Wake-up light van de Action.
Thuisleven.com > Entertainment > Gadgets > Wake-up light van de Action

Wake-up light van de Action

Sinds we een Action op een fijne locatie hebben hier in het “dorp” kom ik er regelmatig. Voor al mijn knutsel en haak spullen en soms ook voor andere dingen voor de kinderen. Een paar weken geleden zag ik bij hen de aanbieding voor een wake-up light voorbijkomen. Dus na de benodigde boodschappen bij de buren te hebben gedaan stapte ik eens binnen om te kijken of ze er nog hadden staan. Als je vaak bij de Action komt dan weet je dat de goede aanbiedingen de deur soms uitvliegen. Ik had geluk, er stonden er nog twee in het schap. Dus samen met de biologisch afbreekbare groenzakjes naar de kassa. Ik mocht maar liefst €12,49 afrekenen voor mijn probeersel.

Opstaan, wake-up light!

Opstaan is niet mijn hobby en tot voor kort trilde mijn Garmin activity tracker me wakker. Dat vond ik al een stuk relaxter opstaan dan het gepiep van mijn “gewone” wekker. Maar omdat de activity tracker terug naar de winkel is en ik nog druk opzoek ben naar een andere die me ook wakker kan maken moest ik een alternatief verzinnen.
Nu had ik al eens onderzoek gedaan naar de wake up lights van Philips, maar daar hangt een heel ander kostenplaatje aan vast. Ik was niet van plan om heel veel geld uit te geven als ik nog niet weet of het ook fijn wakker worden is. Dus deze electroComfort Wake- up Light van de Action is een goede om het eens uit te proberen.

Wake-up light van Action

Het installeren was zo gedaan. De tiptoetsen maken geen geluid en je hoeft niet hard te drukken. Aanraken is voldoende. Als je je opstaan tijd hebt ingevoerd kan je ook je zonsondergang invoeren. Dan gaat je lamp juist van fel licht terug naar schemer en dan uit. Op de achterkant staan toetsjes voor am/pm tijd en 12/24 uur aanduiding. Ook kan je kiezen uit 8 verschillende wakker wordt geluiden. Mijn man had heel leuk de blatende geiten ingesteld. Ik heb het snel veranderd in kabbelend water toen ik daar achter kwam.

Mijn ervaring

Ik wil er ’s morgens op zijn laatst om 07:45 uit, dan zijn de kinderen meestal al stiekem zacht naar beneden geslopen, soms liggen ze nog op één oor. Dus ik had de wake-up light ingesteld op 07:45. wat betekent dat om 07:15 het lampje zacht aanspringt. Het resulteerde in een wakkere Kim om 07:15. Want zodra het lampje aan gaat word ik dus wakker. Nu heb ik de lamp wat van me afgedraaid en de tijd een kwartier later ingesteld. Dat is toch relaxter wakker worden. Wel moet ik dan de vogels of mijn kabbelende water missen want ik ben er al uit voor die afgaat. Ik heb hem rustig twee weken alleen kunnen testen want mijn man zat toch in Korea. Ik ben wel benieuwd hoe hij aankomende maandag het wakker worden gaat ervaren. Ik zal het dan niet uitzetten dan kan hij genieten van het kabbelende water.

Het licht

Ik vind het wakker worden door een lichtje wel fijn. Maar deze schiet dus aan met al een vrij fel licht, niet heel fel maar wel genoeg om mij meteen wakker te maken. Het licht wordt naar mate de tijd verstrijkt steeds feller. Je kan wel verschillende kleurtjes instellen voor het slapen gaan, maar kleur instellen voor het wakker worden is me nog niet gelukt. Mocht mijn man ook fijner wakker worden, hij ligt immers helemaal aan de andere kant van het bed, dan ga ik toch eens serieus nadenken over de duurdere Philips variant.

Lees ook:

Hoe word jij ’s morgens het fijnst wakker?

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

20 reacties

 • Bij mijn kids kiezen we voor het kabbelende water, maar komen dus de geiten dat is echt jammer… Weet iemand hoe te veranderen??

  • Als je het geluid hebt gekozen, nog een keertje op hey muzieknootje klikken aan de achterkant! Als het goed is heb je m dan ingesteld

 • Hoi iedereen
  Ik heb hem gisteren aangekocht in de Action.
  Ik heb echter 1 probleem, ik kan het geluid om wakker te worden niet kiezen. Ik stel telkens de zee met de meeuw in maar hij springt iedere keer terug naar de schaapjes. Bij het geluidsvolume werkt het wel, dat blijft wél staan op het gekozen volume. Maar met het geluid zélf dus niet. Kan er iemand mij helpen? Doe ik iets verkeerd?

 • Wij hebben de Philips wake-up light en zijn daar heel tevreden over. Makkelijk in te stellen en op een heel rustige manier wakker worden. Het licht word heel geleidelijk feller en daardoor is het op een relaxte manier ontwaken. Je kan ook de vogel geluiden toevoegen, maar dat is steeds een herhaling van hetzelfde geluid. Win gebruiken dit eigenlijk niet. Ik zou hem zeker aanraden en de aanschafprijs waard!

 • Heb deze lamp aan mijn dochter gegeven met kerst…
  Zojuist ingesteld én uitgetest. Wij doen precies wat er in de handleiding staat, echter komt er geen geluid uit. Wij hebben hem op zn hardst ingesteld. Iemand enig idee wat we wellicht toch niet goed doen?

 • Ik heb vorig jaar met kerst een philips-versie gekregen. Ik ben er heel blij mee. Nu willen allebei mijn dochters er ook één. Ik ga straks bij de action kijken of ze er nog hebben, dan heb ik een leuk sint- of kerstcadeautje voor hun.
  Ik zal dan checken of er een handleiding bij zit (die kan ik dan eventueel delen met degene die hem niet (meer) hebben.

 • Heel blij mee! Je moet hem even goed bestuderen maar deze wekker kan alles wat een dure ook kan. Mosschien nog meer want je kan de radip op het lampje altijd gebruiken. Als je hem eenmaal goed door hebt is het echt een top ding! Ik ben er heel blij mee en dat voor een weinig geld!

 • Heeft u toevalig ook de handleiding ik heb hem gekregen zonder handleiding action wake up light electro comfort

  • Hoi, helaas heb ik de handleiding ook niet meer. Hij was laatst nog te koop bij de action. Misschien dat je daar nog aan een handleiding kan komen? Veel succes! Gr Kim

   • ..Je kunt vragen of iemand de handleiding wil fotograferen en in deze rubriek plaatsen..
    Is allemaal mogelijk tegenwoordig!

 • Hallo allemaal, ik heb de lamp ook maar wil eigenlijk dat de lamp NIET aangaat voor dat de wekker afloopt kan dat? Kan je dat ergens instellen? Of kan dat alleen maar als de wekker op batterijen werkt, alvast bedankt

  • Ja dat kan! Je moet de knop met het halve zonnetje zoals de horizon, snel een keer aantikken. Je ziet dan dat hij uit staat bij de klok.

  • Hoi Céline,

   Als het goed is staat dat in de handleiding. Mocht je die niet meer hebben, verschillende filialen van de action hebben hem nog steeds in het assortiment. Dan kan je daar even kijken. Als het goed is kan je bij wektijd instellen ook de lichtsterkte instellen. Succes en laat maar weten als het niet of wel is gelukt, gr Kim

 • Ik heb juist het probleem dat de lamp nooit voluit gaat. 30 min naar de ingestelde tijd kan ik met de plus knop de lamp nog feller zetten. Nu lijkt het meer een nachtlampje. In de handleiding zag ik hier niets over.

  • Hallo Heidi,
   Van de week heb ik de wake up light hier nog bij de action zie staan, misschien bij het filiaal in jouw buurt ook? Dan kan je daar een handleiding vragen, ik heb deze van de Electro Comfort niet online gezien. Wel die van Philips. Met al die knopjes en instellingen is die handleiding wel handig.

 • Ik heb een variant van Philips en regelmatig word ik niet wakker van het licht maar van de ingebouwde radio die aangaat. Misschien dat ik er wel één haal voor dochterlief, zij heeft ook moeite met wakker worden, kan ze het ook uitproberen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics