Thuisleven.com > Gadgets, Geeky en Games > Wake-up light van de Action

Wake-up light van de Action

Sinds we een Action op een fijne locatie hebben hier in het “dorp” kom ik er regelmatig. Voor al mijn knutsel en haak spullen en soms ook voor andere dingen voor de kinderen. Een paar weken geleden zag ik bij hen de aanbieding voor een wake up light voorbijkomen. Dus na de benodigde boodschappen bij de buren te hebben gedaan stapte ik eens binnen om te kijken of ze er nog hadden staan. Als je vaak bij de Action komt dan weet je dat de goede aanbiedingen de deur soms uitvliegen. Ik had geluk, er stonden er nog twee in het schap. Dus samen met de biologisch afbreekbare groenzakjes naar de kassa. Ik mocht maar liefst €12,49 afrekenen voor mijn probeersel.

Opstaan

Opstaan is niet mijn hobby en tot voor kort trilde mijn Garmin activity tracker me wakker. Dat vond ik al een stuk relaxter opstaan dan het gepiep van mijn “gewone” wekker. Maar omdat de activity tracker terug naar de winkel is en ik nog druk opzoek ben naar een andere die me ook wakker kan maken moest ik een alternatief verzinnen.
Nu had ik al eens onderzoek gedaan naar de wake up lights van Philips, maar daar hangt een heel ander kostenplaatje aan vast. Ik was niet van plan om heel veel geld uit te geven als ik nog niet weet of het ook fijn wakker worden is. Dus deze van electroComfort bij de Action is een goede om het eens uit te proberen.

Wake-up light van Action

Het instaleren was zo gedaan. De tiptoetsjes maken geen geluid en je hoeft niet hard te drukken. Aanraken is voldoende. Als je je opstaan tijd hebt ingevoerd kan je ook je zonsondergang invoeren. Dan gaat je lamp juist van fel licht terug naar schemer en dan uit. Op de achterkant staan toetsjes voor am/pm tijd en 12/24 uur aanduiding. Ook kan je kiezen uit 8 verschillende wakker wordt geluiden. Mijn man had heel leuk de blatende geiten ingesteld. Ik heb het snel veranderd in kabelend water toen ik daar achter kwam.

Mijn ervaring

Ik wil er ’s morgens op zijn laatst om 07:45 uit, dan zijn de kinderen meestal al stiekem zacht naar beneden geslopen, soms liggen ze nog op één oor. Dus ik had de wake-up light ingesteld op 07:45. wat betekent dat om 07:15 het lampje zacht aanspringt. Het resulteerde in een wakkere Kim om 07:15. Want zodra het lampje aan gaat wordt ik dus wakker. Nu heb ik de lamp wat van me afgedraaid en de tijd een kwartier later ingesteld. Dat is toch relaxter wakker worden. Wel moet ik dan de vogels of mijn kabbelende water missen want ik ben er al uit voor die afgaat. Ik heb hem rustig twee weken alleen kunnen testen want mijn man zat toch in Korea. Ik ben wel benieuwd hoe hij aankomende maandag het wakker worden gaat ervaren. Ik zal het dan niet uitzetten dan kan hij genieten van het kabbelende water.

Het licht

Ik vind het wakker worden door een lichtje wel fijn. Maar deze schiet dus aan met al een vrij fel licht, niet heel fel maar wel genoeg om mij meteen wakker te maken. Het licht wordt naar mate de tijd verstrijkt steeds feller. Je kan wel verschillende kleurtjes instellen voor het slapen gaan, maar kleur instellen voor het wakker worden is me nog niet gelukt. Mocht mijn man ook fijner wakker worden, hij ligt immers helemaal aan de andere kant van het bed, dan ga ik toch eens serieus nadenken over de duurdere Philips variant.

Hoe word jij ’s morgens het fijnst wakker?

summitmommy

8 reacties

 • Ik heb een variant van Philips en regelmatig word ik niet wakker van het licht maar van de ingebouwde radio die aangaat. Misschien dat ik er wel één haal voor dochterlief, zij heeft ook moeite met wakker worden, kan ze het ook uitproberen.

  • Hallo Heidi,
   Van de week heb ik de wake up light hier nog bij de action zie staan, misschien bij het filiaal in jouw buurt ook? Dan kan je daar een handleiding vragen, ik heb deze van de Electro Comfort niet online gezien. Wel die van Philips. Met al die knopjes en instellingen is die handleiding wel handig.

 • Ik heb juist het probleem dat de lamp nooit voluit gaat. 30 min naar de ingestelde tijd kan ik met de plus knop de lamp nog feller zetten. Nu lijkt het meer een nachtlampje. In de handleiding zag ik hier niets over.

  • Hoi Céline,

   Als het goed is staat dat in de handleiding. Mocht je die niet meer hebben, verschillende filialen van de action hebben hem nog steeds in het assortiment. Dan kan je daar even kijken. Als het goed is kan je bij wektijd instellen ook de lichtsterkte instellen. Succes en laat maar weten als het niet of wel is gelukt, gr Kim

 • Hallo allemaal, ik heb de lamp ook maar wil eigenlijk dat de lamp NIET aangaat voor dat de wekker afloopt kan dat? Kan je dat ergens instellen? Of kan dat alleen maar als de wekker op batterijen werkt, alvast bedankt