Thuis een plek creëren waar je productief kunt werken? Zo doe je het!
Thuisleven.com > Werk > Thuis een plek creëren waar je productief kunt werken? Zo doe je het!

Thuis een plek creëren waar je productief kunt werken? Zo doe je het!

Thuiswerken is voor velen van ons niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het is het nieuwe normaal geworden. En hoewel deze regeling heel veel voordelen heeft voor zowel de werkgever als de werknemer, kan het ook een uitdaging zijn om productief te blijven als je nog geen goede thuiswerkplek hebt. Bij het inrichten van een goede en comfortabele thuiswerkplek kun je denken aan het aanschaffen van ergonomische bureaustoelen, verstelbare bureaus en handige kantoorbenodigdheden. Als je het moeilijk vindt om je thuis op je werk te concentreren, zijn hier een paar handige tips om een productieve werkruimte te creëren die je helpt de klus te klaren.

Vind een geschikte werkplek in huis.

Een van de beste dingen die je kunt doen om een productieve werkplek te creëren is door een rustige plek in je huis vinden. Waar je je zonder afleiding op je werk kunt concentreren. Als je kinderen hebt, kan dit betekenen dat je in je slaapkamer werkt of in een aparte kamer waarbij je de deur kunt sluiten. Als je in een kleiner appartement woont, kan het betekenen dat je aan de keukentafel werkt in plaats van aan een bureau in een aparte kamer. Waar je ook kiest om te werken, zorg ervoor dat je een plek creëert die je kunt inrichten om productief aan de slag te kunnen en waar je je kunt concentreren. Als je een fijne plek hebt gevonden kun je het zo inrichten dat je makkelijk de werkdag door zult komen.

Investeer in goede kantoorbenodigdheden.

Een andere goede manier om ervoor te zorgen dat je werkplek productief is ingericht, is door te investeren in goede kantoorbenodigdheden. Denk hierbij aan een comfortabele ergonomische bureaustoel, een goed ontworpen bureau, handige opbergsystemen en mooie pennen en papier. Alles om ervoor te zorgen dat jij gemotiveerd te werk kan gaan. Als je kantoorbenodigdheden van hoge kwaliteit hebt, voel je je comfortabeler en meer gefocust terwijl je werkt, en het zal je makkelijker af
gaan om dingen gedaan te krijgen.

Bepaal je meest productieve momenten.

Niet iedereen is op hetzelfde moment van de dag het meest productief. Dus als je thuis werkt, kun je hiervan profiteren. Als ’s ochtends vroeg jouw beste tijd is om werk gedaan te krijgen, kun je lekker vroeg op staan en alvast wat uren maken terwijl de rest nog slaapt. Of misschien ben je wel een echte nachtuil. Welk moment van de dag ook het beste werkt voor jou, zorg dat je die tijd goed benut. Zeker als je je huis met anderen deelt, is het belangrijk om op bepaalde momenten van de dag ongestoord te kunnen werken. Hier kun je natuurlijk goede afspraken over maken met elkaar. En door duidelijke grenzen te stellen kun je je ongestoord op je werk concentreren.

Thuiswerken kan een geweldige manier van werken zijn, maar het is belangrijk om een productieve werkplek te creëren als je succesvol je werkt wilt uitoefenen. Door een rustige plek te vinden, te investeren in ergonomische meubels en goede kantoorartikelen. En door uit te vinden welke uren van de dag jij het meest productief bent, kun je een ruimte creëren die je helpt je op je werk te concentreren en dingen gedaan te krijgen. Veel succes!

Lees ook:

Wanneer ben jij het meest productief op de dag?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics