Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Hobby en vrije tijd boeken > Uitgeverij Snor lanceert ‘Happy Yogi,’ stap voor stap yoga ontdekken

Uitgeverij Snor lanceert ‘Happy Yogi,’ stap voor stap yoga ontdekken

Veel mensen zijn vergeten hoe ze contact moeten maken met hun lichaam. Yoga kan daarbij helpen. Het nieuwe boek Happy Yogi van Lou-lou van der Land laat zien dat yoga-oefeningen voor iedereen toegankelijk zijn. Het inspirerende, geïllustreerde boek met een down to earth benadering, combineert informatie over de herkomst van yoga, ademhalings- en meditatietechnieken met helder uitgelegde oefeningen. Happy Yogi verscheen op 15 december bij Uitgeverij Snor. 

Voordelen van yoga

Happy Yogi

Loulou Van der Land is yogalerares en schreef het boek Happy Yogi, stap voor stap yoga ontdekken. Het perfecte boek voor iedereen die denkt ‘ik zou wel wat relaxter door het leven willen gaan.’ “Mensen denken vaak dat yoga bestaat uit ingewikkelde houdingen doen in strakke leggings, maar het is zoveel meer dat!”, aldus de auteur.
Yoga zoekt de juiste balans tussen lichaam en geest. Je leert je lichaam steeds beter kennen, door oefeningen te doen en je aandacht bij je ademhaling te houden. Flexibel hoef je hiervoor niet te zijn. Juist door de yoga-oefeningen word je vanzelf leniger. Er zijn nog meer voordelen van yoga. Door de oefeningen krijg je sterke spieren, waardoor je houding verbetert. En door de ademhalingsoefeningen verbetert je longcapaciteit. Alles bij elkaar zorgt yoga voor een ontspannen lichaam en geest.

Ademhaling

Happy yogi staat bomvol informatie, afgewisseld met duidelijke (én mooie!) illustraties. Van der Zand: “Een belangrijk aspect van yoga is de ademhaling. Wanneer je gejaagd en gestrest bent, zal de ademhaling heel hoog in je lichaam zitten. Terwijl wanneer je ontspannen bent, de ademhaling laag in je buik zit.” In het boek vind je daarom manieren om je ademhaling onder controle te krijgen. Alles op een makkelijke stap-voor-stap manier uitgelegd. “Een uurtje per week kan al helpen om in balans te blijven. “

Informatie

Happy Yogi

Happy Yogi
Ondertitel: Stap-voor-stap yoga ontdekken
Auteur: Lou-lou van der Land
Illustraties: Saskia Rasink
ISBN: 978-94-63141-253
Uitgever: SNOR

Lees ook:

Doe jij aan Yoga?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

38 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics