Selecteer een pagina

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen maar twee keer eerder stond ik op het punt om te gaan trouwen. De eerste keer was ik 18, zwanger, en omdat het volgens iedereen veel handiger was om te trouwen i.v.m. de papieren rompslomp hadden we dan het besluit gemaakt. Tot ik erachter kwam dat ik wilde trouwen vanwege de liefde en niet omdat het toevalliger wat handiger was vanwege wat papieren. Dat feestje ging dus niet door, maar een aantal jaren later was de jongste geboren en leek het me wat prachtig om ons gezinnetje te bezegelen met een huwelijk.

Het nieuwe trouwen van Uitgeverij Snor

Zo’n beetje alles was geregeld (locatie, fotograaf, huwelijksnacht locatie, eten, aankleding van het feest enzovoorts). Het was alleen nog de kleding waar we ons in moesten verdiepen. Terwijl ik me daar haast dagelijks in verdiepte kwam mijn verloofde thuis met het nieuws dat hij niet meer verliefd was. Mijn wereld stortte ineen en van een huwelijk belande ik in een scheiding. Positief als ik ingesteld ben ging ik door deze periode heen en bouwde een nieuw leven op. Ook leerde ik een nieuwe man kennen, een man die me geen energie kostte maar waar ik energie van kreeg. Een man die ik lief heb met heel mijn hart, zelfs de vier kinderen zijn dol op hem.

Huwelijk

Persoonlijk kan ik een huwelijk niet uit mijn gedachte zetten. Een huwelijk hoort bij het leven, elkaar het ja-woord geven tot het einde is het mooiste wat er bestaat. Ik was dan ook zeer blij verrast dat Uitgeverij Snor het boek “Het nieuwe trouwen” uit heeft gegeven, maar nog gelukkiger was ik toen ik hoorde dat ik het boek mocht recenseren.

Het nieuwe trouwen

Eigenlijk vind ik de titel al prachtig, ik heb namelijk twee keer op het punt gestaan om te trouwen en de volgende keer ( drie maal is scheepsrecht) zal een nieuw trouwen zijn. Letterlijk en figuurlijk!
Dit boek neemt je mee in alle stappen die je gaat maken sinds het moment dat je verloofd bent. Er staat een planning op de agenda en het boek begeleid je daar door heen. Het laat zien waar je aan moet denken, geeft je tips en adviezen en zelfs inspiratie omtrent foto’s. Ofschoon dat laatste minimaal is aangezien het boek je echt wilt helpen met informatie en niet met ladingen foto’s die tegenwoordig gratis op internet te vinden zijn of die je kunt vinden in diverse magazines en tijdschriften…

Het nieuwe trouwen van Uitgeverij Snor

Maar wat mij ook op valt is dat het boek geschreven is voor NU. Je wordt in de realiteit gebracht (foto’s van internet zijn mooi maar een strand-look creëer je nu eenmaal niet in een bos). Het boek is dan ook geschreven aan de hand van vele (teleurgestelde) bruiden uit het verleden. Mede hierdoor krijg je een puur en eerlijk beeld over het trouwen van nu ofwel Het nieuwe trouwen.

Het nieuwe trouwen is o.a. te koop bij Uitgeverij Snor en uitermate geschikt als huwelijkscadeau voor de aanstaande bruid en bruidegom.
Auteurs: Judith van Lent en Vivian Dony
Fotograaf is Melissa Milis

Lees ook:

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics