Selecteer een pagina

Het is weer bijna Pasen! Tijd om gezellig met z’n allen te ontbijten of brunchen. Tulpen, met hun eivormige bloemen, zorgen daarbij voor extra vrolijkheid. Je kunt natuurlijk aan de bloemist vragen om een fraai paasboeket samen te stellen maar… in een handomdraai maak je zelf ook kleurrijke decoraties.

tulpen met pasen

Paasvaas

Een grote bos gele tulpen zorgt direct voor paassfeer, maar je kunt ze net zo eenvoudig in een groep mini-vaasjes bij elkaar zetten. Dat geeft een speels en luchtig effect doordat elke bloem in zijn eigen richting zoekt. Je kunt ze ook combineren met takken. Een paar  Forsythiatakken zorgen bijvoorbeeld voor extra hoogte in het boeket. Een stevige Paastak (kronkelwilg of hazelaar) kan tevens dienen als frame waarin je decoratieve eieren ophangt of kleine buisjes met in elk een kort afgesneden tulp.

Buigen

Tulpenstelen kunnen eenvoudig in bijzondere vormen worden gebogen. Het maakt daarbij niet uit welke soort tulp je daarvoor gebruikt. De truc is om de tulp ‘droog te leggen’. Door de bloem een nachtje geen water te geven, wordt de steel slap en buigzaam. Als je het in de gewenste vorm hebt gebogen, geef je weer water. De tulp behoudt dan de kromme vorm.

pasen en tulpen

Blij ei

Heb je iets meer tijd en zin in een delicaat klusje? Maak dan voor elke tafelgenoot een ‘blij ei’. Prik voorzichtig (met een naald) een klein gaatje in het ei. Met de punt van een scherp mesje maak je het gaatje iets groter. Vang vervolgens de inhoud van het ei op in een kom, want dat gebruik je later om bijvoorbeeld een omelet of hartige taart van te maken. Aan de onderzijde maak je eveneens een gaatje. Vervolgens kun je er een tulp door heen steken. Schrijf vervolgens naam (of initialen) op het ei.

Verzorgingstips

Tulpen zijn supermakkelijke bloemen. Belangrijk is een schone vaas en helder water. Snij de stelen schuin af zodat ze het vocht goed kunnen opnemen en controleer regelmatig het waterpeil in de vaas. Vul indien nodig bij. Lees meer over Tijd voor tulpen- 10 tips, weetjes en ideetjes

Tulpen zijn tot en met mei verkrijgbaar bij onder meer bloemist, marktkraam en supermarkt. Volg voor meer inspiratie Tuliptime.info op Instagram.

pasen tulpen ei

Blij met een ei

Lees meer

Ben jij ook zo dol op tulpen?

Fotocredits: TPN/iBulb

Geverifieerd door ExactMetrics