt is voor mijn budget. Hier kan ik mezelf geen breuk aan vallen.

Lees ook:

Weet jij je smaak onder woorden te brengen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

  • Oeff, ik vind het ook zo moeilijk. Ik zou het het liefste door een ander willen alten doen en dan dat het kant en klaar afgeleverd wordt. Ik heb altijd het poldermodel 😀

  • Het tafeltje die je over de bank schuift vind ik zeker iets hebben. Het ziet er alleen nogal ongemakkelijk uit als je daar wilt zitten, haha.

  • Helaas zitten Bjorn en ik niet op een lijn en dat is een probleem want we hebben echt nieuwe meubels nodig. De stijl die ik momenteel erg leuk vind is wit met een houten bovenblad enzo. Manlief daarentegen houd meer van massief eiken maar het mag wat mij betreft wel wat moderner. Daarnaast heeft hij het liefst alles uit het zicht en dat wordt lastig met een rommelkont zoals ik 😉

  • Ik wil mijn interieur vooral heel licht, want mijn hele huis moet zo licht mogelijk zijn zodat ik overal goed licht heb voor mijn foto’s! =D

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics