Thuisleven.com
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Beurs > Negenmaandenbeurs 2020 (bloggerstour)

Negenmaandenbeurs 2020 (bloggerstour)

Afgelopen woensdag werd de Negenmaandenbeurs 2020 feestelijk geopend. Tot en met 1 maart kan iedere geïnteresseerde zich oriënteren op de nieuwste babyspullen en -diensten. Dit jaar heb ik voor de eerste keer meegelopen met de bloggerstour (Dit jaar bestaande uit: Fleur, Miriam, Linda, Lodi, Marjolein, Amanda, Merel, Tamara, Ellen, Mary-Lou, Maarten, Rob en ikzelf). In dit artikel deel ik graag wat ik gezien heb en geef ik je ook nog wat tips om alles uit de perfecte beursdag te halen.

Difrax

Difrax en Clini Clowns

Nog voor de beurs voor het publiek open ging, mocht ik samen met de bloggersgroep op bezoek bij Difrax. Hier is namelijk de limited collectie Glow in the dark fopspeen voor Cliniclowns geïntroduceerd. De eerste speen werd overhandigd aan niemand minder dan Tim Douwsma (zie foto’s hierboven). Tim is zelf net vader geworden en draagt Cliniclowns een warm hart toe.

Door de aanschaf van deze feestelijke fospeen, steun je zieke kinderen, kinderen met een beperking, maar ook mensen met dementie. Voor elke verkochte speen wordt er door Difrax direct €1,00 gedoneerd aan CliniClowns waarmee je afleiding, vrolijkheid en een lach geeft!

De speentjes, herkenbaar aan het Cliniclowns logo, zijn vanaf maart exclusief verkrijgbaar bij de Albert Heijn, babyspeciaalzaken, Wehkamp, CliniClowns en cliniclowns

Muzikale opening door Kruidvat

Kruidvat opening negenmaandenbeurs

Na de feestelijke huldiging van de speentjes mochten we terug naar de entree. Hier werd namelijk om 10:30 voor de 35e keer de Negenmaandenbeurs geopend door Tatum Daglet met het allereerste baby-orkest ter wereld, begeleid door een professioneel strijkorkest. Na dit feestelijk gebeuren, dat door Kruidvat is georganiseerd, werd de Negemnaandenbeurs officieel geopend.

Kruidvat is al jaren hoofdsponsor van de Negenmaandenbeurs. De stand is onmisbaar zodra je een rondje doet over de Negenmaandenbeurs. Mensen die al vaker op de beurs zijn geweest weten ook dat er met regelmaat extra acties zijn waarbij het publiek getrakteerd wordt op leuke goodies. Buiten de extra weggevers hebben ze ook spetterende acties zoals de Kruidvat beurstas (inhoud zie foto hierboven). De inhoud van de tas heeft een waarde van net geen €65,- maar je koopt hem al voor €4,-!
Tevens kun je 5 gratis foto’s laten uitprinten en elke dag maak je kans op 1 jaar gratis Kruidvat luiers en een jaar lang gratis babyvoeding. Je zult het maar winnen…

Thule

Zodra ik het merk Thule voorbij zie komen denk ik meteen aan de dakkoffers. Hier merk ik meteen dat ik heel wat bij te leren heb voor onze aanstaande zwangerschap en babyperiode. Thule heeft zich namelijk in de afgelopen 10 jaar sterk ontwikkeld in kindertransportmiddelen. Zo zijn er kinderwagens, fietsstoeltjes, fietskarretjes en dragers verkrijgbaar. De Thule Spring Stroller is het nieuwe product van dit merk. Het is een lichtgewicht (9,5 kilo) en compacte buggy (opgevouwen afmetingen 32 x 45 x 76 cm) met 5-punts gordel. De wagen is sinds deze maand verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren (zie foto), ook kun je kiezen uit 2 soorten frames; zwart of aluminium.

Lees ook: Thule Spring getest in Rome.

Nijntje

Nijntje sikkelcelziekte

Het is feest! Nijntje viert dit jaar namelijk haar 65e verjaardag! Speciaal voor deze bijzondere verjaardag heeft Mercis voor het eerst een verzamelboek van Nijntje uitgebracht. In Nijntjes Voorleesfeest zijn 5 boekjes opnieuw uitgebracht in een mooi luxe groot boek. Herken jij één of meerdere van de verhalen?
Op de stand van Nijntje tijdens de Negenmaandenbeurs vind je ook heel veel andere leuke items van Nijntje om de (kinder)kamer mee op te vrolijken. Bij aankoop van €15,00 ontvang je een gratis Nijntje mutsje voor de kleine ukkepuk.

Tevens kwam afgelopen week het nieuws naar buiten dat Nijntje zich gaat inzetten voor sikkelcelziekte. Elk jaar weer worden er wereldwijd honderduizenden kinderen geboren met sikkelcelziekte. Zonder behandeling haalt het merendeel van deze kinderen de leeftijd van 5 jaar niet.

Jaarlijks worden er wereldwijd honderdduizenden kinderen geboren met sikkelcelziekte. sikkelcelziekte is een erfelijke bloedziekte die gekenmerkt wordt door ernstige bloedarmoede en ondragelijke pijnaanvallen (sikkelcelcrisen). Zonder behandeling wordt het merendeel van deze kinderen niet ouder dan vijf jaar. De ziekte dankt zijn naam aan de vorm van de rode bloedcellen, die bij sikkelcelpatienten sikkelvormig zijn. Na verloop van tijd raken alle organen bij patiënten onherstelbaar beschadigd en is de dood dan ook niet ver weg. Veel sikkelcel patiënten overlijden vaak veel te jong (de 5-jarige leeftijd halen is al een hele uitdaging). Sikkelcelziekte is nog relatief onbekend en het is dan ook super dat Nijntje zich in wilt zetten om hier verandering in brengen.

Blije Doos en Nijntje
Dit jaar wordt de blije doos van WIJ in een nijntje limited edition uitgegeven. Speciaal vanwege de 65e verjaardag van nijntje! Dat betekent dat alle zwangere vrouwen die zich hebben ingeschreven voor het gratis cadeaupakket van WIJ – met onder meer de blije doos – deze limited edition in 2020 kunnen ophalen bij Prénatal.

C&A

C&A en Nijntje

Kun je geen genoeg krijgen van Nijntje, loop dan vlug door naar de stand van C&A hier kun je namelijk Nijntje rompertjes kopen voor maar €3,50. Tevens krijg je bij aankoop van 2 rompertjes een setje Milestone kaarten gratis. De rompertjes zijn verkrijgbaar in de maten 56 tot en met 104. De rompertjes zijn vooral geweldig omdat ze geheel in het teken staan van een duurzaamheid. de rompertjes zijn namelijk van 100% katoen gemaakt.

En geheel is het teken van duurzaamheid heeft C&A een leuke rompertjesruil bij C&A opgezet (zie foto’s).

Nuby

Nuby

Nuby staat al jarenlang bij ons in huis bekend om de goedgevormde lepels voor baby’s en kleine kinderen. Zo kocht ik voor de oudste een set Nuby lepels en de na de geboorte van de jongste, 6 jaar later, gebruikten we dezelfde lepels nog steeds. Daarna is het zelfde setje lepels naar mijn ouders gegaan en gebruiken ze het nu, 9 jaar later, nog steeds voor de kleinkinderen. Toegegeven ze mogen langzaam aan wel vervangen worden!

Afijn terugkomend op de Negenmaandenbeurs. Tijdens het bezoekje aan de stand van Nuby valt mijn oog meteen op het toilet. Ik dacht eerst dat het een grap was maar al snel wist Roel, medewerker van Nuby, ons te vertellen dat het een echte trainpotje is voor kinderen. Nuby heeft een tijd lang getwijfeld of ze het wel/niet op de markt zouden brengen en uiteindelijk hebben ze besloten om het wel te doen, aangezien het idee gewoonweg te leuk is. Goede keus Nuby want wat er bovenin in gaat moet er ook weer uit en dat willen wij ouders toch graag z.s.m. op het toilet zien gebeuren.

Tevens werden we op de hoogte gesteld van het nieuwe bekertje van Nuby. Deze is van Tritan gemaakt, een hard plastic dat geen smaken overneemt en uiteraard BPA-vrij is. Het plastic van de Nuby verpakking is gemaakt van zeewier en hierdoor makkelijk afbreekbaar. Sterker nog je zou het op kunnen eten.

Tot slot kregen we een geweldige tip van Roel: als je bh’s gaat passen, denk dan aan zoogpads. Tepels zijn namelijk een open verbinding met je lichaam en je weet nooit wie er voor jou de BH heeft gepast.

Dooky

Dooky

Dooky is geen onbekend merk bij Thuisleven. Erg leuk om dit bedrijf dan ook tegen te komen op de beurs. We maken kennis met de nieuwe aanpassing in de stoelcovers. Steeds meer stoeltjes worden namelijk uitgerust met een veiligere 5-puntsgordel in plaats van de oude 3-punts gordel. Om de stoelcovers passend te houden zit er nu een eenvoudig klittenband systeem in de covers waarbij de hoezen voor elke stoel passend gemaakt kunnen worden. Tevens is de universele tassenhaak dit jaar op de markt gebracht. Ze hadden er al een in de vorm van een hartje, maar nu is dus ook het robuuster model zoals je op de foto kunt zien. Is de kleur zwart niet helemaal jouw ding, geen zorgen! Ze zijn er in verschillende kleuren.

de Kleine Keuken

Afgelopen woensdag maakte ik voor het eerst kennis met De Kleine Keuken. Nou is het altijd leuk om nieuwe bedrijven te leren kennen, maar als de oprichtster zelf de moeite neemt om je te verwelkomen is dat natuurlijk wel een extra leuk. De Kleine Keuken heeft een grote missie: elk kind gezond en energiek laten opgroeien. Daarom helpen ze ouders en opvoeders bij het maken van de beste keuze voor hun kinderen. De Kleine Keuken laat zien dat de juiste keuze maken in voeding en verzorging niet moeilijk hoeft te zijn. Alles wat ze maken is biologisch, voedzaam en gezond. Zowel voor je binnen en buiten lijf. Op de Negenmaandenbeurs mag je voor €10,00 een mooie stevige tas vullen met maar liefst 5 producten naar eigen keuze. Zie foto hierboven voor mijn keuze.

Puur met Olie

Puur met olie - Young Living

Op het programma voor afgelopen woensdag stond ook een workshop van Puur met Olie op het programma. We maakten kennis met de oliën en de starterskit. Alka vertelde ons dat er voor veel lichamelijke klachten / aandoeningen wel een olie te vinden is. Ze liet zelfs sheets zien van de oliën en de klachten waarbij het zou baten. Aangezien mijn vriendin ook aan Young Living doet (ze organiseert o.a. workshop met kaarsen maken (zie foto)) weet ik dat dit in strijd is met de regels binnen Young Living. Wetenschappelijk is er namelijk nog onvoldoende bewijs van de werking. Wat uiteraard niet wilt zeggen dat Young Living een positieve werking op je lichaam / geest kan hebben.

Joolz

Joolz kinderwagen

Zodra je aan kleine op komst heb ontkom je haast niet aan de aanschaf van een kinderwagen. Een kinderwagen die je makkelijk in en uit elkaar vouwt en goed mee te nemen is, is dan wel een must. En als die kinderwagen dan ook nog te stijlen is met diverse kleuren die je zelf uit kunt zoeken dan ben je natuurlijk helemaal de hipste mama van je dorp/stad!

Op de Negenmaandenbuers wordt de eerste buggy van Joolz gepresenteerd: de Joolz Aer. Een lichtgewicht buggy van net geen 6 kilo. De buggy is voorzien van een draagband (foto hierboven links) zodat je hem lekker makkelijk mee neemt als je bijvoorbeeld de trap op en af moet lopen. de kinderwagen komt in 5 verschillende kleuren op de markt (zie foto hierboven voor het rijtje rechts). De zwarte Joolz Aer is gemaakt van Pet-flessen, het is hiermee de duurzaamste buggy van de vijf.

Bulbby

Bulbby is geen onbekend merk voor Thuisleven. Al vaker hebben we met ze mogen samen werken en elke keer weer verbaas ik mij over de goede kwaliteit van de producten. Op de beurs maken we een stop bij het bedrijf en krijgen allemaal een gepersonaliseerde Urban rugtas. Tevens kun je in de stand een leuke foto / gifje laten maken dat zorgt voor veel hilariteit. De link naar het gifje ontvang je na het opgeven van je e-mail adres gratis in je mailbox. Leuk om te delen op Social Media!

AeroSleep

AeroSleep

Met een matras van Aerosleep heb je zeker een goed matras vanwege de speciale Aerosleep matrasbeschermer. Zelfs als je kindje onverwachts op zijn of haar buik terecht komt en met het gezichtje het matras in kijkt, kan het veilig blijven ademen. Tevens heeft het matras een luchtlaag die de temperatuur van de baby beschermt tegen oververhitting. En als je je kindje de luier niet helemaal juist hebt omgedaan of je kindje spuugt dan blijft het matrasje schoon dankzij de absorberende laag.

Bovendien heeft dit merk een matras op de wereld gebracht dat ik nog niet eerder heb gezien, maar waar ik wel enorm van onder de indruk ben. Het matrasje is namelijk te veranderen in een helling. Ideaal voor kinderen met reflux!

Boekstart

Boekstart

Dat voorlezen goed is voor de taalontwikkeling van je kind is wellicht al bij velen van ons bekend. Niet voor niets besteden we bij Thuisleven dan ook veel aandacht aan recensies. Op de Negenmaandenbeurs worden wij allen verrast met een BoekStartkoffertje. Hierin zitten 2 boekjes voor de pasgeborene. Een prachtig begin voor een taalrijke toekomst.

Zodra je baby ongeveer 3 maanden oud is, krijg van de gemeente of het consultatiebureau een uitnodiging om het BoekStartkoffertje op te halen. Mits jouw Bibliotheek hieraan mee doet. Heb je geen bon ontvangen, vraag het dan gerust eens na in de bieb.

WaterWipes

WaterWipes

Wist jij dat de huid van een baby vijf keer gevoeliger is dan jouw eigen huid? Niet voor niets dat er voor baby’s een eigen verzorgingslijn is. Bij WaterWipes hebben ze doekjes ontwikkeld zonder chemicaliën. Ze bevatten 99,9% water en een druppel fruitextract. Hiermee is het het puurste babydoekje ter wereld.

De WaterWipes helpen luieruitslag te voorkomen en is geschikt voor elke baby. Zelfs de te vroeg geborene en de baby’s met een nog iets gevoeligere huid.

Stokke

Op de beurs maken we kennis met de Stokke Clickk. Een kinderstoel dat in elkaar te zetten is zonder gereedschap en binnen één minuut! De stoel is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot 3 jaar. Het stoeltje heeft een verstelbare voetsteun dat past bij iedere leeftijd. Tevens is het gemakkelijk schoon te maken en het eetblad mag in de vaatwasser. Uiteraard is alles is meegeleverd: kinderstoel, eetblad & veiligheidstuigje zodra je de stoel koopt. Een handig pakketje dus die je niet alleen in je eigen huis goed kunt gebruiken maar ook makkelijk is mee te nemen naar opa, oma, oom, tante of op vakantie!

Zeeman

Zeeman

Als laatste maken we een stop bij Zeeman. Bij Zeeman mogen namelijk alle nieuwe papa’s en mama’s een gratis rompertje op de beurs komen ophalen. Altijd handig! Tevens staat de stand vol met leuke babykleertjes en items met nog lagere prijsjes dan de fysieke winkels. Shop till you drop!

Haal alles uit een beursdag!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Nog nooit eerder naar een beurs geweest of kun je nog wat extra tips gebruiken om de dag beter te laten verlopen bekijk dan onze 5 tips:

 • Wie neem je mee?
  Samen naar de beurs gaan is natuurlijk veel gezelliger dan in je eentje. Toch is het wel verstandig om na te denken met wie je gaat. Immers heeft iedereen zo zijn eigen wensen en smaken.
 • Reisvoorbereiding
  Uiteraard begint het plan met het uitstippelen van de reis. Ga je met een georganiseerde busreis? Neem je de trein (controleer een paar dagen van te voren of er werkzaamheden op de planning staan) of ga je liever met de auto (parkeerplek, file’s)? Controleer op de dag zelf ook nog even of alles up-to-date is.
 • Maak een plan
  Ben jij voor de eerste keer zwanger dan is waarschijnlijk alles leuk om te bekijken. Weet jij al wat je wilt dan kun je bepaalde bedrijven overslaan op de beurs. Bedenk in elk geval dat de beurs erg groot is en je niet de tijd hebt om bij elke deelnemer uitgebreid te kletsen.
  Het beste is dus ook om van te voren een plan te maken. Hierbij kun je de plattegrond als hulpmiddel gebruiken.
 • Neem je tijd
  Of je nu wel of geen plan gemaakt hebt, geniet van je dag en neem de tijd voor de dingen waar je echt in geïnteresseerd bent. De tijd vliegt namelijk voorbij en je wilt wel thuis komen met de juiste antwoorden. Ook is het verstandig om de tijd te nemen voor pauze’s. Zo kun je de dag beter volhouden en blijft het ook leuk.
 • Comfort-outfit
  Een dagje beurs slurpt, ondanks alle voorbereidingen, behoorlijk wat energie op. Ga dus voor 100% comfort op die dag. Trek de fijnste schoenen aan, kies kleding dat lekker zit en neem een tas mee waar je je de hele dag prettig bij voelt. Houdt er ook rekening mee dat je op zo’n dag toch altijd met meer thuis komt dan je vooraf dacht.
 • Vergeet niet…
  De dag voor je gaat het is het wijs om je spullen klaar te leggen. Leg je kleren klaar, maar zorg ook voor drinken en eten. Op de beurs zelf kost het namelijk asociaal veel en dat geld kun je beter stoppen in de te gekke aanbiedingen. Toch honger gekregen en (niks meer) bij je. Met de toegangskaart voor de Negenmaandenbeurs heb je ook toegang tot de Huishoudbeurs en daar is een foodhal met allerlei lekkere aanbiedingen. Hier kun je ook dingen (gratis) proeven.

Lees ook:

Heb jij de Negenmaandenbeurs al bezocht of dat jij nog?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

 • Als oma ben ik met onze dochter naar de negenmaandenbeurs geweest.
  Het was een leuke dag. Een leuke beurs en een gezellig dagje met de dochter.
  (Vorige week is onze kleinzoon geboren)

 • Wat een leuke uitgebreide blog. Voor mij is het te ver en te intensief om naar de beurs te gaan, daarom leuk om op deze manier mee te genieten.

 • Dat ziet er uit als een hele gezellige dag! Ben dit jaar niet geweest, maar heb me voorgenomen om volgend jaar écht te gaan 🙂

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics