Thuisleven.com
Correctbook Rode kruis
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Gezondheid en Welzijn > Gezondheid > Producent uitwisbaar notitieboek Correctbook wil met Rode Kruis tachtigduizend euro ophalen voor bestrijding Covid-19

Producent uitwisbaar notitieboek Correctbook wil met Rode Kruis tachtigduizend euro ophalen voor bestrijding Covid-19

Persbericht- Op dinsdag 24 maart lanceert Correctbook i.s.m. het Rode Kruis een speciale editie van haar steeds bekendere wisbare notitieboek. Van elk verkocht Rode Kruis Correctbook gaat maar liefst 8,26 euro naar de bestrijding van het Covid-19 virus dat ons land in de greep houdt. Een gelimiteerde opgave van 10.000 Rode Kruis Correctbooks wordt geproduceerd met het doel een opbrengst van minimaal 80.000 euro te realiseren.

Een duurzame schrijfoplossing, voor iedereen.

Correctbook is een succesvolle Social Enterprise die sinds enkele jaren wisbare notitieboeken verkoopt in Nederland en diverse andere Europese landen. In 2015 startte Sam van Tol het bedrijf op om met een deel van de opbrengst kinderen in ontwikkelende landen in Afrika te voorzien van schrijfmateriaal dat oneindig mee gaat. Het schrijnende tekort aan zoiets vanzelfsprekends als schrijfmateriaal inspireerde Sam tijdens een vakantie in Zuid-Afrika om met een oplossing te komen. Die oplossing, een oneindig herschrijfbaar notitieboek, bleek zowel in Afrika als in Europa in een belangrijke behoefte te voorzien.

Het wisbare notitieboek bespaart veel papier, zowel bij gebruik thuis als in het bedrijfsleven. Je kunt de bladen uit het boek aanvullen en onderling uitwisselen om het boek geheel naar eigen wens in te delen. Zo zijn er gelijnde, geruite, blanco of andere soorten bladen verkrijgbaar. Correctbook produceert op grote schaal gepersonaliseerde notitieboeken voor bedrijven en organisaties die willen verduurzamen. Met een deel van de opbrengsten, worden projecten in Afrika opgezet en ondersteund. Hiermee wordt hetzelfde wisbare schrijfmateriaal lokaal geproduceerd en verspreid onder kinderen in moeilijke omstandigheden.

Waarom een gelimiteerde opgave van 10.000 stuks?

Dat is heel simpel, vertelt oprichter Sam: “Wij hebben nog 10.000 Correctbooks liggen voor de consumentenverkoop. Ook bij ons is de productie moeilijker in deze tijd, ondanks wij de Europese Correctbooks in Nederland produceren. Met deze laatste 10.000 stuks wilden wij iets terug doen voor de Nederlandse samenleving. Naast het gegeven dat onze hulpprojecten in Afrika gewoon doorgaan.”

Samenwerken met het Rode Kruis.

De huidige Coronacrisis inspireerde het team van Correctbook om ook in eigen land de mouwen op te stropen en bij te dragen aan de strijd waar we met elkaar onverwachts en ongevraagd mee geconfronteerd worden. Per verkocht Correctbook, doneert het bedrijf 8,26 euro netto aan het Rode Kruis Nederland. Dit geld wordt gebruikt voor ondersteuning van de GGD’s en ziekenhuizen, het in stand houden van de Rode Kruis hulplijn en voor de centrale inzameling van beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. Het streefbedrag is maar liefst 80.000 euro.

Wil jij een steentje bijdragen aan de bestrijding van het virus? Pre-order het Rode Kruis Correctbook hier en ontvang zelf een duurzaam Correctbook voor oneindig schrijfplezier: Correctbook.nl/shop.

PCR test nodig? Bij Spoedteststraat.nl maak je eenvoudig een afspraak en heb je na de test binnen 30 minuten de uitslag.

Lees ook:

Heb jij al ervaring met de Correctbook?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Heel blij met mijn correctbook. Gewonnen bij Thuisleven 🙂

    Mijn dochter gebruikt hem nu ook met rekenen thuis i.p.v. wisbordje wat ze op school hebben.

    Ook vinden ze het leuk om punten op de schrijven voor de mooiste sprongen maakt op de trampoline.

    Ik gebruik hem om dingen uit te rekenen en wat op te schrijven wat je poosje moet onthouden. Voor klusjes enzo.

    Groetjes Anita

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics