Thuisleven.com
Thuisleven.com > Er op uit > Reizen / onderweg > Tips om kinderen rustig te houden onderweg

Tips om kinderen rustig te houden onderweg

Een paar weken geleden vroeg ik in een winactie van Little Tikes hoe jij de kinderen rustig houdt op de achterbank, in het vliegtuig, op de boot of elk ander vervoer dat je neemt. De inzendingen stroomden binnen en zoals ik heb beloofd zou ik ze allemaal in een verzamelblog noteren.

Tips voor onderweg

 • Autobingo wat zie je onderweg en dan kan je die aanstrepen.
 • Uitveeg tekenbord leuk om te tekenen en galgje te spelen.
 • Kinderliedjes aanzetten en hard meezingen.
 • K3 speeltelefoon met spelletjes, liedjes enz.
 • Tekenboek of spelletjes boek.
 • We hebben eerst een auto organizer gekocht die je aan de achterkant van de voorstoelen kunt hangen (2,99 action). Hierin hadden we een mini kleurboekje, wat stiften. In een ander vakje hadden we vingerpoppetjes waar ze zelf mee kon spelen. Ook een pakje rozijntjes en een beker met drinken met een ritje, mocht er dan een keer geremd worden tijdens het drinken dan zit niet meteen alles onder. Van het merk 3ES hadden we ook plakkers voor op het autoraam gekocht, deze hadden we ook in een vakje gedaan.

Goede nachtrust

 • Een perfecte reis begin je al uren van te voren. Een goede nachtrust is voor jouw als ouder gewoonweg erg belangrijk. Op de dag zelf zorg je zo ruim mogelijk van te voren dat de kinderen zich echt helemaal uitleven w.b.t. beweging. Hoe meer ze bewegen, hoe rustiger ze daarna in de auto zullen zijn. Vraag desnoods aan andere buren, vriendjes/vriendinnen, familie of ze met de kinderen een lange wandeling maken, gaan spelen in de speeltuin of wat dan ook. Je zult hier echt een lange tijd profijt van hebben.
 • Wat wij ook hebben gemerkt is de nativiteit van een warme auto. Parkeer de auto daarom voor je gaat op een koele plaats of zet al wat raampjes open zodat de hitte eruit kan.
  Hoe relaxter jij als ouder bent, des te relaxter de kinderen ook zullen zijn. Vervelen ze zich, speel een spelletje, leid ze af of zorg voor iets lekkers of nieuws in de auto. Heb je een hele lange rit voor de boeg kun je bijvoorbeeld wat kleine cadeautjes inpakken die ze krijgen op bepaalde plekken (bij de eerste berg, bij de 20e brug, bij de 100e vrachtauto die gepasseerd worden). Je kunt de “regels” hiervan zelf bepalen en zelfs onderweg verzinnen.
 • Voor een lange autoreis laat ik mijn kinderen dvd’s uitzoeken en mogen ze hun eigen speelgoedbakje vullen voor in de auto. Dit speelgoedbakje heb ik gekocht bij de Action.

Voor op de achterbank

 • Verder gaan de volgende dingen ook mee voor de achterbank: bewaarmap met dvd’s, (doe)boekjes, magnetische schrijfbordjes, Vtech kidizoom, magnetische reisspellen van SmartGames, Tiptoi, vochtige doekjes, bidons, koekjes en hersluitbare zakjes (mocht er iemand misselijk worden).
 • Bij de ANWB polsbandjes gekocht tegen wagenziekte die gaan ook mee (moet wel gezellig blijven natuurlijk). Ook print ik de route uit, zodat mijn meiden op de kaart kunnen aankruisen waar ze zijn.
 • Verder neem ik twee fleecedekentjes mee voor op de achterbank.
 • Vaak vermaken ze zich alleen al met dvds kijken. Maar om ervoor te zorgen dat ze geen vierkante ogen krijgen, gaat ie ook weleens uit.
  Als de dvd uit is, is het tijd om de omgeving in zich op te nemen, of een (doe)boekje, spelletje te pakken.

En tot slot..

 • We doen ook weleens een spelletje met z’n allen. Bijvoorbeeld ‘raad een woord dat begint met de letter …’ of ‘als je een roze auto ziet dan mag je een snoepje’.
 • Of zet ik de wekker en als ie afgaat, krijgen ze een cadeautje of iets lekkers. Die kleine cadeautjes koop ik bij de HEMA, Zeeman of Action.
 • En mocht je gaan vliegen neem een strandbal mee in je handbagage. Kan je ‘m opblazen en ermee spelen in de vertrekhal en zodra je het vliegtuig instapt weer opruimen.

Lees ook:

Hoe houd jullie het veilig en gezellig?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

 • Wat een leuke ideeën. Hier ga ik tips van gebruiken. Wij hebben een lange reis voor de boeg .
  Mbt de drinkpakjes heb ik als tip de drink in de box. Ideaal voor onderweg. Mijn Kids van 3 en 5 kunnen ze zelf open en dicht doen. Je kunt ze hervullen (met water wat voldoende is want hè het zit in en drinkpakje en daar gaat het om). Ze zijn voedselveilig en kunnen in de vaatwasser. Eventueel kun je ze opfleuren met een sticker als je kind dat leuk zou vinden. Hier worden ze dagelijks gebruikt. En het is ook weer beter voor het milieu .

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics