Selecteer een pagina

Ik kom uit een grote familie en als één-na-oudste kleindochter mag ik regelmatig op zondagmiddag de hapjes bij oma thuis maken. Mijn favoriet zijn de gevulde eieren, eenvoudig maar heerlijk!

Gevulde eieren

We zitten midden in het verjaardagseizoen van onze dochters en we wisselen ons assortiment voor de verjaardagsvisite graag af. Voor de verjaardag van onze peuter die thuis gevierd wordt wil ik weer eens gevulde eieren serveren. Een dag tevoren kook ik alvast een pan vol eieren.

Weetje: wanneer je het gas uitdraait direct nadat het water zijn kookpunt bereikt en je laat de eieren in de pan zitten, de eieren dan vanzelf hard koken. Dit kost minder energie, het kost wel iets meer tijd.

Hartig hapje van gekookte eieren

Pel de hardgekookte eieren en snijdt ze doormidden. De te gehavende eieren door de pel strijd of degene met de dooier op een ongunstige plek snijd ik in partjes en rol ze op in een plakje rookvlees of in plakjes op een toastje met een toefje mayo. Ook een lekker hartig hapje.

Gevulde eieren vulling

Met een schilmespuntje wip je gemakkelijk de halve gele dooiers in een schaal. De uitgeholde eieren plaats je direct op de serveerschaal. Prak met een vork de hardgekookte dooiers rul en je voegt mayonaise (light als je wilt) toe tot het smeuïg wordt. Af en toe even proeven. Een beetje ketchup erbij voor de smaak & kleur en je hebt een lekker vulpapje. Zout is desgewenst ook toe te voegen.

Eieren vullen

Pak twee dessert- of theelepels en schep de vulling uit de schaal. Boven het halve lege ei schuif je het papje er met de tweede lepel direct in. Nadat alle halve eitjes met een schepje zijn gevuld verdeel je het restant over alle eieren.

Van Oma geleerd: Gevulde eieren

Gevulde eitjes decoreren

Om het geheel iets op te vrolijken kan je er een sprietje of blaadje peterselie of dille op plaatsen. Van mijn oma leerde ik de helft met paprikapoeder en de andere helft met peper te bestrooien.
Mocht je nog bieslook of peterselie vers hebben staan, daar fleurt de hapjesschaal ook enorm van op.gevulde eitjes decoreren

Bewaren

De serveerschaal is af te dekken met keukenfolie en te bewaren in de koelkast. Houdt er wel rekening mee dat de gehele koelkast naar gevulde eieren gaat ruiken.
Dit hapje is makkelijk samen met kinderen te maken. Je kunt desgewenst de taken verdelen en allemaal de ‘mislukte’ eitjes proeven natuurlijk!

Lees ook:

Eet jij graag gevulde eieren?

Geverifieerd door ExactMetrics