Thuisleven.com
Vandaag eten we .... Pannenkoeken! Eeh ... Burrito's
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Vandaag eten we …. Pannenkoeken! Eeh … Burrito’s

Vandaag eten we …. Pannenkoeken! Eeh … Burrito’s

Op deze warme zaterdag eens lekker makkelijk doen. We eten … pannenkoeken! Zo noemen we tegenwoordig tortilla’s. Onze peuterdochter is een slecht etertje momenteel, maar van pannenkoeken smult ze wel. En tortilla’s lijken natuurlijk op pannenkoeken en door deze zo noemen wil ze nog wel eens een paar happen eten.

Mesa Mexicana Tex Mex Burrito seasoning-mix

Ik had nog een zakje Mesa Mexicana Tex Mex Burrito seasoning-mix liggen voor een review, dus deze kon ik vandaag eens gaan uittesten. Meestal koop ik een eigenmerk van de Jumbo of van AH, maar vandaag zou ik deze gaan gebruiken.

De bereiding

Ik bakte het gehakt rul en deed daar de in blokjes gesneden rode paprika en een blikje mais bij. Na dit even gebakken te hebben deed ik het zakje mix erbij en 200ml water. Eventjes goed doorroeren en op een laag pitje nog wat doorkoken.
Ondertussen sneed ik ijsbergsla in reepjes! Ook altijd lekker op burrito’s. Ik had nog een avocado en gaucamoledip-mix liggen. Dus deze maakte ik ook nog, hoewel ik dit eigenlijk beter bij nacho’s of taco’s vindt passen.
En ik schaafde wat plakjes kaas. Ondertussen maakte ik nog eten voor mijn kleine man, meestal eet hij van de pot mee – nadat ik voor hem de staafmixer er nog doorgehaald heb -, maar voor pittige burrito’s is hij echt nog te klein. O ja … toen moesten de tortilla’s ook nog even in de magnetron.

Toetje

Bovendien had ik wel zin in een echt lekker toetje. Ik keek of ik nog wat in huis had liggen en vond in de la een zakje waar ik vanillecrème-pudding mee kon maken. Ik hoefde er alleen maar 300ml melk bij te doen en na een paar minuutjes mixen had ik een lekkere vanillecrèmepudding. De pudding heb ik in ijscoupes gedaan en met een grote toef slagroom en wat hagelslag bovenop was het een echt feestelijk toetje geworden!

Onze ervaring met de makkelijke maaltijd

Van een makkelijke maaltijd bereiden bleef zo niks meer over, ik was er al met al best nog wel een poosje mee bezig om alles klaar te krijgen 😉 De burrito’s smaakten heerlijk! Al vond ik wel dat ik niet al te veel sausmix met de gehakt en groenten op mijn tortilla moest doen, omdat het best nog wel pittig was, maar dat zeg ik al gauw. En mijn dochter? Die belegde haar pannenkoek met wat plakjes kaas en smeerde ‘m helemaal in met guacamole. De rest was “niet lekker”. Maar ze heeft toch nog een halve pannenkoek op en haar bakje met pudding had ze ook voor de helft leeg. Mama ook weer blij 🙂 En foto’s? Die ben ik door alle hectiek natuurlijk weer vergeten te maken … Dat is echt iets wat er snel bij inschiet als je aan het koken bent met 2 kleine kinderen rond je heen.

Lees ook:

Hoe maak jij je burrito?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Die fase van het niet lusten is denk ik herkenbaar voor veel ouders. Om dit te door breken hebben we de moeilijkste eter een aantal keren laten zitten tot het bord leeg was en na een paar weken zijn we naar een groot wok restaurant gegaan en hebben we het spelletje “proeven” gedaan. Degene die het meeste proeft (mag van elk gerecht een hapje zijn) die mag als laatste naar bed.
    Daar hadden de kinderen wel oren naar, uiteindelijk won zoon 2 met maar liefst 12 dingen geproefd te hebben. Hij vertelde ook dat als de andere kinderen nog wat gingen proeven hij gewoon 10 andere dingen ging halen.
    En van alles wat we tegenwoordig proeven geven we een cijfer, sinds we deze 3 stappen ondergaan zijn proeven ze alles wat los en vast zit (en ben ik de moeilijke eter…vegetariër).

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics