Thuisleven.com
De beste banen zonder diploma.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Werk > De beste banen zonder diploma

De beste banen zonder diploma

Met een diploma vind je makkelijk een leuke baan die bij je past. Maar ook als je geen diploma hebt, kun je een carrière uitbouwen. Wij gingen samen met Jooble op zoek naar de beste banen die je zonder diploma kunt doen. Op basis daarvan geven we je hieronder een overzicht.

Winkelmanager

Er zijn nog heel wat vacatures zonder diploma te vinden, maar de ene baan is interessanter dan de andere. Als je ervan houdt om te werken in een winkel is een functie als winkelmanager iets voor jou. Zonder diploma zul je waarschijnlijk als winkelmedewerker moeten beginnen, maar als je je voldoende inzet lukt het je misschien wel om afdelings- of winkelmanager te worden. Tip: vraag tijdens je sollicitatie aan de werkgever of er doorgroeimogelijkheden zijn.

HR-manager

De vraag naar HR-managers is groot, waardoor er niet altijd om een diploma gevraagd wordt. Als HR-manager houd je je bezig met alle werkzaamheden en verantwoordelijkheden die komen kijken bij personeel. 

Zo dien je mensen te ontslaan en aan te nemen, de verlofregistratie te plannen, het papierwerk rond salarissen in orde te brengen en veel meer. Zonder diploma is het makkelijker om te beginnen als assistent van een HR-manager. Zo kun je al ervaring opdoen en vind je daarna eenvoudiger een baan als HR-manager. 

Webdesigner

Als je creatief bent, zijn er heel veel opties. De meeste creatieve banen vereisen namelijk geen diploma. Webdesigner is daar een goed voorbeeld van. Als webdesigner creëer je mooie websites voor verschillende bedrijven. Je kan dit op eigen houtje doen of websites creëren voor een bedrijf. 

De laatste optie biedt je meer zekerheid. Het is ook slim om eerst voor een bedrijf te werken en vervolgens pas voor jezelf. Zo doe je ervaring op, waardoor je makkelijker klanten binnenkrijgt. 

Klantendienst medewerker

Er zijn altijd vacatures voor klantendienst medewerkers in overvloed. Als je graag met mensen omgaat en ervan houdt om ze advies te geven, is deze functie iets voor jou. Het grote voordeel is dat je regelmatige werkuren hebt. Bovendien is dit werk goedbetaald. 

Als klantendienst medewerker moet je wel goed kunnen omgaan met stress. Mensen bellen je namelijk regelmatig op met hun problemen. Het is dan belangrijk om altijd rustig en vriendelijk te blijven. Als je niet houdt van telefoneren, kun je solliciteren voor een functie als klantendienst medewerker via e-mail of chat. Die functies zijn wat minder makkelijk te vinden, maar ze bestaan.

Andere functies waarvoor je geen diploma nodig hebt

Zijn bovenstaande banen niets voor jou? Dan vind je in onderstaande lijst misschien wel een functie die bij je past. 

  • Receptionist(e)
  • Barmedewerker
  • Administratief medewerker
  • Poetshulp
  • Operator
  • Chauffeur
  • Postbode
  • Copywriter
  • Programmeur

Er zijn nog veel meer banen die je kunt doen zonder een diploma. Laat het niet hebben van een diploma je dus niet tegenhouden om werk te vinden dat je blij maakt!

Hoe kies je de beste baan voor jou? 

Zoals je ziet, zijn er nog veel leuke en goedbetaalde banen die je kunt doen zonder diploma, maar hoe weet je welke baan je moet kiezen? Om werk te vinden dat bij je past, is het voornamelijk belangrijk om te kijken naar je interesses en kwaliteiten. Als je dol bent op programmeren, dan is een functie als webdesigner iets voor jou. Als je houdt van plannen en organiseren, past een functie als manager of administratief medewerker bij jou.

Als je nog niet goed weet wat je interesses of kwaliteiten zijn, is het een goed idee om tijdelijk een bepaalde functie te bekleden. Het is pas door een bepaalde baan te doen dat je ontdekt of deze bij jou past. 

Dit zijn de beste banen zonder diploma.

Ook zonder diploma kun je een leuke en goedbetaalde baan vinden. Wij hebben de beste banen zonder diploma samen met Jooble voor je uitgezocht!

Lees ook:

Welke baan zou jij overwegen?

Foto: fauxels van Pexels.com

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics