Thuisleven.com
Spruitjes uit de oven

Spruitjes uit de oven

Wil je graag een makkelijk en lekker gerecht? Probeer deze spruitjes schotel dan eens uit de oven. Het gerecht kan zowel vegetarisch als met vlees gemaakt worden. Net waar je voorkeur aan uit gaat. Door de milde smaak van de spruiten, na bereiding is dit gerecht zelf een uitkomst voor kleine kinderen die voor de eerste keer spruiten eten. Kortom de moeite waard om eens te maken.

Benodigdheden Spruiten uit de oven

– 500 gram spruiten.
– 400 gram aardappeltjes in blokjes ter grootte van de halve spruiten).
– 1 rode ui.
– 2 teentjes knoflook.
– olijfolie.
– tijm.
– bakvorm of ovenschaal.
Eventueel:
– spekjes en/of chilivlokken om het wat zoutiger / pittiger te maken.

Bereidingswijze

– Snijdt de onderkant van de spruitjes eraf, haal vervolgens het eerste blaadje er van af en snijdt ze door midden. Heb je ze allemaal gehad dan dien je ze goed te wassen. Je kunt ze hierna in de ovenschaal of bakvorm leggen.
– Schil de aardappels en snijdt ze in kleine stukjes of deponeer de kant en klare aardappeltjes uit de winkel bij de spruitjes in de bakvorm / ovenschaal.
– Snijdt vervolgens een uit in grove stukjes en voeg dit toe aan de spruitjes en aardappeltjes.
– De twee knoflookteentjes dienen gepeld en gehalveerd te worden. Ook dit kan toegevoegd worden in de schaal.
– Een beetje tijm naar eigen inzicht toevoegen alsook een flinke scheut olijfolie.
– Het geheel goed mixen en vervolgens 20 minuten op 200ºC in de oven laten bakken en tussendoor eens doorroeren.
– Bekijk en proef of de spruitjes goed gaar zijn. Is dit het geval dan kan de schotel opgediend worden, zo niet dan nog even een aantal minuten laten bakken.

Lees ook:

Eet smakelijk

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics